xml-xalan-j-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Christine Li <jy...@ca.ibm.com>
Subject Re: Newbie CLASSPATH issues
Date Fri, 09 May 2003 13:01:32 GMT




It should be "java SimpleTransform", instead of "java SimpleTransform.java"

Christine Li
XSLT Development
IBM Toronto Lab
Tel: (905)413-2601
Email: jycli@ca.ibm.com


|---------+----------------------------------------------->
|         |           David Balch                         |
|         |           <david.balch@continuing-education.ox|
|         |           ford.ac.uk>                         |
|         |                                               |
|         |           05/09/2003 08:11 AM                 |
|         |                                               |
|---------+----------------------------------------------->
  >----------------------------------------------------------------------------------------------|
  |                                                                                      
       |
  |       To:       "'xalan-j-users@xml.apache.org'" <xalan-j-users@xml.apache.org>
             |
  |       cc:                                                                            
       |
  |       Subject:  Newbie CLASSPATH issues                                              
       |
  |                                                                                      
       |
  |                                                                                      
       |
  >----------------------------------------------------------------------------------------------|



Hi,

Trying to get 2.5.0 running on WinXP, unzipped to "C:\Program
Files\Java\xalan-j_2_5_0".

I cannot get the SimpleTransform sample to work - running "java
SimpleTransform.java" gives the familiar "Exception in thread "main"
java.lang.NoClassDefFoundError: SimpleTransform/java" error.

I can't see what's wrong with my CLASSPATH, as I have xalan.jar and
xalansamples.jar present.

Running "java org.apache.xalan.xslt.EnvironmentCheck" gives:

#---- BEGIN writeEnvironmentReport($Revision: 1.7 $): Useful properties
found: ----
java.version=1.4.0
#---- BEGIN Listing XML-related jars in: foundclasses.java.class.path ----
xalan.jar-apparent.version=xalan.jar WARNING.present-unknown-version
xalan.jar-path=c:\program files\java\xalan-j_2_5_0\bin\xalan.jar
xalansamples.jar-apparent.version=xalansamples.jar present-unknown-version
xalansamples.jar-path=c:\program
files\java\xalan-j_2_5_0\bin\xalansamples.jar
#----- END Listing XML-related jars in: foundclasses.java.class.path -----
version.JAXP=1.1
java.ext.dirs=C:\Program Files\Java\j2re1.4.0\lib\ext
version.crimson=not-present
version.SAX=2.0
java.class.path=C:\Program
Files\Java\xalan-j_2_5_0\bin\xalan.jar;C:\Program
Files\Java\xalan-j_2_5_0\bin\xml-apis.jar;C:\Program
Files\Java\xalan-j_2_5_0\bin\xercesImpl.jar;C:\Program
Files\Java\xalan-j_2_5_0\bin\xalansamples.jar;C:\Program
Files\Java\xalan-j_2_5_0\bin\bsf.jar;C:\Program
Files\Altova\xmlspy\XMLSpyInterface.jar
version.xerces=not-present
sun.boot.class.path=C:\Program Files\Java\j2re1.4.0\lib\rt.jar;C:\Program
Files\Java\j2re1.4.0\lib\i18n.jar;C:\Program
Files\Java\j2re1.4.0\lib\sunrsasign.jar;C:\Program
Files\Java\j2re1.4.0\lib\jsse.jar;C:\Program
Files\Java\j2re1.4.0\lib\jce.jar;C:\Program
Files\Java\j2re1.4.0\lib\charsets.jar;C:\Program
Files\Java\j2re1.4.0\classes
version.DOM.draftlevel=2.0fd
version.xalan2=Xalan;Java;Xalan Java 2.2.D11;
version.DOM=2.0
version.xalan1=not-present
#----- END writeEnvironmentReport: Useful properties found: -----
# YAHOO! Your environment seems to be OK.

I had managed to get Xalan-J 2.4.1 working on a WinNT4 machine, but not on
XP (so I tried 2.5.0 without any better reults).

Can anyone spot what's wrong?

Cheers,
Dave.




Mime
View raw message