uima-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From LinTong <pcu84...@gmail.com>
Subject Re: Fail to deploy service in UIMA AS
Date Thu, 08 Jul 2010 21:43:34 GMT
@ Eddie
The desriptors of the annotators I use are provided by UIMA sandbox so
that they run perfect in UIMA or cvd. But it failed when I tried to
deploy it as a UIMA AS service.


On Thu, Jul 8, 2010 at 9:38 PM, Eddie Epstein <eaepstein@gmail.com> wrote:
> Try running cvd from the command line and loading that annotator:
> Run->Load AE and select the simple UIMA descriptor, not the
> UIMA AS deployment descriptor. Presumably will get the same error.
>
> Need to figure out which environment parameters to set.
> Check out the run configuration that is working.
>
> Eddie
>
>
> On Thu, Jul 8, 2010 at 12:18 PM, LinTong <pcu84424@gmail.com> wrote:
>> @Jaroslaw
>>
>> Thanks for your help. I thought the configuration of classpath had
>> problems because it was the only difference I can imagine between my
>> two computers. But all the analyse engines I use, e.g. Hidden Markov
>> Model Tagger Annotator, are parts of UIMA sandbox, and I have put the
>> jar file "uima-sandbox-0.3.1-SNAPSHOT.jar" in the folder
>> "UIMA_HOME/lib". Is there any other hint? Thanks very much!
>>
>>
>> On Thu, Jul 8, 2010 at 5:20 PM, Jaroslaw Cwiklik <uimaee@gmail.com> wrote:
>>> The stack trace does not reveal the real cause of the problem. Perhaps the
>>> problem is a classpath not being set properly. By default, the UIMA AS
>>> service loads jars from UIMA_HOME/lib, UIMA_HOMA/examples/resources, and
>>> ACTIVEMQ_HOME directories. If these dirs dont contain classes (or a jar)
>>> that contain the analytic you attempting to deploy please set the
>>> UIMA_CLASSPATH appropriately. Check UIMA_HOME/bin/runUimaClass.bat or (sh).
>>> This is the script that sets up a CLASSPATH and ultimately launches the UIMA
>>> AS process.
>>>
>>> JC
>>>
>>> On Thu, Jul 8, 2010 at 10:30 AM, LinTong <pcu84424@gmail.com> wrote:
>>>
>>>> Thanks to Jaroslaw Cwiklik
>>>>
>>>> If the following message is not what you mean, please tell me how to
>>>> output the full stack trace. Thanks.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> 08.07.10 16:22:51 - 10:
>>>> org.apache.uima.adapter.jms.activemq.SpringContainerDeployer.deploy:
>>>> WARNUNG: Thread: main
>>>> Exception:org.springframework.beans.factory.BeanCreationException:
>>>> Error creating bean with name 'primitive_ctlr_NLPQueue_1' defined in
>>>> URL [file:C:/Users/AppData/Local/Temp/UIMAdd2springOutput43031.xml]:
>>>> Instantiation of bean failed; nested exception is
>>>> org.springframework.beans.BeanInstantiationException: Could not
>>>> instantiate bean class
>>>> [org.apache.uima.aae.controller.PrimitiveAnalysisEngineController_impl]:
>>>> Constructor threw exception; nested exception is
>>>> org.apache.uima.resource.ResourceInitializationException: Error
>>>> initializing "org.apache.uima.resource.impl.DataResource_impl" from
>>>> descriptor
>>>> file:/C:/Development/eclipse/apache-uima/examples/descriptors/tutorial/analysisEngine/primitive/nlp/POSTagger.xml.
>>>> 08.07.10 16:22:51 - 10: UIMA_Service.main: WARNUNG: Thread: main
>>>> Exception:org.apache.uima.resource.ResourceInitializationException
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> On Thu, Jul 8, 2010 at 3:54 PM, Jaroslaw Cwiklik <uimaee@gmail.com>
wrote:
>>>> > Please provide a full stack trace from the uima log if it is available.
>>>> When
>>>> > there is an initialization failure there should be a cause for it.
>>>> > Regards, JC
>>>> >
>>>> > On Thu, Jul 8, 2010 at 7:29 AM, LinTong <pcu84424@gmail.com> wrote:
>>>> >
>>>> >> Hello Everybody
>>>> >>
>>>> >> I tried to deploy a UIMA aggregate AE which includes "Hidden Markov
>>>> >> Model Tagger Annotator" (UIMA sandbox) as a remote service in UIMA-AS.
>>>> >> The deployment always failed and no error message returned. Sometimes
>>>> >> it just said: Service: AE_Name stopped.
>>>> >>
>>>> >> I debugged it and found that serviceInitializationSemaphore.acquire()
>>>> >> (SpringContainerDeployer.java) throws en exception
>>>> >> "ResourceInitializationException". And in UIMA.log it says:
>>>> >> 08.07.10 13:04:15 - 11:
>>>> >>
>>>> >>
>>>> org.apache.uima.aae.controller.PrimitiveAnalysisEngineController_impl.initializeAnalysisEngine:
>>>> >> WARNUNG: org.apache.uima.resource.ResourceInitializationException:
>>>> >> Error initializing "org.apache.uima.resource.impl.DataResource_impl"
>>>> >> from descriptor
>>>> >>
>>>> >>
>>>> file:/C:/Users/workspace/uimf-0.3.2-SNAPSHOT/target/classes/desc/analysisEngine/primitive/nlp/POSTagger.xml.
>>>> >>
>>>> >> What is strange is that I deploy this AAE SUCCESSFULLY in Eclipse
on
>>>> >> my desktop, but it failed when using deployAsyncService.cmd. On
my
>>>> >> laptop it always failed neither in eclipse and using
>>>> >> deployAsyncService.cmd.
>>>> >>
>>>> >> For this reason I think the descriptor and java have no problem
and
>>>> >> JVM has enough memory space.
>>>> >>
>>>> >> Any idea about my problem? Thanks very much for your help !
>>>> >>
>>>> >> --
>>>> >> Best Regards
>>>> >> LinTong(Pierre)
>>>> >>
>>>> >
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> --
>>>> Best Regards
>>>> LinTong(Pierre)
>>>>
>>>
>>
>>
>>
>> --
>> Best Regards
>> LinTong(Pierre)
>>
>



-- 
Best Regards
LinTong(Pierre)

Mime
View raw message