zookeeper-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Steph van Schalkwyk <svanschalk...@gmail.com>
Subject Re: Configuring jute.maxbuffer on ZooKeeper Nodes
Date Tue, 18 Sep 2018 18:15:43 GMT
Be careful not to set it too high as ZK seems to ignore it then.
I have a SOLR installation where I set it to several GB and it still had
the issue.
Set it to something reasonable, like 4MB or so.


+1.314.452.2896 (Tel/SMS)

On Tue, Sep 18, 2018 at 12:30 PM, Kamoliddinov, Elbek <
elbek.kamoliddinov@sap.com> wrote:

> Hi Zookeeper community, we had a system issue and we hit max buffer limit
> on zk side, Now to analyze I am trying to set up zk from snapshot that has
> big znode in it. When I start the standalone zk I get:
> 2018-09-18 10:21:13,358 [myid:] - INFO  [main:Util@190] - Invalid
> snapshot /path/tmp/version-2/snapshot.520000fe8e len = 808529968 byte = 56
>
> I tried various ways to set -Djute.maxbuffer=1610612736 but still get the
> same error.
> I changed zoo.cfg and added following line:
> jute.maxbuffer=1610612736
>
> and created zookeeper-env.sh file under conf directory where zoo.cfg and
> the file content is:
> JVMFLAGS="$JVMFLAGS -Djute.maxbuffer=1610612736"
>
> Also created java.env file under conf dir and it has:
> export JVMFLAGS="-Djute.maxbuffer=1610612736"
>
> still no luck.
>
> I tried to change zkServer.sh to have -Djute.maxbuffer=1610612736 as extra
> jvm param without any luck.
>
> On solr page it mentions 3 ways which I tried without any luck.
> https://lucene.apache.org/solr/guide/7_4/setting-up-an-
> external-zookeeper-ensemble.html
>
> Anybody has any idea what I might be doing wrong.
>
> Thanks.
> Elbek.
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message