www-builds mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From OmPrakash Muppirala <bigosma...@gmail.com>
Subject Re: [windows1] Pixelbender installation
Date Thu, 12 Dec 2013 08:15:17 GMT
Hi Gav,

Any updates on this issue?

Thanks,
Om


On Tue, Dec 10, 2013 at 4:02 PM, OmPrakash Muppirala
<bigosmallm@gmail.com>wrote:

> On Tue, Dec 10, 2013 at 3:53 PM, Gavin McDonald <gavin@16degrees.com.au>wrote:
>
>>
>>
>> > -----Original Message-----
>> > From: omuppi1@gmail.com [mailto:omuppi1@gmail.com] On Behalf Of
>> > OmPrakash Muppirala
>> > Sent: Wednesday, 11 December 2013 10:51 AM
>> > To: Gavin McDonald
>> > Cc: builds@apache.org; Erik de Bruin
>> > Subject: Re: [windows1] Pixelbender installation
>> >
>> > On Tue, Dec 10, 2013 at 3:46 PM, OmPrakash Muppirala
>> > <bigosmallm@gmail.com>wrote:
>> >
>> > > On Tue, Dec 10, 2013 at 3:39 PM, Gavin McDonald
>> > <gavin@16degrees.com.au>wrote:
>> > >
>> > >> Interesting, and puzzling why, but interactive desktop flag was
>> > >> turned off.
>> > >>
>> > >>
>> > >>
>> > >> I've now re-enabled it, please try again.
>> > >>
>> > >>
>> > >>
>> > >> Gav.
>> > >>
>> > >>
>> > > Great!  I have kicked off a build.  Will report back in a bit.
>> > >
>> > > Was the windows1 slave started via JNLP or as a windows service?
>> > > Starting via JNLP (using webstart) ensures that the interactive flag
>> is
>> set.
>> > > Whereas if it is modified to be started as a service, you will have to
>> > > manually turn the interactive flag (which sometimes may not propagate
>> > > all the way down the process we try to invoke)
>> > >
>> > > If this does not work, will you be able to restart the slave via JNLP?
>> > >
>> > > Thanks,
>> > > Om
>> > >
>> >
>> > Yes, the build failed as I was typing my previous response.
>> >
>> > Any chance you could restart the windows1 Jenkins instance as just a
>> JNLP
>> > slave agent instead of modifying it into windows webservice? [1]
>>
>> I could, but I don't understand, this Jenkins slave has been running as a
>> service since the day
>> I built it years ago.
>>
>> Gav...
>>
>
> I don't understand too, but doing this in our test environment fixed the
> problem, whereas manually setting the interactive flag did not.  As you
> mentioned earlier, something somewhere reset the interactive flag on the
> root process.  Unless you want to dig deeper and figure out what happened,
> I think that restarting it to run as a JNLP slave agent should fix the
> problem (as per Jenkins' docs) .
>
> Do you have any other ideas on how to fix this?
>
> Thanks,
> Om
>
>
>
>>
>> >
>> > Thanks,
>> > Om
>> >
>> > [1]
>> > https://wiki.jenkins-
>> >
>> ci.org/display/JENKINS/Installing+Jenkins+as+a+Windows+service#InstallingJ
>> > enkinsasaWindowsservice-
>> > InstallSlaveasaWindowsservice%28require.NET2.0framework%29
>> >
>> >
>> >
>> > >
>> > >
>> > >>
>> > >>
>> > >>
>> > >>
>> > >> *From:* omuppi1@gmail.com [mailto:omuppi1@gmail.com] *On Behalf
>> > Of
>> > >> *OmPrakash Muppirala
>> > >> *Sent:* Wednesday, 11 December 2013 9:36 AM
>> > >> *To:* builds@apache.org; Gavin McDonald
>> > >> *Cc:* Erik de Bruin
>> > >>
>> > >> *Subject:* Re: [windows1] Pixelbender installation
>> > >>
>> > >>
>> > >>
>> > >> Thanks Gav!
>> > >>
>> > >> We did a bunch of tests to repro this issue on our side.  One way we
>> > >> could reproduce this on our Jenkins installation was that if we ran
>> > >> the job as a service, we are getting the same error messages (AIF
>> > >> Internal exception).
>> > >>
>> > >> Jenkins docs says that for jobs that require Desktop Access (which
>> > >> Pixel Bender does), the root service process that is running the job
>> > >> needs to have the 'interactive flag' enabled in the Windows Service
>> > >> Manager. [1]
>> > >>
>> > >> One way this setting could have changed is if the way the windows
>> > >> slave starts was modified.
>> > >>
>> > >> Can you please take a look under the hood and see if you find
>> > >> something amiss?
>> > >>
>> > >> Thanks,
>> > >> Om
>> > >>
>> > >>
>> > >> [1]
>> > >> https://wiki.jenkins-
>> > ci.org/display/JENKINS/My+software+builds+on+my+
>> > >> computer+but+not+on+Jenkins
>> > >>
>> > >>
>> > >>
>> > >> On Tue, Dec 10, 2013 at 2:11 PM, Gavin McDonald
>> > >> <gavin@16degrees.com.au>
>> > >> wrote:
>> > >>
>> > >>
>> > >>
>> > >> > -----Original Message-----
>> > >> > From: Erik de Bruin [mailto:erik@ixsoftware.nl]
>> > >>
>> > >> > Sent: Tuesday, 10 December 2013 7:14 PM
>> > >> > To: builds@apache.org
>> > >> > Cc: Gavin McDonald
>> > >>
>> > >> > Subject: Re: [windows1] Pixelbender installation
>> > >> >
>> > >> > Gavin,
>> > >> >
>> > >>
>> > >> > Can you please copy-paste this line into a command prompt and
tell
>> > >> > us
>> > >> what
>> > >> > the result is:
>> > >> >
>> > >> > "%PIXELBENDER_HOME%\pbutil.exe"
>> > >> > "F:\hudson\hudson-slave\workspace\flex-
>> > >> >
>> > sdk\frameworks\projects\framework\src\mx\graphics\shaderClasses\Color.
>> > >> > pbk"
>> > >> > "F:\hudson\hudson-slave\workspace\flex-
>> > >> >
>> > sdk\frameworks\projects\framework\src\mx\graphics\shaderClasses\Color.
>> > >>
>> > >> > pbj"
>> > >> >
>> > >> > (mind the wrap)
>> > >> >
>> > >> > Thanks!
>> > >>
>> > >> Result is a slight pause, then the prompt returns. No error, no
>> output.
>> > >>
>> > >> (PixelBender is where its meant to be, PIXELBENDER_HOME is a user
>> > >> variable.)
>> > >>
>> > >> Let me know what's next to check , thanks
>> > >>
>> > >> Gav...
>> > >>
>> > >>
>> > >> >
>> > >> > EdB
>> > >> >
>> > >> >
>> > >> >
>> > >> > On Mon, Dec 9, 2013 at 11:16 PM, OmPrakash Muppirala
>> > >> > <bigosmallm@gmail.com> wrote:
>> > >> > > On Mon, Dec 9, 2013 at 2:02 PM, Gavin McDonald
>> > >> > <gavin@16degrees.com.au>wrote:
>> > >> > >
>> > >> > >> That's fine, I'll take a look. All I'm trying to get
across is
>> > >> > >> that NOTHING HAS CHANGED on the Windows slave, so is
it very
>> > >> > >> slightly possible that the build is failing due to a
coding
>> > >> > >> error? In other words, I've been blamed several times
now for
>> > >> > >> breaking the build when I haven't been anywhere near
the machine
>> > in question.
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > > The build does not fail on my or other committers' machines.
 It
>> > >> > > must be something specific to whats happening in Windows1.
 Sorry
>> > >> > > if it sounds like we are blaming you.  We are just trying
to
>> > >> > > troubleshoot and are running blind here.
>> > >> > >
>> > >> > >
>> > >> > >
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >> Either way I'll look.
>> > >> > >>
>> > >> > >
>> > >> > > Thanks!
>> > >> > >
>> > >> > >
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >> And so that we are clear, windows1 is not going away,
it is very
>> > >> > >> heavily used, folks are always complaining it is down,
so I'm
>> > >> > >> adding a 2ndwindows2 slave in addition to the windows1
slave.
>> > >> > >> Point is, you need to be configured to use both slaves
for it to
>> > >> > >> work, or my time
>> > >> > building a 2ndmachine is wasted and you'll continue to complain
>> > >> > about
>> > >> the
>> > >> 1
>> > >> > st windows box being overloaded all the time.
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >
>> > >> > > We welcome the addition of a new windows slave, no doubt.
 Which
>> > >> > > is why we want to fix Windows1 first.  Otherwise it will
lead to
>> > >> > > more variables to troubleshoot.
>> > >> > >
>> > >> > > On that note, perhaps you can image windows1 and create windows2
>> > >> > > as a clone of it?
>> > >> > >
>> > >> > > Regards,
>> > >> > > Om
>> > >> > >
>> > >> > >
>> > >>
>> > >> > >> Gav.
>> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >> *From:* omuppi1@gmail.com [mailto:omuppi1@gmail.com]
*On
>> > Behalf
>> > >> > Of
>> > >> > >> *OmPrakash Muppirala
>> > >> > >> *Sent:* Tuesday, 10 December 2013 7:28 AM
>> > >> > >> *To:* builds@apache.org
>> > >> > >> *Cc:* Gavin McDonald
>> > >> > >>
>> > >> > >> *Subject:* Re: [windows1] Pixelbender installation
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >> Gavin,
>> > >> > >>
>> > >> > >> This issue is unrelated to Windows2 slave.  Our long
running job
>> > >> > >> on
>> > >> > >> Windows1 has started failing for the past few days. 
Can we
>> > >> > >> first fix that before we start working on Windows2?
>> > >> > >>
>> > >> > >> Or, is Windows2 a replacement for Windows1?
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >> Thanks,
>> > >> > >> Om
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >> On Sat, Dec 7, 2013 at 12:35 AM, Erik de Bruin
>> > >> > >> <erik@ixsoftware.nl>
>> > >> > wrote:
>> > >> > >>
>> > >> > >> Ok, from the top of this thread:
>> > >> > >>
>> > >> > >> "The build on windows1 is failing on the 'Pixelbender'
task:
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >> The build assumes Pixelbender is installed at:
>> > >> > >>
>> > >> > >> PIXELBENDER_HOME=C\:/Program\ Files\ (x86)/Adobe/Adobe
>> > >> > >> Utilities\ -
>> > >> > \
>> > >> > >> CS5/Pixel\ Bender\ Toolkit\ 2
>> > >> > >>
>> > >> > >> Is that still the correct path and does the application
start
>> > >> > >> without errors when you launch it manually?"
>> > >> > >>
>> > >> > >> In another email in this thread I've listed the software
that
>> > >> > >> needs to be on windows2.
>> > >> > >>
>> > >> > >> Is there a way to have all our builds run on either windows1
OR
>> > >> > >> windows2? Most of our jobs depend on files in the workspaces
of
>> > >> > >> some of our other builds, in order to save on disk space
and
>> build
>> > time.
>> > >> > >> If we remove these dependencies, we'd basically be forced
to
>> > >> > >> copy each build into each other build.
>> > >> > >>
>> > >> > >> Since it is the weekend, I'll have limited time to work
with
>> > >> > >> you, sorry. Next Monday I'll be glad to check/test/adjust
>> > >> > >> whatever needs checking/testing/adjusting.
>> > >> > >>
>> > >> > >> Please keep in mind that we are at a very important milestone
>> > >> > >> for our project, and with third party teams relying on
our
>> > >> > >> nightly builds, we'd greatly appreciate a successful
run of all
>> > >> > >> our jobs, on whatever slave works.
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >> EdB
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >> --
>> > >> > >> Ix Multimedia Software
>> > >> > >>
>> > >> > >> Jan Luykenstraat 27
>> > >> > >> 3521 VB Utrecht
>> > >> > >>
>> > >> > >> T. 06-51952295
>> > >> > >> I. www.ixsoftware.nl
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> > >>
>> > >> >
>> > >> >
>> > >> >
>> > >> > --
>> > >> > Ix Multimedia Software
>> > >> >
>> > >> > Jan Luykenstraat 27
>> > >> > 3521 VB Utrecht
>> > >> >
>> > >> > T. 06-51952295
>> > >> > I. www.ixsoftware.nl
>> > >>
>> > >>
>> > >>
>> > >
>> > >
>>
>>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message