www-apache-bugdb mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Arne Blankerts <ABlanke...@freepoint.de>
Subject config/4927: NameVirtualHost and Port Numbers: One hosts captures all connections to other ports
Date Mon, 30 Aug 1999 14:00:55 GMT

>Number:         4927
>Category:       config
>Synopsis:       NameVirtualHost and Port Numbers: One hosts captures all connections to
other ports
>Confidential:   no
>Severity:       serious
>Priority:       medium
>Responsible:    apache
>State:          open
>Class:          sw-bug
>Submitter-Id:   apache
>Arrival-Date:   Mon Aug 30 07:10:01 PDT 1999
>Last-Modified:
>Originator:     ABlankerts@freepoint.de
>Organization:
apache
>Release:        1.3.9
>Environment:
OS/2 Warp 4, FP9, Apache precompiled by Brian Havard (os/2-port)
>Description:
This problem already has been mentioned once:

If found it at a Date: Fri, 2 Oct 1998 13:12:42 -0400 in the
Bugs-database.
Even though there is a mention to the docs i can't get it to
work the way it should. Since i checked it multiple times and
some other folks on the internet tried to configure the same
stuff resulting in the same problem i guess there is either
a sw-bug or a serious config/doc-problem.

Following config:

Listen 62.104.246.100:80
Listen 62.104.246.100:2000

NameVirtualHost 62.104.246.100


<Virtualhost _default_:2000>
DocumentRoot e:/webspace/freepoint/slave/
php3_engine off
</Virtualhost>

<Virtualhost _default_:80>
DocumentRoot e:/webspace/freepoint/slave/
php3_engine off
</Virtualhost>

<Virtualhost _default_:*>
DocumentRoot e:/webspace/freepoint/slave/
php3_engine off
</Virtualhost>

<virtualhost 62.104.246.100>
port 80
DocumentRoot e:/webspace/freepoint/www/
servername www.freepoint.de
</virtualhost>

<VirtualHost 62.104.246.100:2000>
Port 2000
ServerAdmin ABlankerts@freepoint.de
DocumentRoot e:/construct/html
ServerName testcase.freepoint.de
</virtualhost>


I guess this is how it's described in the docs.
The _default_:2000 should catch a call to www.freepoint.de:2000
and answer with the /slave/-stuff.

But it doesn't. It uses what's defined for testcase.freepoint.de:2000

Why is that ?

I tried to change

NameVirtualHost 62.104.246.100

to

NameVirtualHost 62.104.246.100:80

and had the definition of each vhost have the :80..

No change in result.

Actually i'm lost and assume it's a bug.

MfG,
 Arne Blankerts




>How-To-Repeat:
either configure it on your own, or try my sites:

www.freepoint.de
testcase.freepoint.de:2000
www.freepoint.de:2000 <- the result here is WRONG
62.104.246.100 shows the page it SHOULD show..
>Fix:
no idea...
>Audit-Trail:
>Unformatted:
[In order for any reply to be added to the PR database, you need]
[to include <apbugs@Apache.Org> in the Cc line and make sure the]
[subject line starts with the report component and number, with ]
[or without any 'Re:' prefixes (such as "general/1098:" or      ]
["Re: general/1098:").  If the subject doesn't match this       ]
[pattern, your message will be misfiled and ignored.  The       ]
["apbugs" address is not added to the Cc line of messages from  ]
[the database automatically because of the potential for mail   ]
[loops.  If you do not include this Cc, your reply may be ig-   ]
[nored unless you are responding to an explicit request from a  ]
[developer.  Reply only with text; DO NOT SEND ATTACHMENTS!     ]




Mime
View raw message