www-apache-bugdb mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Henrik Johansson <h...@medio.mh.se>
Subject Re: general/8212: Server sometimes doesn't start because of RewriteRule-error
Date Tue, 21 Aug 2001 08:30:01 GMT
The following reply was made to PR general/8212; it has been noted by GNATS.

From: Henrik Johansson <henk@medio.mh.se>
To: Marc Slemko <marcs@znep.com>
Cc: <submit@bugz.apache.org>
Subject: Re: general/8212: Server sometimes doesn't start because of
 RewriteRule-error
Date: Tue, 21 Aug 2001 09:24:06 -0100 (GMT)

 On Mon, 20 Aug 2001, Marc Slemko wrote:
 
 > On 20 Aug 2001, Henrik Johansson wrote:
 >
 > > Sometimes the server complains of bad syntax on two RewriteRule-lines with the
result that the server doesn't start.
 > > The lines (submitted below) are neaded as errorhandling for our proxyserver and
works properly when the server accepts them.
 >
 > what _exact_ error is shown in the logs?
 
 (maybe this case should have be gone to mod_rewrite instead of general...)
 
 However, I found this in the errorlog:
 
 | [Sun Jul  1 23:37:00 2001] [warn] child process 6148 did not exit, sending another SIGHUP
 | [Sun Jul  1 23:37:00 2001] [warn] child process 6151 did not exit, sending another SIGHUP
 | [Sun Jul  1 23:37:00 2001] [warn] child process 6152 did not exit, sending another SIGHUP
 | [Sun Jul  1 23:37:00 2001] [warn] child process 6610 did not exit, sending another SIGHUP
 | [Sun Jul  1 23:37:00 2001] [warn] child process 6689 did not exit, sending another SIGHUP
 | [Sun Jul  1 23:37:00 2001] [notice] SIGHUP received.  Attempting to restart
 | [Sun Jul  1 23:37:00 2001] [error] Cannot remove module mod_ssl.c: not found in module
list
 | Syntax error on line 1420 of /usr/private/apache/conf/httpd.conf:
 | RewriteRule: cannot compile regular expression '^/~([a-z0-9\-\.]*)(\/?)([a-z0-9\-_\/]*[^/])$'
 |
 
 I only found this hit in the logs. We've got this error a *couple* of
 times before and after this hit in the logs, so then I get a 2nd question:
  Why isn't these startup-errors logged?
 
 As I said, it seems to be *very* randomly if the error occures.
 The problem is always the same 2 RewriteRule-lines I sent from the
 beginning.
 The problem can occure both on clean startup and restart.
 

Mime
View raw message