www-apache-bugdb mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Lawrence Bowie <l-bo...@cs.uiuc.edu>
Subject general/3291: Can not load modules that have been configured
Date Sun, 25 Oct 1998 16:09:54 GMT

>Number:         3291
>Category:       general
>Synopsis:       Can not load modules that have been configured
>Confidential:   no
>Severity:       non-critical
>Priority:       medium
>Responsible:    apache
>State:          open
>Class:          sw-bug
>Submitter-Id:   apache
>Arrival-Date:   Sun Oct 25 08:10:01 PST 1998
>Last-Modified:
>Originator:     l-bowie@cs.uiuc.edu
>Organization:
apache
>Release:        1.3.3
>Environment:
SunOS xenia.isdn.uiuc.edu 5.6 Generic_105181-08 sun4u sparc SUNW,Ultra-1
gcc version 2.8.1cc: 
WorkShop Compilers 4.2 30 Oct 1996 C 4.2
>Description:
I have configured and compiled apache1.3.3. Configured it with:

./configure --prefix=/home/www --activate-module=src/modules/php3/libphp3.a \
--enable-shared=php3 --enable-module=most --enable-module=log_agent \
--enable-module=log_referer --enable-module=usertrack --enable-module=mmap_static \
--with-perl=/usr/local/bin/perl --enable-shared=max

Then I compiled it. When I try to invoked apachectl start it results in 
this error:


Syntax error on line 26 of /home/www/etc/apache/httpd.conf:
Cannot load /home/www/libexec/mod_mmap_static.so into server: ld.so.1: /home/www/sbin/httpd:
fatal: relocation error: file /home/www/libexec/mod_mmap_static.so: symbol ap_null_cleanup:
referenced symbol not found
/home/www/sbin/apachectl start: httpd could not be started



What in the world am I doing wrong. I have even commmented out all the added
modules and it still gives me errors.


LDB
>How-To-Repeat:
./configure --prefix=/home/www --activate-module=src/modules/php3/libphp3.a \
--enable-shared=php3 --enable-module=most --enable-module=log_agent \
--enable-module=log_referer --enable-module=usertrack --enable-module=mmap_static \
--with-perl=/usr/local/bin/perl --enable-shared=max
>Fix:
I think it might be path problem.
>Audit-Trail:
>Unformatted:
[In order for any reply to be added to the PR database, ]
[you need to include <apbugs@Apache.Org> in the Cc line ]
[and leave the subject line UNCHANGED.  This is not done]
[automatically because of the potential for mail loops. ]
[If you do not include this Cc, your reply may be ig-   ]
[nored unless you are responding to an explicit request ]
[from a developer.                                      ]
[Reply only with text; DO NOT SEND ATTACHMENTS!         ]




Mime
View raw message