xml-general mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From ne...@ca.ibm.com
Subject Re: indefinite loop in Xerces ?
Date Wed, 06 Jun 2001 14:44:43 GMT
Hi Etienne,

Can you send us a test case that reproduces the problem?  This might have
been fixed in CVS but I'm not certain we've tried this precise scenario
yet.

Thanks,
Neil


Neil Graham
XML Parser Development
IBM Toronto Lab
Phone:  416-448-3519, T/L 778-3519
E-mail:  neilg@ca.ibm.com



Etienne Roy/Watson/IBM@ibmus on 06/06/2001 10:34:11 AM

Please respond to general@xml.apache.org

To:   general@xml.apache.org
cc:
Subject:  Re: indefinite loop in Xerces ?



Hi all,

I just move to Xerces 1.4.0, and I still have the same problem...
Can anyone advise me on that ?

Thanks

--
Etienne




                    Etienne

                    Roy/Watson/IBM       To:     general@xml.apache.org

                    @IBMUS               cc:

                                         Subject:     indefinite loop in
Xerces ?
                    05/09/2001

                    02:17 PM

                    Please respond

                    to general






Hi all,

I've been having problem validating instances against a schema, and
basically the problem comes from importing schemas.
Simplifying, the core problem is :
I have two namespaces, each one with it's schema and each one importing the
other. Xerces just loop and crashes creating validator.
AFAIK, the recursive inclusion of the schemas is allowed by the spec. The
definitions are not recursive, it's just
that the namespaces need definitions included in each other.

Is it a known issue in Xerces ?

Thanks for any help.

--
Etienne



PS: more specific information:

using xerces 1.3.1 w/  java version "1.3.0"
testing w/ sax.SAXCount -v

test schemas:

<schema xmlns="http://www.w3.org/2000/10/XMLSchema"
        xmlns:first="http://www.first.test"
        xmlns:second="http://www.second.test"
        targetNamespace="http://www.first.test"
        elementFormDefault="qualified">

    <!-- import the second namespace -->
    <import namespace="http://www.second.test" schemaLocation="loop2.xsd"/>

  <element name="test" type="string"/>

</schema>

and

<schema xmlns="http://www.w3.org/2000/10/XMLSchema"
        xmlns:first="http://www.first.test"
        xmlns:second="http://www.second.test"
        targetNamespace="http://www.second.test"
        elementFormDefault="qualified">

    <!-- import the first namespace -->
    <import namespace="http://www.first.test" schemaLocation="loop1.xsd"/>

  <element name="unused" type="string"/>

</schema>

and test instance:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<test xmlns="http://www.first.test"
      xsi:schemaLocation="http://www.first.test loop1.xsd"
      xmlns:xsi="http://www.w3.org/2000/10/XMLSchema-instance"/>

Regards.


---------------------------------------------------------------------
In case of troubles, e-mail:     webmaster@xml.apache.org
To unsubscribe, e-mail:          general-unsubscribe@xml.apache.org
For additional commands, e-mail: general-help@xml.apache.org






---------------------------------------------------------------------
In case of troubles, e-mail:     webmaster@xml.apache.org
To unsubscribe, e-mail:          general-unsubscribe@xml.apache.org
For additional commands, e-mail: general-help@xml.apache.org





---------------------------------------------------------------------
In case of troubles, e-mail:     webmaster@xml.apache.org
To unsubscribe, e-mail:          general-unsubscribe@xml.apache.org
For additional commands, e-mail: general-help@xml.apache.org


Mime
View raw message