www-apache-bugdb mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sven Anders <ande...@fmi.uni-passau.de>
Subject os-linux/3345: Apache compiled but did not start (shared modules)
Date Thu, 05 Nov 1998 09:40:42 GMT

>Number:         3345
>Category:       os-linux
>Synopsis:       Apache compiled but did not start (shared modules)
>Confidential:   no
>Severity:       serious
>Priority:       medium
>Responsible:    apache
>State:          open
>Class:          sw-bug
>Submitter-Id:   apache
>Arrival-Date:   Thu Nov  5 01:50:00 PST 1998
>Last-Modified:
>Originator:     anderss@fmi.uni-passau.de
>Organization:
apache
>Release:        1.3.3
>Environment:
 Linux skeeve 2.0.35 #9 Mon Oct 19 19:42:36 GMT 1998 i586 unknown
 pgcc-2.90.29 980515 (egcs-1.0.3 release)
 glibc-2.0.6
 K6-2-300
>Description:
I do have problems running Apache 1.3.3.
It compiled fine, but when I start it the following error message occures:

# apachectl start
Syntax error on line 26 of /etc/httpd/httpd.conf:
Cannot load /usr/packages/daemons/apache-1.3.3/modules/mod_env.so into server: /
usr/packages/daemons/apache-1.3.3/modules/mod_env.so: undefined symbol: env_modu
le
/usr/sbin/apachectl start: httpd could not be started

Hallo !

I do have problems running Apache 1.3.3.
It compiled fine, but when I start it the following error message occures:

# apachectl start
Syntax error on line 26 of /etc/httpd/httpd.conf:
Cannot load /usr/packages/daemons/apache-1.3.3/modules/mod_env.so into server: /
usr/packages/daemons/apache-1.3.3/modules/mod_env.so: undefined symbol: env_modu
le
/usr/sbin/apachectl start: httpd could not be started

>How-To-Repeat:
I already tried these:

1.
./configure --prefix=/usr/packages/daemons/apache-1.3.3 --sysconfdir=/etc/httpd/
 --libexecdir=/usr/packages/daemons/apache-1.3.3/modules --localstatedir=/var --
runtimedir=/var/run --logfiledir=/var/log --proxycachedir=/var/proxy --enable-mo
dule=most --enable-shared=max

2.
./configure --prefix=/usr/packages/daemons/apache-1.3.3 --sysconfdir=/etc/httpd/
 --libexecdir=/usr/packages/daemons/apache-1.3.3/modules --localstatedir=/var --
runtimedir=/var/run --logfiledir=/var/log --proxycachedir=/var/proxy --enable-mo
dule=most --enable-shared=max --enable-rule=SHARED_CORE

3. set the LD_LIBRARY_PATH to "/usr/packages/daemons/apache-1.3.3/modules"

I already tried these:

1.
./configure --prefix=/usr/packages/daemons/apache-1.3.3 --sysconfdir=/etc/httpd/
 --libexecdir=/usr/packages/daemons/apache-1.3.3/modules --localstatedir=/var --
runtimedir=/var/run --logfiledir=/var/log --proxycachedir=/var/proxy --enable-mo
dule=most --enable-shared=max

2.
./configure --prefix=/usr/packages/daemons/apache-1.3.3 --sysconfdir=/etc/httpd/
 --libexecdir=/usr/packages/daemons/apache-1.3.3/modules --localstatedir=/var --
runtimedir=/var/run --logfiledir=/var/log --proxycachedir=/var/proxy --enable-mo
dule=most --enable-shared=max --enable-rule=SHARED_CORE

3. set the LD_LIBRARY_PATH to "/usr/packages/daemons/apache-1.3.3/modules"

But nothing works...
>Fix:
No idea ?

Is it a problem with the new glibc or with the c-compiler ?
>Audit-Trail:
>Unformatted:
[In order for any reply to be added to the PR database, ]
[you need to include <apbugs@Apache.Org> in the Cc line ]
[and leave the subject line UNCHANGED.  This is not done]
[automatically because of the potential for mail loops. ]
[If you do not include this Cc, your reply may be ig-   ]
[nored unless you are responding to an explicit request ]
[from a developer.                                      ]
[Reply only with text; DO NOT SEND ATTACHMENTS!         ]




Mime
View raw message