www-apache-bugdb mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From kp...@raleigh.ibm.com
Subject Re: os-windows/2953: Cannot get Alias to root directory of drive on which Apache is installed
Date Thu, 01 Oct 1998 13:38:11 GMT
[In order for any reply to be added to the PR database, ]
[you need to include <apbugs@Apache.Org> in the Cc line ]
[and leave the subject line UNCHANGED.  This is not done]
[automatically because of the potential for mail loops. ]
[If you do not include this Cc, your reply may be ig-   ]
[nored unless you are responding to an explicit request ]
[from a developer.                                      ]
[Reply only with text; DO NOT SEND ATTACHMENTS!         ]


Synopsis: Cannot get Alias to root directory of drive on which Apache is installed

State-Changed-From-To: open-closed
State-Changed-By: kparz@raleigh.ibm.com
State-Changed-When: Thu Oct  1 06:38:08 PDT 1998
State-Changed-Why:
There are/were two problems here.

First, when using the Alias directive on Win32, be sure
to specify the root of the drive with a trailing slash
(e.g. x:/).  If you do not, and use 'x:' instead, Windows
will try to use the "current path on drive x:", not the 
root.  This is normal Windows/DOS behavior, and hence why
changing the "Start in" seems to fix the problem.

Second, PR 3001 pointed out that Apache Win32 was not 
getting to the root drive correctly, and this PR was
suffering from the same bug once the Alias was changed
to use a trailing slash.  This problem has been fixed
and committed to CVS and should be available in the 
next release of Apache.

Once you have received the version of Apache with the
fix for 3001, I recommend leaving the "Start in" 
as the D:\apache directory, and defining the Alias
directives with a trailing slash.  

Thanks for using Apache!


Mime
View raw message