cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Abdul Qayyum Halid <haiy.ha...@gmail.com>
Subject Re: Cloudbr1 not connecting to network(Public or private network), hence SSVM not connected to outside world
Date Sat, 29 Oct 2016 10:59:35 GMT
hi kirk,sorry for the late reply. I am on holiday now. Below are the
information you needed

qayyum@qayyum-HPCC:~$ brctl show
bridge name    bridge id        STP enabled    interfaces
cloud0        8000.fe00a9fe012b    no        vnet0
                            vnet3
cloudbr0        8000.08626630c3eb    no        eth0
cloudbr1        8000.000000000000    no
virbr0        8000.000000000000    yes

_________________________________________________
#agent.properties

#Storage
#Sat Oct 29 18:39:18 MYT 2016
guest.network.device=cloudbr0
workers=5
private.network.device=cloudbr0
port=8250
resource=com.cloud.hypervisor.kvm.resource.LibvirtComputingResource
pod=1
zone=1
hypervisor.type=kvm
guid=fae32e91-bf9d-3fa0-88b7-f15cf7bb9886
guest.cpu.features=vmx ept aes smx mmx ht (space separated list of cpu
flags to apply)
public.network.device=cloudbr0
cluster=1
local.storage.uuid=292457d7-2a7f-4c5e-a5f1-9aef5e84e9d4
domr.scripts.dir=scripts/network/domr/kvm
LibvirtComputingResource.id=18
host=172.16.135.133
guest.cpu.model=from /usr/share/libvirt/cpu_map.xml(only valid when
guest.cpu.mode\=custom)

**NOTE: if I set private.network.device to cloudbr1, the agent state on
SSVM and CPVM will not "UP". Is it cause of cloudbr1 doesnt have connection?

On Sat, Oct 29, 2016 at 8:48 AM, Kirk Kosinski <kirk.kosinski@shapeblue.com>
wrote:

> Hi, Abdul.  Please provide the output of:
>
> brctl show
>
> And the contents of:
>
> /etc/cloudstack/agent/agent.properties
>
> From the KVM host.
>
> Best regards,
> Kirk
>
> kirk.kosinski@shapeblue.com
> www.shapeblue.com
> 53 Chandos Place, Covent Garden, London  WC2N 4HS
> @shapeblue
>
>
>
>
> -----Original Message-----
> From: Abdul Qayyum Halid [mailto:haiy.halid@gmail.com]
> Sent: Thursday, October 27, 2016 5:12 PM
> To: users@cloudstack.apache.org
> Subject: Cloudbr1 not connecting to network(Public or private network),
> hence SSVM not connected to outside world
>
> Hi, i am having a problem on network bridging. I had found that my
> cloudbr1 doesnt connected to any network, hence my SSVM and CPVM cant ping
> DNS or Gateway excluded the management server althiugh the status is up and
> running. So i can't downlod any ISO. I have flush my IPTABLES on host
> machine trough $sudo iptables -F but its change nothing. Any suggestion on
> networking setup including during zone creation since my SSVM or CPVM eth2
> seems doesn't acquire public ip like 203.XX.XX.XX instead of 172.16.XX.XX.
> Is it necessary that eth2 must to acquire public ip like 203.XX.XX.XX  in
> order to make SSVM or CPVM connected to outside world since i also doesnt
> know my public gateway instead of private gateway which is 172.16.xx.xx.
> Any other fix suggestion are most welcome. Below is my current network
> setup. Btw I have management server and host in same machine. Thank you
>
> # interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8) auto lo iface lo inet
> loopback
>
> # The primary network interface
> auto eth0
> iface eth0 inet manual
>
> # Public network
> auto cloudbr0
> iface cloudbr0 inet static
>     address 172.16.135.133
>     netmask 255.255.254.0
>     gateway 172.16.135.254
>     dns-nameservers 172.16.238.7 8.8.8.8
>     dns-domain UTP.EDU.MY <http://utp.edu.my/>
>     bridge_ports eth0
>     bridge_fd 5
>     bridge_stp off
>     bridge_maxwait 1
>
> # Private network
> auto cloudbr1
> iface cloudbr1 inet manual
>     bridge_ports eth0.300
>     bridge_fd 5
>     bridge_stp off
>     bridge_maxwait 1
>
> ------------------------------------------------------------
> ----------------------------------------------------------
>
> # SSVM /etc/network/interfaces
> auto lo eth0 eth1 eth2
> iface lo inet loopback
>
> iface  eth0 inet static
>   address 169.254.0.193
>   netmask 255.255.0.0
> iface  eth1 inet static
>   address 172.16.135.146
>   netmask 255.255.254.0
> iface  eth2 inet static
>   address 172.16.135.11
>   netmask 255.255.254.0
>
> ------------------------------------------------------------
> ---------------------------------------------------------
>
> #SSVM health check
>
> ================================================
> First DNS server is  172.16.238.6
> PING 172.16.238.6 (172.16.238.6): 48 data bytes
> --- 172.16.238.6 ping statistics ---
> 2 packets transmitted, 0 packets received, 100% packet loss
> WARNING: cannot ping DNS server
> route follows
> Kernel IP routing table
> Destination     Gateway              Genmask          Flags   Metric Ref
> Use Iface
> 0.0.0.0            172.16.135.254   0.0.0.0               UG      0
> 0        0   eth2
> 169.254.0.0      0.0.0.0              255.255.0.0          U       0
> 0        0   eth0
> 172.16.134.0    0.0.0.0              255.255.254.0       U      0
> 0        0   eth1
> 172.16.134.0    0.0.0.0              255.255.254.0       U      0
> 0        0   eth2
> 172.16.238.6    172.16.135.254  255.255.255.255  UGH   0       0        0
> eth1
> ================================================
> ERROR: DNS not resolving download.cloud.com resolv.conf follows
> nameserver 172.16.238.6 nameserver 172.16.238.7
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message