tomcat-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mark Thomas <ma...@apache.org>
Subject Re: Bug that spans tomcat and tomcat-native
Date Fri, 24 Jun 2016 15:28:39 GMT
On 24/06/2016 15:40, therealneworld@gmail.com wrote:
> On Fri, Jun 24, 2016 at 6:17 AM, Rémy Maucherat <remm@apache.org> wrote:
>> 2016-06-24 12:08 GMT+02:00 Mark Thomas <markt@apache.org>:
>>
>>> Thanks.
>>>
>>> I'm going to start some local performance testing to confirm I see
>>> similar results and, assuming I do, I'll start looking at fixing this
>>> for 1.2.x/9.0.x and back-porting.
>>>
>>> Hum, the fix that was submitted doesn't make sense IMO since writes can be
>> async, so I don't see a way besides adding the "error clear" thing after
>> each operation [and we'll remove it once OpenSSL 1.1 is there if it
>> actually fixes it]. That's assuming this issue is real [I actually never
>> noticed anything during my many ab runs and they use a lot of threads, so I
>> have a hard time believing it is significant enough ;) ].
>>
> 
> One thing about the system on which this is running is that it has a
> 10G nic. So the slow case is about 350MB/s and the fast one is 700MB/s
> so you would need a 10G interface or use loop back to even notice the
> issue assuming the CPU on the system can push that much encrypted
> data.

Roughly how many requests do you have to do for the problem to appear?
Is keep-alive enabled or disabled?

(plus the questions from my other mail)

Mark


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message