zookeeper-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Check Peck <comptechge...@gmail.com>
Subject Re: Cannot open channel to 2 at election address ERROR while starting zookeeper
Date Thu, 12 Feb 2015 07:25:55 GMT
In /etc/hosts, this is what I found -

    127.0.0.1       localhost
    127.0.1.1       machineA.dc.host.com machineA

    # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
    ::1     ip6-localhost ip6-loopback
    fe00::0 ip6-localnet
    ff00::0 ip6-mcastprefix
    ff01::3 ip6-allnodes
    ff05::2 ip6-allrouters

    10.22.45.11     machineA.dc.host.com machineA

And nslookup on the same machine results back -

    check@machineA:~$ nslookup machineA.dc.host.com
    Server:           10.171.127.141
    Address:        10.171.127.141#53

    Name:   machineA.dc.host.com
    Address: 10.22.45.11


Does anything look off?


On Wed, Feb 11, 2015 at 11:08 PM, Michi Mutsuzaki <michi@cs.stanford.edu>
wrote:

> There might be an entry in /etc/hosts. You can do 'nslookup
> machineA.host.com' to see what ip address it resolves to. You can also
> try using ip addresses instead of hostnames in zoo.cfg.
>
> On Wed, Feb 11, 2015 at 11:02 PM, Check Peck <comptechgeeky@gmail.com>
> wrote:
> > Thanks Michi for the help. How can I verify this thing out?
> >
> > Is there any way which I can check in my Ubuntu machines?
> >
> > On Wed, Feb 11, 2015 at 10:58 PM, Michi Mutsuzaki <michi@cs.stanford.edu
> >
> > wrote:
> >>
> >> Hi Check sorry for the late response.
> >>
> >> It looks like the leader election is binding to the loopback instead
> >> of 0.0.0.0. Maybe the hostname is configured to resolve to 127.0.1.1
> >> locally?
> >>
> >> [Thread-1:QuorumCnxManager$Listener@504] - My election bind port:
> >> machineA.host.com/127.0.1.1:3888
> >>
> >> On Wed, Feb 11, 2015 at 1:49 PM, Check Peck <comptechgeeky@gmail.com>
> >> wrote:
> >> > Adding zookeeper dev mailing to this. Has anyone seen this issue
> before?
> >> >
> >> >
> >> > On Wed, Feb 11, 2015 at 9:56 AM, Check Peck <comptechgeeky@gmail.com>
> >> > wrote:
> >> >
> >> >> Can anyone help me on this? Has anyone seen these kind of issues?
> >> >>
> >> >> On Tue, Feb 10, 2015 at 4:26 PM, Check Peck <comptechgeeky@gmail.com
> >
> >> >> wrote:
> >> >>
> >> >>> I have also verified there is no firewall issue. Does anyone know
> what
> >> >>> is
> >> >>> this error all about and how we can resolve this?
> >> >>>
> >> >>> On Tue, Feb 10, 2015 at 9:20 AM, Check Peck <
> comptechgeeky@gmail.com>
> >> >>> wrote:
> >> >>>
> >> >>>> I am trying to setup 5 node zookeeper ensemble manage through
> >> >>>> Exhibitor.
> >> >>>> I have 5 machines and on each machine I will be running exhibitor
> and
> >> >>>> zookeeper. Below is my zoo.cfg file which is generated by
> exhibitor.
> >> >>>>
> >> >>>>     #Auto-generated by Exhibitor - Mon Feb 09 10:18:35 GMT-07:00
> 2015
> >> >>>>     #Mon Feb 09 10:18:35 GMT-07:00 2015
> >> >>>>     server.3=machineC.host.com\:
> >> >>>> 2888\:3888
> >> >>>>     server.2=machineB.host.com\:2888\:3888
> >> >>>>     server.1=machineA.host.com\:2888\:3888
> >> >>>>     initLimit=10
> >> >>>>     syncLimit=5
> >> >>>>     maxClientCnxns=21000
> >> >>>>     clientPort=2181
> >> >>>>     tickTime=2000
> >> >>>>     dataDir=/opt/zookeeper/data
> >> >>>>     dataLogDir=/opt/zookeeper/data
> >> >>>>     server.5=machineD.host.com\:2888\:3888
> >> >>>>     server.4=machineE.host.com\:2888\:3888
> >> >>>>
> >> >>>> As soon as I am starting zookeeper through Exhibitor config
> pannel, I
> >> >>>> can see all the five machines in my control panel but they
all are
> >> >>>> yellow
> >> >>>> which means "ZooKeeper is running, but can't communicate with
the
> >> >>>> rest of
> >> >>>> the ensemble" and in my Exhibitor logs, I am seeing these which
has
> >> >>>> some
> >> >>>> ERROR in it.
> >> >>>>
> >> >>>>     dev
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> Exhibitor
> >> >>>> started [main]
> >> >>>>     INFO  org.mortbay.log  Logging to
> >> >>>> org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via
> >> >>>> org.mortbay.log.Slf4jLog [main]
> >> >>>>     INFO  org.mortbay.log  jetty-6.1.x [main]
> >> >>>>     INFO  org.mortbay.log  Started SocketConnector@0.0.0.0:8080
> >> >>>> [main]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog 
State:
> not
> >> >>>> serving [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> down/not-serving waiting 30004 of 40000 ms before restarting
> >> >>>> [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> Restarting
> >> >>>> down/not-serving ZooKeeper after 60008 ms pause [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> Attempting
> >> >>>> to
> >> >>>> stop instance [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> Attempting
> >> >>>> to
> >> >>>> start/restart ZooKeeper [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog 
Kill
> >> >>>> attempted result: 0 [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: JMX enabled by default [pool-2-thread-1]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: -Xmx2048m -Djava.net.preferIPv4Stack=true [pool-2-thread-2]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog 
Process
> >> >>>> started via: /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/zkServer.sh
> >> >>>> [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: Using config:
> >> >>>> /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/../conf/zoo.cfg
> >> >>>> [pool-2-thread-1]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: Starting zookeeper ... STARTED [pool-2-thread-2]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> down/not-serving waiting 30005 of 40000 ms before restarting
> >> >>>> [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> Restarting
> >> >>>> down/not-serving ZooKeeper after 60008 ms pause [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> Attempting
> >> >>>> to
> >> >>>> stop instance [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> Attempting
> >> >>>> to
> >> >>>> start/restart ZooKeeper [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog 
Kill
> >> >>>> attempted result: 0 [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog 
Process
> >> >>>> started via: /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/zkServer.sh
> >> >>>> [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: JMX enabled by default [pool-2-thread-1]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: -Xmx2048m -Djava.net.preferIPv4Stack=true [pool-2-thread-2]
> >> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: Using config:
> >> >>>> /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/../conf/zoo.cfg
> >> >>>> [pool-2-thread-1]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: Starting zookeeper ... STARTED [pool-2-thread-2]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> down/not-serving waiting 30004 of 40000 ms before restarting
> >> >>>> [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> Restarting
> >> >>>> down/not-serving ZooKeeper after 60014 ms pause [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> Attempting
> >> >>>> to
> >> >>>> stop instance [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> Attempting
> >> >>>> to
> >> >>>> start/restart ZooKeeper [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog 
Kill
> >> >>>> attempted result: 0 [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog 
Process
> >> >>>> started via: /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/zkServer.sh
> >> >>>> [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: JMX enabled by default [pool-2-thread-3]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: -Xmx2048m -Djava.net.preferIPv4Stack=true [pool-2-thread-2]
> >> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: Using config:
> >> >>>> /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/../conf/zoo.cfg
> >> >>>> [pool-2-thread-3]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: Starting zookeeper ... STARTED [pool-2-thread-2]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> down/not-serving waiting 30005 of 40000 ms before restarting
> >> >>>> [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> Restarting
> >> >>>> down/not-serving ZooKeeper after 60008 ms pause [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> Attempting
> >> >>>> to
> >> >>>> stop instance [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> Attempting
> >> >>>> to
> >> >>>> start/restart ZooKeeper [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog 
Kill
> >> >>>> attempted result: 0 [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog 
Process
> >> >>>> started via: /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/zkServer.sh
> >> >>>> [ActivityQueue-0]
> >> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: JMX enabled by default [pool-2-thread-2]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: -Xmx2048m -Djava.net.preferIPv4Stack=true [pool-2-thread-3]
> >> >>>>     ERROR com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: Using config:
> >> >>>> /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/../conf/zoo.cfg
> >> >>>> [pool-2-thread-2]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> Server: Starting zookeeper ... STARTED [pool-2-thread-3]
> >> >>>>     INFO  com.netflix.exhibitor.core.activity.ActivityLog
> ZooKeeper
> >> >>>> down/not-serving waiting 30004 of 40000 ms before restarting
> >> >>>> [ActivityQueue-0]
> >> >>>>
> >> >>>> And in my zookeeper logs, I am seeing these -
> >> >>>>
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,355 [myid:] - INFO
> >> >>>> [main:QuorumPeerConfig@103]
> >> >>>> - Reading configuration from:
> >> >>>> /opt/zookeeper/zookeeper-3.4.6/bin/../conf/zoo.cfg
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,365 [myid:] - INFO
> >> >>>> [main:QuorumPeerConfig@340]
> >> >>>> - Defaulting to majority quorums
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,368 [myid:1] - INFO
> >> >>>> [main:DatadirCleanupManager@78] - autopurge.snapRetainCount
set
> to 3
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,368 [myid:1] - INFO
> >> >>>> [main:DatadirCleanupManager@79] - autopurge.purgeInterval set
to 0
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,369 [myid:1] - INFO
> >> >>>> [main:DatadirCleanupManager@101] - Purge task is not scheduled.
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,379 [myid:1] - INFO
> >> >>>> [main:QuorumPeerMain@127]
> >> >>>> - Starting quorum peer
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,397 [myid:1] - INFO
> >> >>>> [main:NIOServerCnxnFactory@94] - binding to port
> 0.0.0.0/0.0.0.0:2181
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,414 [myid:1] - INFO  [main:QuorumPeer@959]
> -
> >> >>>> tickTime set to 2000
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,414 [myid:1] - INFO  [main:QuorumPeer@979]
> -
> >> >>>> minSessionTimeout set to -1
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,414 [myid:1] - INFO  [main:QuorumPeer@990]
> -
> >> >>>> maxSessionTimeout set to -1
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,414 [myid:1] - INFO  [main:QuorumPeer@1005]
> -
> >> >>>> initLimit set to 10
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,431 [myid:1] - INFO
> >> >>>> [Thread-1:QuorumCnxManager$Listener@504] - My election bind
port:
> >> >>>> machineA.host.com/127.0.1.1:3888
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,440 [myid:1] - INFO
> >> >>>> [QuorumPeer[myid=1]/0.0.0.0:2181:QuorumPeer@714] - LOOKING
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,441 [myid:1] - INFO
> >> >>>> [QuorumPeer[myid=1]/0.0.0.0:2181:FastLeaderElection@815] -
New
> >> >>>> election. My id =  1, proposed zxid=0x0
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,443 [myid:1] - INFO
> >> >>>> [WorkerReceiver[myid=1]:FastLeaderElection@597] - Notification:
1
> >> >>>> (message format version), 1 (n.leader), 0x0 (n.zxid), 0x1
> (n.round),
> >> >>>> LOOKING (n.state), 1 (n.sid), 0x0 (n.peerEpoch) LOOKING (my
state)
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,445 [myid:1] - WARN
> >> >>>> [WorkerSender[myid=1]:QuorumCnxManager@382] - Cannot open channel
> to
> >> >>>> 2
> >> >>>> at election address machineB.host.com/10.52.81.211:3888
> >> >>>>     java.net.ConnectException: Connection refused
> >> >>>>             at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native
> Method)
> >> >>>>             at
> >> >>>>
> >> >>>>
> java.net.AbstractPlainSocketImpl.doConnect(AbstractPlainSocketImpl.java:327)
> >> >>>>             at
> >> >>>>
> >> >>>>
> java.net.AbstractPlainSocketImpl.connectToAddress(AbstractPlainSocketImpl.java:193)
> >> >>>>             at
> >> >>>>
> >> >>>>
> java.net.AbstractPlainSocketImpl.connect(AbstractPlainSocketImpl.java:180)
> >> >>>>             at
> >> >>>> java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.java:384)
> >> >>>>             at java.net.Socket.connect(Socket.java:546)
> >> >>>>             at
> >> >>>>
> >> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.QuorumCnxManager.connectOne(QuorumCnxManager.java:368)
> >> >>>>             at
> >> >>>>
> >> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.QuorumCnxManager.toSend(QuorumCnxManager.java:341)
> >> >>>>             at
> >> >>>>
> >> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.FastLeaderElection$Messenger$WorkerSender.process(FastLeaderElection.java:449)
> >> >>>>             at
> >> >>>>
> >> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.FastLeaderElection$Messenger$WorkerSender.run(FastLeaderElection.java:430)
> >> >>>>             at java.lang.Thread.run(Thread.java:679)
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,449 [myid:1] - WARN
> >> >>>> [WorkerSender[myid=1]:QuorumCnxManager@382] - Cannot open channel
> to
> >> >>>> 3
> >> >>>> at election address machineC.host.com/10.57.78.941:3888
> >> >>>>     java.net.ConnectException: Connection refused
> >> >>>>             at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native
> Method)
> >> >>>>             at
> >> >>>>
> >> >>>>
> java.net.AbstractPlainSocketImpl.doConnect(AbstractPlainSocketImpl.java:327)
> >> >>>>             at
> >> >>>>
> >> >>>>
> java.net.AbstractPlainSocketImpl.connectToAddress(AbstractPlainSocketImpl.java:193)
> >> >>>>             at
> >> >>>>
> >> >>>>
> java.net.AbstractPlainSocketImpl.connect(AbstractPlainSocketImpl.java:180)
> >> >>>>             at
> >> >>>> java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.java:384)
> >> >>>>             at java.net.Socket.connect(Socket.java:546)
> >> >>>>             at
> >> >>>>
> >> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.QuorumCnxManager.connectOne(QuorumCnxManager.java:368)
> >> >>>>             at
> >> >>>>
> >> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.QuorumCnxManager.toSend(QuorumCnxManager.java:341)
> >> >>>>             at
> >> >>>>
> >> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.FastLeaderElection$Messenger$WorkerSender.process(FastLeaderElection.java:449)
> >> >>>>             at
> >> >>>>
> >> >>>>
> org.apache.zookeeper.server.quorum.FastLeaderElection$Messenger$WorkerSender.run(FastLeaderElection.java:430)
> >> >>>>             at java.lang.Thread.run(Thread.java:679)
> >> >>>>     2015-02-09 00:11:19,450 [myid:1] - WARN
> >> >>>> [WorkerSender[myid=1]:QuorumCnxManager@382] - Cannot open channel
> to
> >> >>>> 4
> >> >>>> at election address machineD.host.com/10.59.576.12:3888
> >> >>>>
> >> >>>> I am running Exhibitor 1.5.3 and Zookeeper 3.4.6. Is there
anything
> >> >>>> wrong I am doing? I have googled it for this ERROR and I was
not
> able
> >> >>>> to
> >> >>>> find anything concrete. I have also verified that it is able
to
> >> >>>> generate
> >> >>>> myid successfully in each machine.
> >> >>>>
> >> >>>> Is this known issue? I have seen other people also having same
> issue
> >> >>>> after I search on the google?
> >> >>>>
> >> >>>
> >> >>>
> >> >>
> >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message