tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sunil Dath <sunild...@gmail.com>
Subject Re: Unable to start running Tomcat "startup" script
Date Tue, 02 Jul 2013 05:49:53 GMT
Chuck,

Thanks for your response. I see the same issue with startup and shutdown as
well. Its just that the window startup script spawns disappears. I see the
java version also to be right.

C:\Program Files\Java\jre7\bin>java -version
java version "1.7.0_25"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_25-b17)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 23.25-b01, mixed mode)

C:\Program Files\Java\jre7\bin>

Is the VM causing an issue here?

Thanks,
Sunil.

On Mon, Jul 1, 2013 at 7:14 PM, Caldarale, Charles R <
Chuck.Caldarale@unisys.com> wrote:

> > From: Sunil Dath [mailto:sunildath@gmail.com]
> > Subject: Unable to start running Tomcat "startup" script
>
> > set "JAVA_HOME=%ProgramFiles%\Java\jdk1.7.0_25"
> > set "JRE_HOME=%ProgramFiles%\Java\jre7"
>
> In general, you should set just one or the other of the above, not both.
>
> > exit /b 0
>
> The exit command isn't necessary, but shouldn't hurt.
>
> > C:\apache-tomcat-7.0.41\bin>startup
> > Using CATALINA_BASE:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
> > Using CATALINA_HOME:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
> > Using CATALINA_TMPDIR: "C:\apache-tomcat-7.0.41\temp"
> > Using JRE_HOME:        "C:\Program Files\Java\jre7"
> > Using CLASSPATH:
> >
> "C:\apache-tomcat-7.0.41\bin\bootstrap.jar;C:\apache-tomcat-7.0.41\bin\tomcat-juli.jar"
>
> So the startup runs without error?
>
> > C:\apache-tomcat-7.0.41\bin>shutdown
> > Using CATALINA_BASE:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
> > Using CATALINA_HOME:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
> > Using CATALINA_TMPDIR: "C:\apache-tomcat-7.0.41\temp"
> > Using JRE_HOME:        "C:\Program Files\Java\jre7"
> > Using CLASSPATH:
> >
> "C:\apache-tomcat-7.0.41\bin\bootstrap.jar;C:\apache-tomcat-7.0.41\bin\tomcat-juli.jar"
> > Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError:
> > org/apache/juli/logging/LogFactory
>
> I just downloaded 7.0.41 from the same site you used, and it starts up and
> shuts down without problem, using the same JDK you have.
>
> I can't think of any reason why startup.bat would run, but shutdown.bat
> wouldn't.  If both are failing, make sure the JVM installed in your jre7
> directory is what you expect; try:
>
> %ProgramFiles%\Java\jre7\java -version
>
> Try removing the excess lines from setenv.bat and see what happens.
>
>  - Chuck
>
>
> THIS COMMUNICATION MAY CONTAIN CONFIDENTIAL AND/OR OTHERWISE PROPRIETARY
> MATERIAL and is thus for use only by the intended recipient. If you
> received this in error, please contact the sender and delete the e-mail and
> its attachments from all computers.
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message