tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sunil Dath <sunild...@gmail.com>
Subject Unable to start running Tomcat "startup" script
Date Tue, 02 Jul 2013 01:31:20 GMT
Hello,

I am using apache-tomcat-7.0.41 and I have downloaded the

   - 64-bit Windows
zip<http://mirror.cc.columbia.edu/pub/software/apache/tomcat/tomcat-7/v7.0.41/bin/apache-tomcat-7.0.41-windows-x64.zip>
    (pgp<http://www.apache.org/dist/tomcat/tomcat-7/v7.0.41/bin/apache-tomcat-7.0.41-windows-x64.zip.asc>
   , md5<http://www.apache.org/dist/tomcat/tomcat-7/v7.0.41/bin/apache-tomcat-7.0.41-windows-x64.zip.md5>
   )

binary distribution. I have copied it to C:\ directory on my Windows
machine (which is running as a VM).

I have installed jdk-7u25-windows-x64 for Windows.

Before starting the Tomcat server, I created a file named setenv.bat under
CATALINA_HOME/bin directory. The contents of the file are,

set "JAVA_HOME=%ProgramFiles%\Java\jdk1.7.0_25"
set "JRE_HOME=%ProgramFiles%\Java\jre7"
exit /b 0

Then, I launch the command window and went to "C:\apache-tomcat-7.0.41\bin"
directory and ran "startup" script. But the script exits with the following
error message,

C:\apache-tomcat-7.0.41\bin>startup
Using CATALINA_BASE:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
Using CATALINA_HOME:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
Using CATALINA_TMPDIR: "C:\apache-tomcat-7.0.41\temp"
Using JRE_HOME:        "C:\Program Files\Java\jre7"
Using CLASSPATH:
"C:\apache-tomcat-7.0.41\bin\bootstrap.jar;C:\apache-tomc
at-7.0.41\bin\tomcat-juli.jar"

C:\apache-tomcat-7.0.41\bin>shutdown
Using CATALINA_BASE:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
Using CATALINA_HOME:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
Using CATALINA_TMPDIR: "C:\apache-tomcat-7.0.41\temp"
Using JRE_HOME:        "C:\Program Files\Java\jre7"
Using CLASSPATH:
"C:\apache-tomcat-7.0.41\bin\bootstrap.jar;C:\apache-tomc
at-7.0.41\bin\tomcat-juli.jar"
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError:
org/apache/juli/loggi
ng/LogFactory
        at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.<clinit>(Bootstrap.java:60)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException:
org.apache.juli.logging.LogFactory
        at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
        at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        ... 1 more
C:\apache-tomcat-7.0.41\bin>

I tried multiple options without any luck. Can someone please advise on how
to get the Tomcat application server working?

Thanks,
Sunil.

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message