trafficserver-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Heitor Ganzeli <hei...@nic.br>
Subject Re: ICP
Date Wed, 24 Oct 2012 13:52:32 GMT
Hello James,

I've seen this thread, and I decided to run ICP with the 2.0 version
because there was any solution to the case.
I've just tested this same piece of configuration with the repository's
top version and, although the loop stopped, there was still no service
hearing the port 3130.
the new output is:
[E. Mgmt] log ==> [TrafficManager] using root directory '/usr/local'
[TrafficServer] using root directory '/usr/local'
[Oct 24 11:26:27.455] Server {0x4071d640} DEBUG: (icp) On=2,
MultiCast=0, Timeout=2 LocalCacheLookup=0
[Oct 24 11:26:27.455] Server {0x4071d640} DEBUG: (icp) StaleLookup=0,
ReplyToUnknowPeer=0, DefaultReplyPort=0
[Oct 24 11:26:27.455] Server {0x4071d640} DEBUG: (icp) [0]: Type=L
IP=192.168.56.101:3130 PPort=0 Host=localhost
[Oct 24 11:26:27.455] Server {0x4071d640} DEBUG: (icp) [0]: MC ON=0
MC_IP=*Not IP address [0]* MC_TTL=0
[Oct 24 11:26:27.455] Server {0x4071d640} DEBUG: (icp) [1]: Type=S
IP=*Not IP address [0]*:0 PPort=8080 Host=host2
[Oct 24 11:26:27.455] Server {0x4071d640} DEBUG: (icp) [1]: MC ON=0
MC_IP=0.0.0.0 MC_TTL=1

I'm attaching my records.config but these were almost all the changes
I've made from the sample file.


And, I was willing to work with ICP as it allows a more distributed
cache system. I've also considered the HTCP but it isn't supported. So
it'd be great if we could make this work.

thanks for your help,
Heitor de Souza Ganzeli

On 10/24/2012 01:33 AM, James Peach wrote:
> On 23/10/2012, at 1:36 PM, Heitor Ganzeli <heitor@nic.br> wrote:
>
>> Hello everyone,
>> I'm trying, without much success, to setup an ATS instance with ICP enabled.
> There's a comment in records.config that ICP is broken. We are tracking this in <https://issues.apache.org/jira/browse/TS-32>.
>
> I tried to reproduce this with top of tree build and it didn't crash. Maybe I have a
config that doesn't reproduce the problem, or maybe someone accidentally fixed this. It doesn't
look like there's been a lot of interest in ICP over the last couple of years ... if you are
interested in getting it to work, we can help you with that.
>
>> In the beginning I tried to use the 3.2 version hoping it would have at least some
of its functionality then I went to the version 2.0.1 and I've also fail to set it up.
>>
>> the configuration specifically related to ICP is:
>>
>> CONFIG proxy.config.http.quick_filter.mask INT 2147614866CONFIG proxy.config.icp.enabled
INT 2
>> CONFIG proxy.config.icp.icp_interface STRING eth0
>> CONFIG proxy.config.icp.icp_port INT 3130
>> CONFIG proxy.config.icp.multicast_enabled INT 0
>> CONFIG proxy.config.icp.query_timeout INT 2
>>
>> and I'm also logging dubug information about ICP:
>> CONFIG proxy.config.diags.debug.tags STRING icp.*
>>
>> When I start ATS, the traffic_server starts to fail in a loop. The traffic.out output
is:
>> [TrafficServer] using root directory '/usr/local'
>> [Oct 23 18:13:29.763] {1081635264} STATUS: opened var/log/trafficserver/diags.log
>> [Oct 23 18:13:29.798] Server {1081635264} DEBUG: (icp) On=2, MultiCast=0, Timeout=2
LocalCacheLookup=0
>> [Oct 23 18:13:29.798] Server {1081635264} DEBUG: (icp) StaleLookup=0, ReplyToUnknowPeer=0,
DefaultReplyPort=0
>> [Oct 23 18:13:29.798] Server {1081635264} DEBUG: (icp) [0]: Type=L IP=192.168.56.101
Port=3130 PPort=0 Host=localhost
>> [Oct 23 18:13:29.798] Server {1081635264} DEBUG: (icp) [0]: MC ON=0 MC_IP=0.0.0.0
MC_TTL=0
>> [Oct 23 18:13:29.798] Server {1081635264} DEBUG: (icp) [1]: Type=S IP=192.168.56.102
Port=3130 PPort=8080 Host=host2
>> [Oct 23 18:13:29.798] Server {1081635264} DEBUG: (icp) [1]: MC ON=0 MC_IP=0.0.0.0
MC_TTL=1
>> NOTE: Traffic Server received Sig 11: Segmentation fault
>> /usr/local/bin/traffic_server - STACK TRACE: 
>> [Oct 23 18:13:29.882] Manager {3070949696} ERROR: [LocalManager::pollMgmtProcessServer]
Server Process terminated due to Sig 11: Segmentation fault
> There should be a stack trace somewhere ... maybe in diags.log?
>
>> [Oct 23 18:13:29.882] Manager {3070949696} ERROR:  (last system error 2: No such
file or directory)
>> [Oct 23 18:13:29.882] Manager {3070949696} ERROR: [Alarms::signalAlarm] Server Process
was reset
>> [Oct 23 18:13:29.882] Manager {3070949696} ERROR:  (last system error 2: No such
file or directory)
>> [TrafficServer] using root directory '/usr/local'
>> [Oct 23 18:13:31.920] {1081635264} STATUS: opened var/log/trafficserver/diags.log
>>
>> I've also tried the same configurantion file but turning off ICP and it works just
fine.
>> I'm running that inside a virtual machine instance of a UBUNTU 12.04 32bits
>>
>> Finally I'd like to ask if anyone has faced a problem like this or have a working
ICP configuration that I could use in my tests.
>>
>>
>> thanks,
>> Heitor de Souza Ganzeli
>>
>>
>>
>> <heitor.vcf>


Mime
View raw message