xml-soap-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Hugo Bouckaert <h...@fractalgraphics.com.au>
Subject Re: list, deploy and un-deploy not working
Date Thu, 07 Jun 2001 03:58:36 GMT
Thanks for that. 

You are right, I have several other jar files in the <tomcat-home>/lib
directory. But I think I need those. I have: ant.jar, jasper.jar,
jaxp.jar, parser.jar and webserver.jar. What would be the best place to
put those? 

Thanks

Hugo 

Kumar Raj wrote:
> 
> Hi
> As you previously did, xerces.jar should be in the first of the classpath.
> The reason you are getting java.lang.NoClassDefFoundError:
> javax/servlet/http/HttpServlet
> error may be becos there are some other servlet.jar in the classpath,other
> than the servlet.jar file
> which comes with the <tomcat_home>/lib. Just try putting only the
> <tomcat_home>/lib/servlet.jar
> in the classpath.
> 
> Regards
> Kumar Raj
> 
> Hugo Bouckaert wrote:
> 
> > Hi
> >
> > I am trying to establish a SOAP connection between a soap server working
> > with tomcat (soap2.1 and tomcat3.2.1) and I have set up a test service.
> >
> > I eventually found out that a problem with "method not found" referred
> > to the fact that I didn't have my xerces.jar as the very first thing in
> > my path. But then I got a "connection refused" error when I tried to
> > make a connection as a client. So I thought to have another look at my
> > server setup for the service I was trying to make use of. Now i can't
> > run the service any longer as when I click on "deploy", or "list" I get
> > the following error:
> >
> > Root cause:
> >
> > java.lang.NoClassDefFoundError: javax/servlet/http/HttpServlet
> >
> > I even took out xerces.jar as my first path entry in CLASSPATH and
> > started tomcat in a new shell - but this does not make any difference
> > anymore "list", "deploy" and "un-deploy" still do not work. Can anyone
> > help me with this as I am getting increasingly confused - I have no idea
> > anymore as to what is going on. Why can soap no longer find a class when
> > all I did was change the CLASSPATH but then changed it back to its
> > original configuration?
> >
> > Thanks
> >
> > Hugo
> >
> > --
> > Dr Hugo Bouckaert
> > R&D Support Engineer, Fractal Graphics
> > 39 Fairway, Nedlands Western Australia 6009
> > Tel: +618 9386 7917
> > Email:hugo@fractalgraphics.com.au
> > Web: http://www.fractalgraphics.com.au

-- 
Dr Hugo Bouckaert
R&D Support Engineer, Fractal Graphics 
39 Fairway, Nedlands Western Australia 6009
Tel: +618 9386 7917
Email:hugo@fractalgraphics.com.au
Web: http://www.fractalgraphics.com.au

Mime
View raw message