tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Christopher Schultz <ch...@christopherschultz.net>
Subject Re: Windows Service won't start
Date Wed, 12 Nov 2014 04:25:54 GMT
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA256

Konstantin,

On 11/11/14 4:15 AM, Konstantin Kolinko wrote:
> 2014-11-10 21:04 GMT+03:00 Christopher Schultz
>> When a Tomcat Windows Service won't start (with the
>> super-helpful "a service-specific error occurred"), where can I
>> look for detailed information about what happened?
>> 
>> (Please be kind, I'm not an everyday Windows administrator)
>> 
>> I installed the service myself using a process almost exactly 
>> like this:
>> 
>> C:\> SET CATALINA_HOME=[path to Tomcat] C:\> SET 
>> CATALINA_BASE=[path to my catalina.base] C:\> SET
>> JAVA_HOME=[path to Java] C:\> %CATALINA_HOME%\bin\service.bat
>> install myproject
>> 
>> I can see the Windows Service called "Apache Tomcat 7.0 
>> myproject" in the Services management console. Clicking "start" 
>> results in a short wait and then the error about how the service 
>> itself had a problem with no details.
>> 
>> - From the CLI, running "net start myproject" yields a similar 
>> error.
>> 
>> Any suggestions?
> 
> Tomcat version = ?

Sorry, Tomcat 7.0.56. We have it running on another server with Tomcat
7.0.55 that works fine. I used the same procedure (i.e. SET
CATALINA_... and service.bat install) on both servers.

> Run tomcat7w.exe and check that service parameters are as expected 
> (bootstrap class name, start/stop arguments).  It is also possible 
> to use registry viewer, but using tomcat7w.exe is more convenient.
> 
> Path to log files by one of options there - it shall be Tomcat log 
> directory. If it is empty then --LogPath has default value, as 
> documented in

I do get the procrun logs for stdout and stderr.. they just both say
"starting" with no errors.

> http://tomcat.apache.org/tomcat-7.0-doc/windows-service-howto.html#Command_line_parameters
>
>
> 
Some old versions of service.bat of Tomcat 7 had a bug that
> "service.bat install" had to be run from console window that
> itself is run with elevated privileges. 
> https://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=56143

No UAC prompts during installation, plus my version should be high enough.

I have a chance to look at the server again on Thursday. I'll check
everything folks have posted here.

Thanks,
- -chris
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1
Comment: GPGTools - http://gpgtools.org
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=eb3e
-----END PGP SIGNATURE-----

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message