tomcat-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject [Bug 54417] New: Tomcat slow during startup >= 7.0.28
Date Mon, 14 Jan 2013 13:15:06 GMT
https://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=54417

            Bug ID: 54417
           Summary: Tomcat slow during startup >= 7.0.28
           Product: Tomcat 7
           Version: 7.0.32
          Hardware: PC
                OS: Linux
            Status: NEW
          Severity: normal
          Priority: P2
         Component: Catalina
          Assignee: dev@tomcat.apache.org
          Reporter: Kostecki@his.de
    Classification: Unclassified

Hi!
I've noticed, that Tomcat got much slower during startup. When using a Version
> 7.0.27 (+ Oracle JDK 7), it takes much longer.

Jan 14, 2013 2:12:40 PM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener init
INFO: Loaded APR based Apache Tomcat Native library 1.1.24 using APR version
1.4.6.
Jan 14, 2013 2:12:40 PM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener init
INFO: APR capabilities: IPv6 [true], sendfile [true], accept filters [false],
random [true].
Jan 14, 2013 2:12:40 PM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener
initializeSSL
INFO: OpenSSL successfully initialized (OpenSSL 1.0.1c 10 May 2012)
Jan 14, 2013 2:12:40 PM org.apache.coyote.AbstractProtocol init
INFO: Initializing ProtocolHandler ["http-apr-8080"]
Jan 14, 2013 2:12:40 PM org.apache.coyote.AbstractProtocol init
INFO: Initializing ProtocolHandler ["http-apr-8443"]
Jan 14, 2013 2:12:40 PM org.apache.coyote.AbstractProtocol init
INFO: Initializing ProtocolHandler ["ajp-apr-8009"]
Jan 14, 2013 2:12:40 PM org.apache.catalina.startup.Catalina load
INFO: Initialization processed in 723 ms
Jan 14, 2013 2:12:40 PM org.apache.catalina.core.StandardService startInternal
INFO: Starting service Catalina
Jan 14, 2013 2:12:40 PM org.apache.catalina.core.StandardEngine startInternal
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/7.0.32

After this Step, with a newer version, it can take several minutes, until it
continues. During this "pause", I can see, that the disk i/o is pretty high.
When I switch back to an older version < 7.0.27, this goes much faster. It just
takes seconds.

I don't know where to start for debugging this problem. Any Ideas?

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message