tomcat-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Craig R. McClanahan" <craig...@apache.org>
Subject RE: Form based logon problems in T4B6
Date Thu, 26 Jul 2001 22:58:50 GMT
Yep, you'll definitely have a problem before nightly build 20010727,
because the error page itself is inside the protected area.  It should be
fixed now.

Craig


On Thu, 26 Jul 2001, Kevin Jones wrote:

> I've tried the latest nightly and I still get the same problem. I've
> attached a webapp for you to try.
> 
> Could be I'm doing something stupid of course
> 
> Kevin Jones
> DevelopMentor
> www.develop.com
> 
> > -----Original Message-----
> > From: Craig R. McClanahan [mailto:craigmcc@apache.org]
> > Sent: 26 July 2001 20:26
> > To: tomcat-dev@jakarta.apache.org
> > Subject: RE: Form based logon problems in T4B6
> >
> >
> >
> >
> > On Wed, 25 Jul 2001, Craig R. McClanahan wrote:
> >
> > >
> > >
> > > On Wed, 25 Jul 2001, Kevin Jones wrote:
> > >
> > > > OK
> > > >
> > >
> > > Hmm, without a reproducible test case, I don't know how to debug this,
> > > because it works for me.  Can you create a simple web application that
> > > illustrates the problem, and add it to the bug report as an attachment.
> > >
> >
> > I don't know for sure if it was the same as Kevin's problem, but I did
> > just find a failure case -- if the error page was in the protected area,
> > you'd get the same sort of symptoms.  Just patched it, will be fixed in
> > nightly build 20010727 (i.e. tonight).
> >
> > Craig
> >
> >
> > > Craig
> > >
> > >
> > > > Kevin Jones
> > > > DevelopMentor
> > > > www.develop.com
> > > >
> > > > > -----Original Message-----
> > > > > From: Craig R. McClanahan [mailto:craigmcc@apache.org]
> > > > > Sent: 25 July 2001 00:10
> > > > > To: Tomcat-Dev
> > > > > Subject: Re: Form based logon problems in T4B6
> > > > >
> > > > >
> > > > > Sounds like a bug introduced when the functionality was
> > modified recently,
> > > > > to do redirects instead of forwards.  Could you do me a
> > favor and file a
> > > > > bug report so it gets tracked?
> > > > >
> > > > > Thanks,
> > > > > Craig
> > > > >
> > > > >
> > > > > On Tue, 24 Jul 2001, Kevin Jones wrote:
> > > > >
> > > > > > I can't get form based logon to work reliably in Beta6
> > (in fact I've had
> > > > > > problems for a while)
> > > > > >
> > > > > > I have a webapp (called course) and a sub directory
> > (gjava) which is
> > > > > > protected. I'm using form based logon with the username
> > and password in
> > > > > > tomcat-users.xml.
> > > > > >
> > > > > > i) If I try and access a resource in \course\gjava I get the
> > > > > logon page, if
> > > > > > I enter a valid username and password everything works.
> > > > > >
> > > > > > ii) If I try and access a resource in \course\gjava I get the
> > > > > logon page, if
> > > > > > I enter an invalid username and password I get the logon page
> > > > > again - *not*
> > > > > > the error page.
> > > > > >
> > > > > > iii) If I try and access a resource in \course\gjava I get the
> > > > > logon page,
> > > > > > if I enter a valid username and password everything works. But
> > > > > if I hit the
> > > > > > back button and then enter an invalid username/password I
> > get redirected
> > > > > > here http://localhost/course/gjava/j_security_check and
> > get a 404 error
> > > > > >
> > > > > > iv) If I try and access a resource in \course\gjava I get the
> > > > > logon page, if
> > > > > > I enter an invalid username and password I get the logon page
> > > > > again - *not*
> > > > > > the error page. If I now enter the correct password I get the
> > > > > error page,
> > > > > >
> > > > > > Kevin Jones
> > > > > > DevelopMentor
> > > > > > www.develop.com
> > > > > >
> > > > > >
> > > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> 


Mime
View raw message