tomee-commits mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Chris Harris (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (TOMEE-1445) org.apache.openejb.DuplicateDeploymentIdException error when using mutliple Host elements in server.xml
Date Mon, 17 Nov 2014 21:04:35 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/TOMEE-1445?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=14215173#comment-14215173
] 

Chris Harris commented on TOMEE-1445:
-------------------------------------

[~romain.manni-bucau],

The line of config didn't work.  Luckily, there was a conf/system.properties file present
with that exact line commented out.  I uncommented it, but I still get the error.  I think
this is exactly what happened to me last when I tried that configuration change.

That leaves:
"Last point: not deploying the webapp for both host would just make it working out of the
box (change webapps/ for one of both hosts)."

You're right.  It does work with only 1 Host defined, however I have to specify the app server
port in the URL whenever I do this.  My web host configured Tomcat 7 with the localhost and
then the 2nd host for the DNS alias.  When I replaced Tomcat 7 with TomEE, I edited server.xml
to reflect the Tomcat 7 config.  I experienced no negative impact since 1.5.0 up until TomEE
1.6.0.1 or 1.6.0.2, when this problem started...and then limped along until 1.7.0 seems to
not respond to clean restarts and my EJB id workaround I mentioned in my OP.



> org.apache.openejb.DuplicateDeploymentIdException error when using mutliple Host elements
in server.xml
> -------------------------------------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: TOMEE-1445
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/TOMEE-1445
>             Project: TomEE
>          Issue Type: Bug
>    Affects Versions: 1.7.0
>         Environment: CentOS, Apache HTTPd Web Server as front-end
>            Reporter: Chris Harris
>
> I started receiving the following error as of TomEE 1.7.0:
> SEVERE: Unable to deploy collapsed ear in war StandardEngine[Catalina].StandardHost[localhost].StandardContext[/os]
> org.apache.openejb.DuplicateDeploymentIdException: Application cannot be deployed as
it contains deployment-ids which are in use: app: /home/user/tomee-plus-1.7.0/webapps/os
>     ContactService
>     PersistenceTester
> 	at org.apache.openejb.assembler.classic.Assembler.createApplication(Assembler.java:663)
> 	at org.apache.openejb.assembler.classic.Assembler.createApplication(Assembler.java:623)
> 	at org.apache.tomee.catalina.TomcatWebAppBuilder.startInternal(TomcatWebAppBuilder.java:1248)
> 	at org.apache.tomee.catalina.TomcatWebAppBuilder.configureStart(TomcatWebAppBuilder.java:1087)
> 	at org.apache.tomee.catalina.GlobalListenerSupport.lifecycleEvent(GlobalListenerSupport.java:130)
> 	at org.apache.catalina.util.LifecycleSupport.fireLifecycleEvent(LifecycleSupport.java:117)
> 	at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.fireLifecycleEvent(LifecycleBase.java:90)
> 	at org.apache.catalina.core.StandardContext.startInternal(StandardContext.java:5378)
> 	at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.start(LifecycleBase.java:150)
> 	at org.apache.catalina.core.ContainerBase.addChildInternal(ContainerBase.java:901)
> 	at org.apache.catalina.core.ContainerBase.addChild(ContainerBase.java:877)
> 	at org.apache.catalina.core.StandardHost.addChild(StandardHost.java:649)
> 	at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployWAR(HostConfig.java:1083)
> 	at org.apache.catalina.startup.HostConfig$DeployWar.run(HostConfig.java:1880)
> 	at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Unknown Source)
> 	at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(Unknown Source)
> 	at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source)
> 	at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)
> 	at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)
> 	at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
> The relevant server.xml config:
> <Host name="localhost" appBase="webapps" 
>             unpackWARs="true" autoDeploy="false">
>         <!-- SingleSignOn valve, share authentication between web applications
>              Documentation at: /docs/config/valve.html -->
>         <!--
>         <Valve className="org.apache.catalina.authenticator.SingleSignOn" />
>         -->
>         <!-- Access log processes all example.
>              Documentation at: /docs/config/valve.html
>              Note: The pattern used is equivalent to using pattern="common" -->
>         <Valve className="org.apache.catalina.valves.AccessLogValve" directory="logs"
>                prefix="localhost_access_log." suffix=".txt"
>                pattern="%h %l %u %t &quot;%r&quot; %s %b" />
>       </Host>
>       <Host name="blah.com" appBase="/home/user/tomee-plus-1.7.0/webapps">
>           <Alias>www.blah.com</Alias>
>           <Context path="/os" reloadable="true" docBase="/home/user/tomee-plus-1.7.0/webapps/os/"/>
>           <Context path="" reloadable="true" docBase="/home/user/public_html"/>
>           <Context path="/tomee" privileged="true" docBase="/home/user/tomee-plus-1.7.0/webapps/tomee"/>
>       </Host>
> The issue is that I can't get my website to launch in Prd anymore.  It's looks like TomEE
is attempting to launch the same web app twice and then running into the duplicate EJB id
issue.  I notice in catalina.out that the app is started for localhost and then my domain
name.
> I can't get rid of either Host definition either.  Without either, I need to type in
my site's domain name WITH TomEE's port number to access the web app.  That scenario will
not suffice.
> I don't recall having this issue in TomEE 1.6.0.1 or 1.6.0.2.



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.4#6332)

Mime
View raw message