zookeeper-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Check Peck <comptechge...@gmail.com>
Subject Re: Cannot open channel to 2 at election address ERROR while starting zookeeper
Date Thu, 12 Feb 2015 07:02:03 GMT
Thanks Michi for the help. How can I verify this thing out?

Is there any way which I can check in my Ubuntu machines?

On Wed, Feb 11, 2015 at 10:58 PM, Michi Mutsuzaki <michi@cs.stanford.edu>
wrote:

> Hi Check sorry for the late response.
>
> It looks like the leader election is binding to the loopback instead
> of 0.0.0.0. Maybe the hostname is configured to resolve to 127.0.1.1
> locally?
>
> [Thread-1:QuorumCnxManager$Listener@504] - My election bind port:
> machineA.host.com/127.0.1.1:3888
>
> On Wed, Feb 11, 2015 at 1:49 PM, Check Peck <comptechgeeky@gmail.com>
> wrote:
> > Adding zookeeper dev mailing to this. Has anyone seen this issue before?
> >
> >
> > On Wed, Feb 11, 2015 at 9:56 AM, Check Peck <comptechgeeky@gmail.com>
> wrote:
> >
> >> Can anyone help me on this? Has anyone seen these kind of issues?
> >>
> >> On Tue, Feb 10, 2015 at 4:26 PM, Check Peck <comptechgeeky@gmail.com>
> >> wrote:
> >>
> >>> I have also verified there is no firewall issue. Does anyone know what
> is
> >>> this error all about and how we can resolve this?
> >>>
> >>> On Tue, Feb 10, 2015 at 9:20 AM, Check Peck <comptechgeeky@gmail.com>
> >>> wrote:
> >>>
> >>>> I am trying to setup 5 node zookeeper ensemble manage through
> Exhibitor.
> >>>> I have 5 machines and on each machine I will be running exhibitor and
> >>>> zookeeper. Below is my zoo.cfg file which is generated by exhibitor.
> >>>>
> >>>>     #Auto-generated by Exhibitor - Mon Feb 09 10:18:35 GMT-07:00 2015
> >>>>     #Mon Feb 09 10:18:35 GMT-07:00 2015
> >>>>     server.3=machineC.host.com\:
> >>>> 2888\:3888
> >>>>     server.2=machineB.host.com\:2888\:3888
> >>>>     server.1=machineA.host.com\:2888\:3888
> >>>>     initLimit=10
> >>>>     syncLimit=5
> >>>>     maxClientCnxns=21000
> >>>>     clientPort=2181
> >>>>     tickTime=2000
> >>>>     dataDir=/opt/zookeeper/data
> >>>>     dataLogDir=/opt/zookeeper/data
> >>>>     server.5=machineD.host.com\:2888\:3888
> >>>>     server.4=machineE.host.com\:2888\:3888
> >>>>
> >>>> As soon as I am starting zookeeper through Exhibitor config pannel,
I
> >>>> can see all the five machines in my control panel but they all are
> yellow
> >>>> which means "ZooKeeper is running, but can't communicate with the
> rest of
> >>>> the ensemble" and in my Exhibitor logs, I am seeing these which has
> some
> >>>> ERROR in it.
> >>>>
> >>>>     dev
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Exhibitor
> >>>> started [main]
> >>>>     INFO  org.mortbay.log  Logging to
> >>>> org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via
> >>>> org.mortbay.log.Slf4jLog [main]
> >>>>     INFO  org.mortbay.log  jetty-6.1.x [main]
> >>>>     INFO  org.mortbay.log  Started SocketConnector@0.0.0.0:8080
> [main]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  State: not
> >>>> serving [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> down/not-serving waiting 30004 of 40000 ms before restarting
> >>>> [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Restarting
> >>>> down/not-serving ZooKeeper after 60008 ms pause [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Attempting
> to
> >>>> stop instance [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Attempting
> to
> >>>> start/restart ZooKeeper [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Kill
> >>>> attempted result: 0 [ActivityQueue-0]
> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: JMX enabled by default [pool-2-thread-1]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: -Xmx2048m -Djava.net.preferIPv4Stack=true [pool-2-thread-2]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Process
> >>>> started via: /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/zkServer.sh
> >>>> [ActivityQueue-0]
> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: Using config:
> /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/../conf/zoo.cfg
> >>>> [pool-2-thread-1]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: Starting zookeeper ... STARTED [pool-2-thread-2]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> down/not-serving waiting 30005 of 40000 ms before restarting
> >>>> [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Restarting
> >>>> down/not-serving ZooKeeper after 60008 ms pause [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Attempting
> to
> >>>> stop instance [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Attempting
> to
> >>>> start/restart ZooKeeper [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Kill
> >>>> attempted result: 0 [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Process
> >>>> started via: /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/zkServer.sh
> >>>> [ActivityQueue-0]
> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: JMX enabled by default [pool-2-thread-1]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: -Xmx2048m -Djava.net.preferIPv4Stack=true [pool-2-thread-2]
> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: Using config:
> /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/../conf/zoo.cfg
> >>>> [pool-2-thread-1]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: Starting zookeeper ... STARTED [pool-2-thread-2]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> down/not-serving waiting 30004 of 40000 ms before restarting
> >>>> [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Restarting
> >>>> down/not-serving ZooKeeper after 60014 ms pause [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Attempting
> to
> >>>> stop instance [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Attempting
> to
> >>>> start/restart ZooKeeper [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Kill
> >>>> attempted result: 0 [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Process
> >>>> started via: /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/zkServer.sh
> >>>> [ActivityQueue-0]
> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: JMX enabled by default [pool-2-thread-3]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: -Xmx2048m -Djava.net.preferIPv4Stack=true [pool-2-thread-2]
> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: Using config:
> /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/../conf/zoo.cfg
> >>>> [pool-2-thread-3]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: Starting zookeeper ... STARTED [pool-2-thread-2]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> down/not-serving waiting 30005 of 40000 ms before restarting
> >>>> [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Restarting
> >>>> down/not-serving ZooKeeper after 60008 ms pause [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Attempting
> to
> >>>> stop instance [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Attempting
> to
> >>>> start/restart ZooKeeper [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Kill
> >>>> attempted result: 0 [ActivityQueue-0]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  Process
> >>>> started via: /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/zkServer.sh
> >>>> [ActivityQueue-0]
> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: JMX enabled by default [pool-2-thread-2]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: -Xmx2048m -Djava.net.preferIPv4Stack=true [pool-2-thread-3]
> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: Using config:
> /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/../conf/zoo.cfg
> >>>> [pool-2-thread-2]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> Server: Starting zookeeper ... STARTED [pool-2-thread-3]
> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog  ZooKeeper
> >>>> down/not-serving waiting 30004 of 40000 ms before restarting
> >>>> [ActivityQueue-0]
> >>>>
> >>>> And in my zookeeper logs, I am seeing these -
> >>>>
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,355 [myid:] - INFO  [main:QuorumPeerConfig@103
> ]
> >>>> - Reading configuration from:
> >>>> /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/../conf/zoo.cfg
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,365 [myid:] - INFO  [main:QuorumPeerConfig@340
> ]
> >>>> - Defaulting to majority quorums
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,368 [myid:1] - INFO
> >>>> [main:DatadirCleanupManager@78] - autopurge.snapRetainCount set to 3
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,368 [myid:1] - INFO
> >>>> [main:DatadirCleanupManager@79] - autopurge.purgeInterval set to 0
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,369 [myid:1] - INFO
> >>>> [main:DatadirCleanupManager@101] - Purge task is not scheduled.
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,379 [myid:1] - INFO  [main:QuorumPeerMain@127
> ]
> >>>> - Starting quorum peer
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,397 [myid:1] - INFO
> >>>> [main:NIOServerCnxnFactory@94] - binding to port 0.0.0.0/0.0.0.0:2181
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,414 [myid:1] - INFO  [main:QuorumPeer@959] -
> >>>> tickTime set to 2000
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,414 [myid:1] - INFO  [main:QuorumPeer@979] -
> >>>> minSessionTimeout set to -1
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,414 [myid:1] - INFO  [main:QuorumPeer@990] -
> >>>> maxSessionTimeout set to -1
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,414 [myid:1] - INFO  [main:QuorumPeer@1005]
-
> >>>> initLimit set to 10
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,431 [myid:1] - INFO
> >>>> [Thread-1:QuorumCnxManager$Listener@504] - My election bind port:
> >>>> machineA.host.com/127.0.1.1:3888
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,440 [myid:1] - INFO
> >>>> [QuorumPeer[myid=1]/0.0.0.0:2181:QuorumPeer@714] - LOOKING
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,441 [myid:1] - INFO
> >>>> [QuorumPeer[myid=1]/0.0.0.0:2181:FastLeaderElection@815] - New
> >>>> election. My id =  1, proposed zxid=0x0
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,443 [myid:1] - INFO
> >>>> [WorkerReceiver[myid=1]:FastLeaderElection@597] - Notification: 1
> >>>> (message format version), 1 (n.leader), 0x0 (n.zxid), 0x1 (n.round),
> >>>> LOOKING (n.state), 1 (n.sid), 0x0 (n.peerEpoch) LOOKING (my state)
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,445 [myid:1] - WARN
> >>>> [WorkerSender[myid=1]:QuorumCnxManager@382] - Cannot open channel to
> 2
> >>>> at election address machineB.host.com/10.52.81.211:3888
> >>>>     java.net.ConnectException: Connection refused
> >>>>             at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method)
> >>>>             at
> >>>>
> java.net.AbstractPlainSocketImpl.doConnect(AbstractPlainSocketImpl.java:327)
> >>>>             at
> >>>>
> java.net.AbstractPlainSocketImpl.connectToAddress(AbstractPlainSocketImpl.java:193)
> >>>>             at
> >>>>
> java.net.AbstractPlainSocketImpl.connect(AbstractPlainSocketImpl.java:180)
> >>>>             at
> java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.java:384)
> >>>>             at java.net.Socket.connect(Socket.java:546)
> >>>>             at
> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.QuorumCnxManager.connectOne(QuorumCnxManager.java:368)
> >>>>             at
> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.QuorumCnxManager.toSend(QuorumCnxManager.java:341)
> >>>>             at
> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.FastLeaderElection$Messenger$WorkerSender.process(FastLeaderElection.java:449)
> >>>>             at
> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.FastLeaderElection$Messenger$WorkerSender.run(FastLeaderElection.java:430)
> >>>>             at java.lang.Thread.run(Thread.java:679)
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,449 [myid:1] - WARN
> >>>> [WorkerSender[myid=1]:QuorumCnxManager@382] - Cannot open channel to
> 3
> >>>> at election address machineC.host.com/10.57.78.941:3888
> >>>>     java.net.ConnectException: Connection refused
> >>>>             at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method)
> >>>>             at
> >>>>
> java.net.AbstractPlainSocketImpl.doConnect(AbstractPlainSocketImpl.java:327)
> >>>>             at
> >>>>
> java.net.AbstractPlainSocketImpl.connectToAddress(AbstractPlainSocketImpl.java:193)
> >>>>             at
> >>>>
> java.net.AbstractPlainSocketImpl.connect(AbstractPlainSocketImpl.java:180)
> >>>>             at
> java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.java:384)
> >>>>             at java.net.Socket.connect(Socket.java:546)
> >>>>             at
> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.QuorumCnxManager.connectOne(QuorumCnxManager.java:368)
> >>>>             at
> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.QuorumCnxManager.toSend(QuorumCnxManager.java:341)
> >>>>             at
> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.FastLeaderElection$Messenger$WorkerSender.process(FastLeaderElection.java:449)
> >>>>             at
> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.FastLeaderElection$Messenger$WorkerSender.run(FastLeaderElection.java:430)
> >>>>             at java.lang.Thread.run(Thread.java:679)
> >>>>     2015-02-09 00:11:19,450 [myid:1] - WARN
> >>>> [WorkerSender[myid=1]:QuorumCnxManager@382] - Cannot open channel to
> 4
> >>>> at election address machineD.host.com/10.59.576.12:3888
> >>>>
> >>>> I am running Exhibitor 1.5.3 and Zookeeper 3.4.6. Is there anything
> >>>> wrong I am doing? I have googled it for this ERROR and I was not able
> to
> >>>> find anything concrete. I have also verified that it is able to
> generate
> >>>> myid successfully in each machine.
> >>>>
> >>>> Is this known issue? I have seen other people also having same issue
> >>>> after I search on the google?
> >>>>
> >>>
> >>>
> >>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message