tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "James H. H. Lampert" <jam...@touchtonecorp.com>
Subject Re: On one particular box, Tomcat 7.0.25 runs just fine, but 7.0.47 crashes on takeoff -- some authority problem
Date Mon, 09 Dec 2013 22:34:10 GMT
On 12/9/13 11:58 AM, Dan Kimmel (on the Midrange Java List) wrote:
> Your user needs x permission on startup.sh in order to execute it.
> The user draws that authority from owner, group or public which are
> the three groupings of rwx authorities you see, in that order (the
> first of the 10 characters are - for file or d for directory). If
> theres a dash in one of the spots where you expect rwx, that
> permission has not been granted.

Except that according to the "ls -l startup.sh" results, *nobody* has 
"x" authority to *either* the new *or* old startup.sh, on *any* box.
<customer box>/wintouch/tomcat/bin/startup.sh is -rw-rw-rw-
<customer box>/wintouch/tomcat.bak/bin/startup.sh is -rw-rw-rw-
<our box>/wintouch/tomcat/bin/startup.sh is -rw-rw-rw-
<our box>/wintouch/tomcat.bak/bin/startup.sh is -rw-rw-rw-

yet only the first one fails.

Dan goes on to say:
> One way to fix this is to chown to what is expected. If you are
> running Tomcat as WTADMIN (which it appears) you probably need to
> sign on as WINTOUCH and run "chown -R WTADMIN /wintouch/tomcat". You
> can also change permission with "chmod ugo+x" to add execute
> permission for owner(u), group(g), and others(o). See
> http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/iseries/v5r4/index.jsp?topic=%2Frzahz%2Fchmod.htm

The only difference is the owner of the whole Tomcat 7.0.47 subtree on 
the "problem" customer box: because the WINTOUCH account was disabled, I 
used a secondary account, WTADMIN, to do the 7.0.47 installation, and to 
do all the launches since the installation. There was no logical reason 
for me to assume that this was the reason (especially since both tomcat 
versions are under my QSECOFR-equivalent account's ownership on our 
box), but I changed the ownership of the entire directory subtree from 
WTADMIN to WINTOUCH (using the CHGOWN command from an OS/400 command 
line, rather than a "chown" from a QShell command line), ran our 
STRTOMCAT CL program, and CATALINA STARTED RIGHT UP, AND THE PORTS 
OPENED, AS IF THERE HAD NEVER BEEN ANYTHING WRONG.

They're up and running, but now I'm more puzzled than ever.

--
JHHL


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message