tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sunil Dath <sunild...@gmail.com>
Subject Re: Unable to start running Tomcat "startup" script
Date Tue, 02 Jul 2013 05:45:37 GMT
Mark,

I did unpack under "C:\Users\me\" without any luck.

C:\Users\Me>cd apache-tomcat-7.0.41

C:\Users\Me\apache-tomcat-7.0.41>cd bin

C:\Users\Me\apache-tomcat-7.0.41\bin>startup
Using CATALINA_BASE:   "C:\Users\Me\apache-tomcat-7.0.41"
Using CATALINA_HOME:   "C:\Users\Me\apache-tomcat-7.0.41"
Using CATALINA_TMPDIR: "C:\Users\Me\apache-tomcat-7.0.41\temp"
Using JRE_HOME:        "C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_25"
Using CLASSPATH:       "C:\Users\Me\apache-tomcat-7.0.41\bin\bootstrap.jar
;C:\Users\Me\apache-tomcat-7.0.41\bin\tomcat-juli.jar"
C:\Users\Me\apache-tomcat-7.0.41\bin>

It seems to a simple step which should work. I am not sure what I am
missing.

Please advise.

Thanks,
Sunil.

On Mon, Jul 1, 2013 at 7:09 PM, Mark Eggers <its_toasted@yahoo.com> wrote:

> On 7/1/2013 6:31 PM, Sunil Dath wrote:
>
>> Hello,
>>
>> I am using apache-tomcat-7.0.41 and I have downloaded the
>>
>>     - 64-bit Windows
>> zip<http://mirror.cc.columbia.**edu/pub/software/apache/**
>> tomcat/tomcat-7/v7.0.41/bin/**apache-tomcat-7.0.41-windows-**x64.zip<http://mirror.cc.columbia.edu/pub/software/apache/tomcat/tomcat-7/v7.0.41/bin/apache-tomcat-7.0.41-windows-x64.zip>
>> >
>>      (pgp<http://www.apache.org/**dist/tomcat/tomcat-7/v7.0.41/**
>> bin/apache-tomcat-7.0.41-**windows-x64.zip.asc<http://www.apache.org/dist/tomcat/tomcat-7/v7.0.41/bin/apache-tomcat-7.0.41-windows-x64.zip.asc>
>> >
>>     , md5<http://www.apache.org/**dist/tomcat/tomcat-7/v7.0.41/**
>> bin/apache-tomcat-7.0.41-**windows-x64.zip.md5<http://www.apache.org/dist/tomcat/tomcat-7/v7.0.41/bin/apache-tomcat-7.0.41-windows-x64.zip.md5>
>> >
>>     )
>>
>> binary distribution. I have copied it to C:\ directory on my Windows
>> machine (which is running as a VM).
>>
>> I have installed jdk-7u25-windows-x64 for Windows.
>>
>> Before starting the Tomcat server, I created a file named setenv.bat under
>> CATALINA_HOME/bin directory. The contents of the file are,
>>
>> set "JAVA_HOME=%ProgramFiles%\**Java\jdk1.7.0_25"
>> set "JRE_HOME=%ProgramFiles%\Java\**jre7"
>> exit /b 0
>>
>> Then, I launch the command window and went to
>> "C:\apache-tomcat-7.0.41\bin"
>> directory and ran "startup" script. But the script exits with the
>> following
>> error message,
>>
>> C:\apache-tomcat-7.0.41\bin>**startup
>> Using CATALINA_BASE:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
>> Using CATALINA_HOME:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
>> Using CATALINA_TMPDIR: "C:\apache-tomcat-7.0.41\temp"
>> Using JRE_HOME:        "C:\Program Files\Java\jre7"
>> Using CLASSPATH:
>> "C:\apache-tomcat-7.0.41\bin\**bootstrap.jar;C:\apache-tomc
>> at-7.0.41\bin\tomcat-juli.jar"
>>
>> C:\apache-tomcat-7.0.41\bin>**shutdown
>> Using CATALINA_BASE:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
>> Using CATALINA_HOME:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
>> Using CATALINA_TMPDIR: "C:\apache-tomcat-7.0.41\temp"
>> Using JRE_HOME:        "C:\Program Files\Java\jre7"
>> Using CLASSPATH:
>> "C:\apache-tomcat-7.0.41\bin\**bootstrap.jar;C:\apache-tomc
>> at-7.0.41\bin\tomcat-juli.jar"
>> Exception in thread "main" java.lang.**NoClassDefFoundError:
>> org/apache/juli/loggi
>> ng/LogFactory
>>          at org.apache.catalina.startup.**Bootstrap.<clinit>(Bootstrap.**
>> java:60)
>> Caused by: java.lang.**ClassNotFoundException:
>> org.apache.juli.logging.**LogFactory
>>          at java.net.URLClassLoader$1.run(**Unknown Source)
>>          at java.net.URLClassLoader$1.run(**Unknown Source)
>>          at java.security.**AccessController.doPrivileged(**Native
>> Method)
>>          at java.net.URLClassLoader.**findClass(Unknown Source)
>>          at java.lang.ClassLoader.**loadClass(Unknown Source)
>>          at java.lang.ClassLoader.**loadClass(Unknown Source)
>>          ... 1 more
>> C:\apache-tomcat-7.0.41\bin>
>>
>> I tried multiple options without any luck. Can someone please advise on
>> how
>> to get the Tomcat application server working?
>>
>> Thanks,
>> Sunil.
>>
>>
> Do you have the proper permissions? Normally, I don't think a normal user
> has the permissions to read/write, and execute on directories directly off
> the C drive.
>
> I create a directory called Apache underneath my home directory
> (C:\Users\me\Apache). I then unpack stuff there. I run multiple versions of
> Tomcat with no problem, both from the .bat file and from within Eclipse and
> NetBeans.
>
> just my two cents . . . .
> /mde/
>
> ------------------------------**------------------------------**---------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.**apache.org<users-unsubscribe@tomcat.apache.org>
> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message