tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Karen Goh <karenwo...@yahoo.com.INVALID>
Subject Re: Tomcat stopped and Debug can't be done in Eclipse
Date Tue, 20 Feb 2018 14:57:01 GMT

--------------------------------------------
On Tue, 2/20/18, Konstantin Kolinko <knst.kolinko@gmail.com> wrote:

 Subject: Re: Tomcat stopped and Debug can't be done in Eclipse
 To: "Tomcat Users List" <users@tomcat.apache.org>
 Date: Tuesday, February 20, 2018, 4:10 PM
 
 2018-02-20 5:04 GMT+03:00 Karen
 Goh <karenworld@yahoo.com.invalid>:
 > Hi,
 >
 > I am writing to this mailing group again
 because I finally know that Tomcat is the cause of the
 problem(after writing to an expert)
 > and
 thus I hope to sort help for this problem.
 >
 > The tomcat version is
 Apache Tomcat 9.0.4 windows 64.
 >
 > Eclipse Oxygen.
 >
 Project : Maven dynamic MVC web app with Hibernate, JPA and
 JSP.
 > MySQL server 5.7.
 >
 > Whenever, I run debug
 on jsp, after submitting the form, tomcat will just stop and
 Eclipse does not take over the debugging.
 >
 > All the breakpoints
 are there and perspective is showing debug mode, except the
 debug buttons are all grey out though.
 >
 > I do not know how to
 make Tomcat not stopping.
 >
 > Kindly advise if there is a setting I have
 missed out such that the above scenario is happening.
 
 1. How exactly do you start
 Tomcat in debug mode? What instructions
 and
 documentation are you following?
 
 2. From log output in your previous thread,
 http://markmail.org/message/tgymk3r43ox5ggps
 
 your command line options
 are
 
 > Jan 21, 2018
 11:25:58 PM
 org.apache.catalina.startup.VersionLoggerListener log INFO:
 Command line argument:
 >
 -agentlib:jdwp=transport=dt_socket,suspend=y,address=localhost:51917
 
 I think that
 "suspend=y" option is the cause of the behaviour
 that you
 are seeing.
 
 IIRC, with that option Java stops and waits for
 a debugger just after
 JVM launch. I think
 that in Eclipse you can look into "threads"
 view,
 find a running (stopped)
 "main" thread there and hit a green button to
 resume it.
 
Hi Konstantin,

Can you point me some useful resources where I can learn about setting the Tomcat launch configuration.

Currently, I have the below inside my arguments :

-Dcatalina.base="C:\Users\Karen.Goh\workspace3\.metadata\.plugins\org.eclipse.wst.server.core\tmp0"
-Dcatalina.home="C:\Program Files\Apache\apache-tomcat-9.0.4-windows-x64\apache-tomcat-9.0.4"
-Dwtp.deploy="C:\Users\Karen.Goh\workspace3\.metadata\.plugins\org.eclipse.wst.server.core\tmp0\wtpwebapps"
-Djava.endorsed.dirs="C:\Program Files\Apache\apache-tomcat-9.0.4-windows-x64\apache-tomcat-9.0.4\endorsed"

Is this the part that is causing Tomcat to just hang ? Or I have missed out something I am
not aware of.  Kindly highlight please.

Cos I can't proceed with any debugging at all as in run the green button : Please see this
attachment at https://imgur.com/OQLyJFb

Is there any other changes I need to make since I am also using a maven plug in as below :

<dependency>
            <groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>
            <artifactId>maven-war-plugin</artifactId>
            <version>3.2.0</version>
        </dependency> 

It used to be very easy for me to do debugging and now things are so much complicated now.


 Best regards,
 Konstantin
 Kolinko
 
 ---------------------------------------------------------------------
 To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
 For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
 
 

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message