zookeeper-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From David Nickerson <davidnickerson4mailingli...@gmail.com>
Subject Re: ZK not starting up due to socket timeouts
Date Wed, 11 Jul 2012 23:25:06 GMT
For cross-reference, the leap second bug's effect on ZooKeeper has been
posted about before:
http://zookeeper-user.578899.n2.nabble.com/leap-second-excitement-td7577634.html


On Wed, Jul 11, 2012 at 6:31 PM, Narayanan A R <
narayanan.arunachalam@gmail.com> wrote:

> Fixed the problem. It had to do with the leap second bug. Ran the following
> command on all the three servers and is now working fine.
>
> date;/etc/init.d/ntp stop;/etc/init.d/ntpd stop; date `date
> +"%m%d%H%M%C%y.%S"`;/etc/init.d/ntp start;/etc/init.d/ntpd start
>
> You can find some overview of this problem here:
>
> http://www.wired.com/wiredenterprise/2012/07/leap-second-bug-wreaks-havoc-with-java-linux/
>
>
> On Wed, Jul 11, 2012 at 2:35 PM, Narayanan A R <
> narayanan.arunachalam@gmail.com> wrote:
>
> > Thanks David. Here they are:
> >
> > http://pastebin.com/STTnLf9s
> > http://pastebin.com/PiTgUWpA
> > http://pastebin.com/4V3AjT34
> >
> >
> > On Wed, Jul 11, 2012 at 4:32 AM, David Nickerson <
> > davidnickerson4mailinglists@gmail.com> wrote:
> >
> >> Narayanan, I don't think the attachments made it through. Can you link
> to
> >> the logs in Pastebin?
> >>
> >> On Tue, Jul 10, 2012 at 5:24 PM, Narayanan A R <
> >> narayanan.arunachalam@gmail.com> wrote:
> >>
> >> > Yeah I tried that. Right now I have that set to 2 mins.
> >> >
> >> > On Tue, Jul 10, 2012 at 1:47 PM, Jordan Zimmerman <
> >> > jordan@jordanzimmerman.com> wrote:
> >> >
> >> > > Another thing you might need to do is to increase initLimit and
> >> > syncLimit.
> >> > > It might be timing out when its syncing.
> >> > >
> >> > > -JZ
> >> > >
> >> > > On Jul 10, 2012, at 1:46 PM, Narayanan A R wrote:
> >> > >
> >> > > > I have 3 servers in the cluster, all bare metal machines and
> >> installed
> >> > > ZK 3.4.3. Following is the config in all the servers.
> >> > > >
> >> > > > tickTime=2000
> >> > > > dataDir=/opt/zookeeper-3.4.3/data
> >> > > > clientPort=2181
> >> > > > initLimit=60
> >> > > > syncLimit=60
> >> > > > server.1=10.7.78.77:2888:3888
> >> > > > server.2=10.7.66.54:2888:3888
> >> > > > server.3=10.7.56.61:2888:3888
> >> > > >
> >> > > > When I startup the instances, I see socket timed out in all the
> >> > > instances. I have attached logs of all the three machine.
> >> > > >
> >> > > > Regards,
> >> > > > ARN
> >> > >
> >> > >
> >> >
> >>
> >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message