zookeeper-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Enrico Olivelli <eolive...@gmail.com>
Subject Re: One node crashing in 3.4.11 triggered a full ensemble restart
Date Wed, 02 Oct 2019 20:12:04 GMT
Any particular error/stacktrace in the logs?
If it is zookeeper that is self killing it should log it, otherwise is some
other external system, I am sorry I don't know Exhibitor

Hope that helps
Enrico

Il mer 2 ott 2019, 21:40 Jerry Hebert <jerry.hebert@gmail.com> ha scritto:

> Hi Jörn,
>
> No, this was a very intermittent issue. We've been running this ensemble
> for about four years now and have never seen this problem so it seems to be
> super heisenbuggy. Our upgrade process will be more involved than what you
> described (we're switching networks, instance types, underlying automation
> and removing Exhibitor) but I'm glad you asked because I have a question
> about that too. :)
>
> Are you saying that a 3.5.5 node can synchronize with a 3.4.11 ensemble? I
> wasn't sure if that would work or not. e.g., maybe I could bring up the new
> 3.5.5 ensemble and temporarily form a 10-node ensemble (five 3.4.11 nodes,
> five 3.5.5 nodes), let them sync and then kill off the old 3.4.11 boxes?
>
> Thanks,
> Jerry
>
> On Wed, Oct 2, 2019 at 12:29 PM Jörn Franke <jornfranke@gmail.com> wrote:
>
> > Have you tried to stop the node, delete the data and log directory,
> > upgrade to 3.5.5 , start the node and wait until it is synchronized ?
> >
> > > Am 02.10.2019 um 20:14 schrieb Jerry Hebert <jerry.hebert@gmail.com>:
> > >
> > > Hi all,
> > >
> > > My first post here! I'm hoping you all might be able to offer some
> > guidance
> > > or redirect me to an existing ticket. We have a five node ensemble on
> > > 3.4.11 that we're currently in the process of upgrading to 3.5.5. We
> > > recently saw some bizarre behavior in our ensemble that I was hoping to
> > > find some sort pre-existing ticket or discussion about but I was having
> > > difficulty finding hits for this in Jira.
> > >
> > > The behavior that we saw from our metrics is that one of our nodes (not
> > > sure if it was a follower or a leader) started to demonstrate
> > > instability (high CPU, high RAM) and it crashed. Not a big deal, but as
> > > soon as it crashed, all of the other four nodes all immediately
> > restarted,
> > > resulting in a short outage. One node crashing should never cause an
> > > ensemble restart of course, so I assumed that this must be a bug in ZK.
> > The
> > > nodes that restarted had no indication of errors in their logs, they
> just
> > > simply restarted. Does this sound familiar to any of you?
> > >
> > > Also, we are using Exhibitor on that ensemble so it's also possible
> that
> > > the restart was caused by Exhibitor.
> > >
> > > My hope is that this issue will be behind us once the 3.5.5 upgrade is
> > > complete but I'd ideally like to find some concrete evidence of this.
> > >
> > > Thanks!
> > > Jerry
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message