www-builds mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Alex Harui <aha...@adobe.com>
Subject Re: [windows1] Pixelbender installation
Date Sat, 14 Dec 2013 15:12:09 GMT
Hi Gavin,

Looks like build are running.  Jenkins says that a flex-sdk build was
running, compiled cleanly but timed out after an hour while running tests,
and then the next flex-sdk build failed because it couldn't delete some
jars.

I'm wondering if the job that was running tests somehow locked those jars?
 Can you delete those jars manually (or tell me how to; I'm a newbie at
Jenkins?  Also, can you confirm that the server was not rebuilt.  Our
build will fail and get stuck running tests if the FlashPlayer "trust"
files are not set up properly which I believe is a manual step on a fresh
setup.

Thanks,
-Alex

On 12/14/13 2:05 AM, "Gavin McDonald" <gavin@16degrees.com.au> wrote:

>
>
>> -----Original Message-----
>> From: Erik de Bruin [mailto:erik@ixsoftware.nl]
>> Sent: Saturday, 14 December 2013 6:00 PM
>> To: Alex Harui
>> Cc: builds@apache.org; gavin@16degrees.com.au
>> Subject: Re: [windows1] Pixelbender installation
>>
>> Gavin, please, please, pretty please, can you have a look at the
>>'windows1'
>> situation? Please?
>>
>> Or, if you don't have time - which I would totally understand and
>>respect -
>> please tell us so one of the other 8 admins on the 'windows1' slave can
>>step
>> in.
>>
>> Our project needs the builds, as I explained in earlier communications,
>>third
>> party teams depend on them and I think we may be loosing their
>> cooperation and contributions if we don't deliver soon.
>
>Yep, totally understand about that. Rest assured the stability of the
>Jenkins and buildbot
>builds is a priority.
>
>Gav...
>
>>
>> EdB
>>
>>
>>
>> On Fri, Dec 13, 2013 at 8:19 AM, Alex Harui <aharui@adobe.com> wrote:
>> > We just pushed changes to put all the pixel bender stuff in its own
>> > upstream package that won't be built by Jenkins (because it rarely
>> > changes).  Theoretically, this eliminates the need for the Flex build
>> > to need a window.  We'll see how the next builds come out.
>> >
>> > Thank you for trying to fix this.  Creating the upstream package isn't
>> > just a workaround for this issue, it also gives us a more consistent
>> > build experience for our Linux users as the PixelBender compiler does
>> > not work on Linux.
>> >
>> > Hopefully the builds will start to work now, but I won't be surprised
>> > if there is some other issue waiting to be discovered.
>> >
>> > Thanks,
>> > -Alex
>> >
>> > On 12/12/13 8:24 AM, "OmPrakash Muppirala" <bigosmallm@gmail.com>
>> wrote:
>> >
>> >>On Dec 12, 2013 12:45 AM, "Gavin McDonald" <gavin@16degrees.com.au>
>> wrote:
>> >>>
>> >>> So, the slave is configured for Œweb start¹ via JNLP and that is how
>> >>> it
>> >>is currently connected.
>> >>>
>> >>> The Œservice¹ was also running (which JNLP can control too) so I
>> >>> turned
>> >>that off and set it to
>> >>>
>> >>> Œmaunal¹ start only.
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>> There are 3 builds running. I¹ll reboot the server at an appropriate
>> >>interval within the next hour or
>> >>>
>> >>> so and we¹ll try again.
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>> GavŠ
>> >>>
>> >>
>> >>Okay, can you please let me know when you start it again?
>> >>
>> >>Thanks,
>> >>Om
>> >>
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>> From: omuppi1@gmail.com [mailto:omuppi1@gmail.com] On Behalf Of
>> >>>OmPrakash
>> >>Muppirala
>> >>> Sent: Thursday, 12 December 2013 7:15 PM
>> >>> To: builds@apache.org; Gavin McDonald
>> >>> Cc: Erik de Bruin
>> >>>
>> >>> Subject: Re: [windows1] Pixelbender installation
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>> Hi Gav,
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>> Any updates on this issue?
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>> Thanks,
>> >>>
>> >>> Om
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>> On Tue, Dec 10, 2013 at 4:02 PM, OmPrakash Muppirala
>> >>><bigosmallm@gmail.com>
>> >>wrote:
>> >>>>
>> >>>> On Tue, Dec 10, 2013 at 3:53 PM, Gavin McDonald
>> >>>><gavin@16degrees.com.au>
>> >>wrote:
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>> > -----Original Message-----
>> >>>>> > From: omuppi1@gmail.com [mailto:omuppi1@gmail.com] On Behalf
>> Of
>> >>>>> > OmPrakash Muppirala
>> >>>>>
>> >>>>> > Sent: Wednesday, 11 December 2013 10:51 AM
>> >>>>> > To: Gavin McDonald
>> >>>>> > Cc: builds@apache.org; Erik de Bruin
>> >>>>> > Subject: Re: [windows1] Pixelbender installation
>> >>>>> >
>> >>>>>
>> >>>>> > On Tue, Dec 10, 2013 at 3:46 PM, OmPrakash Muppirala
>> >>>>> > <bigosmallm@gmail.com>wrote:
>> >>>>> >
>> >>>>> > > On Tue, Dec 10, 2013 at 3:39 PM, Gavin McDonald
>> >>>>> > <gavin@16degrees.com.au>wrote:
>> >>>>> > >
>> >>>>> > >> Interesting, and puzzling why, but interactive
desktop flag
>> >>>>> > >> was turned off.
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> I've now re-enabled it, please try again.
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>>
>> >>>>> > >> Gav.
>> >>>>>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > > Great!  I have kicked off a build.  Will report back
in a bit.
>> >>>>> > >
>> >>>>> > > Was the windows1 slave started via JNLP or as a windows
>>service?
>> >>>>> > > Starting via JNLP (using webstart) ensures that the
>> >>>>> > > interactive
>> >>flag is
>> >>>>> set.
>> >>>>> > > Whereas if it is modified to be started as a service,
you will
>> >>>>>have
>> >>to
>> >>>>> > > manually turn the interactive flag (which sometimes
may not
>> >>propagate
>> >>>>> > > all the way down the process we try to invoke)
>> >>>>> > >
>> >>>>> > > If this does not work, will you be able to restart
the slave
>> >>>>> > > via
>> >>JNLP?
>> >>>>> > >
>> >>>>> > > Thanks,
>> >>>>> > > Om
>> >>>>> > >
>> >>>>> >
>> >>>>> > Yes, the build failed as I was typing my previous response.
>> >>>>> >
>> >>>>> > Any chance you could restart the windows1 Jenkins instance
as
>> >>>>> > just a
>> >>JNLP
>> >>>>> > slave agent instead of modifying it into windows webservice?
[1]
>> >>>>>
>> >>>>> I could, but I don't understand, this Jenkins slave has been
>> >>>>>running as
>> >>a
>> >>>>> service since the day
>> >>>>> I built it years ago.
>> >>>>>
>> >>>>> Gav...
>> >>>>
>> >>>>
>> >>>>
>> >>>> I don't understand too, but doing this in our test environment
>> >>>>fixed the
>> >>problem, whereas manually setting the interactive flag did not.  As
>> >>you mentioned earlier, something somewhere reset the interactive flag
>> >>on the root process.  Unless you want to dig deeper and figure out
>> >>what happened, I think that restarting it to run as a JNLP slave agent
>> >>should fix the problem (as per Jenkins' docs) .
>> >>>>
>> >>>> Do you have any other ideas on how to fix this?
>> >>>>
>> >>>> Thanks,
>> >>>> Om
>> >>>>
>> >>>>
>> >>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>> >
>> >>>>> > Thanks,
>> >>>>> > Om
>> >>>>> >
>> >>>>> > [1]
>> >>>>> > https://wiki.jenkins-
>> >>>>> >
>> >>ci.org/display/JENKINS/Installing+Jenkins+as+a+Windows+service#Install
>> >>ingJ
>> >>>>> > enkinsasaWindowsservice-
>> >>>>> > InstallSlaveasaWindowsservice%28require.NET2.0framework%29
>> >>>>>
>> >>>>> >
>> >>>>> >
>> >>>>> >
>> >>>>> > >
>> >>>>> > >
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> *From:* omuppi1@gmail.com [mailto:omuppi1@gmail.com]
*On
>> >>>>> > >> Behalf
>> >>>>> > Of
>> >>>>> > >> *OmPrakash Muppirala
>> >>>>>
>> >>>>> > >> *Sent:* Wednesday, 11 December 2013 9:36 AM
>> >>>>> > >> *To:* builds@apache.org; Gavin McDonald
>> >>>>> > >> *Cc:* Erik de Bruin
>> >>>>>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> *Subject:* Re: [windows1] Pixelbender installation
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>>
>> >>>>> > >> Thanks Gav!
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> We did a bunch of tests to repro this issue on
our side.  One
>> >>>>> > >> way
>> >>we
>> >>>>> > >> could reproduce this on our Jenkins installation
was that if
>> >>>>> > >> we
>> >>>>>ran
>> >>>>> > >> the job as a service, we are getting the same
error messages
>> >>>>> > >> (AIF Internal exception).
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> Jenkins docs says that for jobs that require Desktop
Access
>> >>>>>(which
>> >>>>> > >> Pixel Bender does), the root service process that
is running
>> >>>>> > >> the
>> >>job
>> >>>>> > >> needs to have the 'interactive flag' enabled in
the Windows
>> >>>>>Service
>> >>>>> > >> Manager. [1]
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> One way this setting could have changed is if
the way the
>> >>>>> > >> windows slave starts was modified.
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> Can you please take a look under the hood and
see if you find
>> >>>>> > >> something amiss?
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> Thanks,
>> >>>>> > >> Om
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> [1]
>> >>>>> > >> https://wiki.jenkins-
>> >>>>> > ci.org/display/JENKINS/My+software+builds+on+my+
>> >>>>> > >> computer+but+not+on+Jenkins
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> On Tue, Dec 10, 2013 at 2:11 PM, Gavin McDonald
>> >>>>> > >> <gavin@16degrees.com.au>
>> >>>>> > >> wrote:
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> > -----Original Message-----
>> >>>>> > >> > From: Erik de Bruin [mailto:erik@ixsoftware.nl]
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> > Sent: Tuesday, 10 December 2013 7:14 PM
>> >>>>> > >> > To: builds@apache.org
>> >>>>> > >> > Cc: Gavin McDonald
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> > Subject: Re: [windows1] Pixelbender installation
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> > >> > Gavin,
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> > Can you please copy-paste this line into
a command prompt
>> >>>>> > >> > and
>> >>tell
>> >>>>> > >> > us
>> >>>>> > >> what
>> >>>>> > >> > the result is:
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> > >> > "%PIXELBENDER_HOME%\pbutil.exe"
>> >>>>> > >> > "F:\hudson\hudson-slave\workspace\flex-
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> >
>> >>>>>sdk\frameworks\projects\framework\src\mx\graphics\shaderClasses
>> \Color.
>> >>>>> > >> > pbk"
>> >>>>> > >> > "F:\hudson\hudson-slave\workspace\flex-
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> >
>> >>>>>sdk\frameworks\projects\framework\src\mx\graphics\shaderClasses
>> \Color.
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> > pbj"
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> > >> > (mind the wrap)
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> > >> > Thanks!
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> Result is a slight pause, then the prompt returns.
No error,
>> >>>>> > >> no
>> >>output.
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> (PixelBender is where its meant to be, PIXELBENDER_HOME
is a
>> >>>>> > >> user
>> >>>>> > >> variable.)
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> Let me know what's next to check , thanks
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> Gav...
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> > >> > EdB
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> > >> > On Mon, Dec 9, 2013 at 11:16 PM, OmPrakash
Muppirala
>> >>>>> > >> > <bigosmallm@gmail.com> wrote:
>> >>>>> > >> > > On Mon, Dec 9, 2013 at 2:02 PM, Gavin
McDonald
>> >>>>> > >> > <gavin@16degrees.com.au>wrote:
>> >>>>> > >> > >
>> >>>>> > >> > >> That's fine, I'll take a look. All
I'm trying to get
>> >>>>> > >> > >> across
>> >>>>>is
>> >>>>> > >> > >> that NOTHING HAS CHANGED on the
Windows slave, so is it
>> >>>>> > >> > >> very slightly possible that the
build is failing due to
>> >>>>> > >> > >> a coding error? In other words,
I've been blamed several
>> >>>>> > >> > >> times now
>> >>>>>for
>> >>>>> > >> > >> breaking the build when I haven't
been anywhere near the
>> >>machine
>> >>>>> > in question.
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > > The build does not fail on my or other
committers'
>>machines.
>> >> It
>> >>>>> > >> > > must be something specific to whats
happening in
>>Windows1.
>> >> Sorry
>> >>>>> > >> > > if it sounds like we are blaming you.
 We are just trying
>> >>>>> > >> > > to troubleshoot and are running blind
here.
>> >>>>> > >> > >
>> >>>>> > >> > >
>> >>>>> > >> > >
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> Either way I'll look.
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >
>> >>>>> > >> > > Thanks!
>> >>>>> > >> > >
>> >>>>> > >> > >
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> And so that we are clear, windows1
is not going away, it
>> >>>>> > >> > >> is
>> >>very
>> >>>>> > >> > >> heavily used, folks are always complaining
it is down,
>> >>>>> > >> > >> so
>> >>>>>I'm
>> >>>>> > >> > >> adding a 2ndwindows2 slave in addition
to the windows1
>> >>>>>slave.
>> >>>>> > >> > >> Point is, you need to be configured
to use both slaves
>> >>>>> > >> > >> for
>> >>>>>it
>> >>to
>> >>>>> > >> > >> work, or my time
>> >>>>> > >> > building a 2ndmachine is wasted and you'll
continue to
>> >>>>> > >> > complain about
>> >>>>> > >> the
>> >>>>> > >> 1
>> >>>>> > >> > st windows box being overloaded all the time.
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >
>> >>>>> > >> > > We welcome the addition of a new windows
slave, no doubt.
>> >> Which
>> >>>>> > >> > > is why we want to fix Windows1 first.
 Otherwise it will
>> >>>>> > >> > > lead
>> >>to
>> >>>>> > >> > > more variables to troubleshoot.
>> >>>>> > >> > >
>> >>>>> > >> > > On that note, perhaps you can image
windows1 and create
>> >>windows2
>> >>>>> > >> > > as a clone of it?
>> >>>>> > >> > >
>> >>>>> > >> > > Regards,
>> >>>>> > >> > > Om
>> >>>>> > >> > >
>> >>>>> > >> > >
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> > >> Gav.
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> *From:* omuppi1@gmail.com
>> [mailto:omuppi1@gmail.com] *On
>> >>>>> > Behalf
>> >>>>> > >> > Of
>> >>>>> > >> > >> *OmPrakash Muppirala
>> >>>>> > >> > >> *Sent:* Tuesday, 10 December 2013
7:28 AM
>> >>>>> > >> > >> *To:* builds@apache.org
>> >>>>> > >> > >> *Cc:* Gavin McDonald
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> *Subject:* Re: [windows1] Pixelbender
installation
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> Gavin,
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> This issue is unrelated to Windows2
slave.  Our long
>> >>>>> > >> > >> running
>> >>job
>> >>>>> > >> > >> on
>> >>>>> > >> > >> Windows1 has started failing for
the past few days.  Can
>> >>>>> > >> > >> we first fix that before we start
working on Windows2?
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> Or, is Windows2 a replacement for
Windows1?
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> Thanks,
>> >>>>> > >> > >> Om
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> On Sat, Dec 7, 2013 at 12:35 AM,
Erik de Bruin
>> >>>>> > >> > >> <erik@ixsoftware.nl>
>> >>>>> > >> > wrote:
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> Ok, from the top of this thread:
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> "The build on windows1 is failing
on the 'Pixelbender'
>>task:
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> The build assumes Pixelbender is
installed at:
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> PIXELBENDER_HOME=C\:/Program\ Files\
>> (x86)/Adobe/Adobe
>> >>>>> > >> > >> Utilities\ -
>> >>>>> > >> > \
>> >>>>> > >> > >> CS5/Pixel\ Bender\ Toolkit\ 2
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> Is that still the correct path and
does the application
>> >>>>>start
>> >>>>> > >> > >> without errors when you launch it
manually?"
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> In another email in this thread
I've listed the software
>> >>>>>that
>> >>>>> > >> > >> needs to be on windows2.
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> Is there a way to have all our builds
run on either
>> >>>>> > >> > >> windows1
>> >>OR
>> >>>>> > >> > >> windows2? Most of our jobs depend
on files in the
>> >>>>> > >> > >> workspaces
>> >>of
>> >>>>> > >> > >> some of our other builds, in order
to save on disk space
>> >>>>> > >> > >> and
>> >>build
>> >>>>> > time.
>> >>>>> > >> > >> If we remove these dependencies,
we'd basically be
>> >>>>> > >> > >> forced to copy each build into each
other build.
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> Since it is the weekend, I'll have
limited time to work
>> >>>>> > >> > >> with you, sorry. Next Monday I'll
be glad to
>> >>>>> > >> > >> check/test/adjust whatever needs
>> checking/testing/adjusting.
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> Please keep in mind that we are
at a very important
>> >>>>>milestone
>> >>>>> > >> > >> for our project, and with third
party teams relying on
>> >>>>> > >> > >> our nightly builds, we'd greatly
appreciate a successful
>> >>>>> > >> > >> run of
>> >>all
>> >>>>> > >> > >> our jobs, on whatever slave works.
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> EdB
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> --
>> >>>>> > >> > >> Ix Multimedia Software
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> Jan Luykenstraat 27
>> >>>>> > >> > >> 3521 VB Utrecht
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >> T. 06-51952295
>> >>>>> > >> > >> I. www.ixsoftware.nl
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> > >>
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> > >> > --
>> >>>>> > >> > Ix Multimedia Software
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> > >> > Jan Luykenstraat 27
>> >>>>> > >> > 3521 VB Utrecht
>> >>>>> > >> >
>> >>>>> > >> > T. 06-51952295
>> >>>>> > >> > I. www.ixsoftware.nl
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >>
>> >>>>> > >
>> >>>>> > >
>> >>>>
>> >>>>
>> >>>
>> >>>
>> >
>>
>>
>>
>> --
>> Ix Multimedia Software
>>
>> Jan Luykenstraat 27
>> 3521 VB Utrecht
>>
>> T. 06-51952295
>> I. www.ixsoftware.nl
>

Mime
View raw message