zookeeper-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From jmmec <jmmec2...@gmail.com>
Subject Re: ZK 3.4.5: Very Strange Write Latency Problem?
Date Fri, 21 Feb 2014 02:41:19 GMT
Thanks again,

Unfortunately I can't share the test code since it is technically the
property of my employer.

It's very strange behavior.  I think I've said that several times now.
ha...

Appreciate any additional help or advice or suggestions from everyone and
anyone and their brother or sister.



On Thu, Feb 20, 2014 at 8:10 PM, Camille Fournier <camille@apache.org>wrote:

> Can you share the test code somewhere (github maybe?)?
>
> Thanks,
> C
>
>
> On Thu, Feb 20, 2014 at 9:08 PM, jmmec <jmmec2009@gmail.com> wrote:
>
> > Thanks for the quick reply.
> >
> > I did not try the "slow" test using a normal disk drive, however I first
> > discovered this problem when writing to a 7200RPM disk drive at a much
> > higher messaging rate (e.g. 1500 to 3000 creates/sec rather than 84
> > creates/sec).  This is what caused me to start simplifying the
> > configuration trying to find the root cause.  As part of that
> > investigation, I created a RAM disk to avoid the hard drive, but the hard
> > drive wasn't the problem.  I just haven't switched back to the hard
> drive.
> >
> > I don't know what ZooKeeper is doing internally, or how & why it is
> > deriving 76ms MAX latency.  The very regular periodic pattern suggests
> > something odd.
> >
> > Hmmmm.....
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message