tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Konstantin Preißer <kpreis...@apache.org>
Subject RE: AW: AW: tomcat-connectors-1.2.39-windows-x86_64-iis does not work
Date Mon, 07 Apr 2014 17:01:00 GMT
Hi,

> -----Original Message-----
> From: Jeffrey Janner [mailto:Jeffrey.Janner@PolyDyne.com]
> Sent: Monday, April 7, 2014 5:46 PM

> (...)
> On my previously referenced test, I modified the hosts table to use
> 127.0.0.10 for the localhost entry.  Ping picked it up right away, but reported
> results were from 127.0.0.1, which I'm sure was probably because of the
> initialized value pulled from the hosts table at boot.  Did not try, do not care,
> but it might have replied from the 10 address after a reboot.

That is because it seems any address from 127.0.0.1 to 127.255.255.254 may be used as loopback
address - see [1]. E.g. if you "ping 127.2.3.4", you will get the same results as with 127.0.0.1.
It would have surprised me if ping would report the results for a wrong IP address.


As for the topic, I cannot help much, but I wanted to note that I'm also using the ISAPI Connector
1.2.39 (x64) on a Windows Server 2012 R2, but I did not encounter the reported issue. This
is my workers.properties:

  # Define 1 real worker using ajp13
  worker.list=worker1
  # Set properties for worker1 (ajp13)
  worker.worker1.type=ajp13
  worker.worker1.host=localhost
  worker.worker1.port=8019

On that system, Tomcat listens on both [::]:8019 and 0.0.0.0:8019, and the ISAPI connector
uses 127.0.0.1:8019 to connect to Tomcat. The "hosts" file on this system doesn't contain
any entry.


Regards,
Konstantin Preißer


[1] http://superuser.com/questions/393700/what-is-127-0-0-2-ip-address-for


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message