tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mark Eggers <its_toas...@yahoo.com>
Subject Re: Unable to start running Tomcat "startup" script
Date Tue, 02 Jul 2013 02:09:45 GMT
On 7/1/2013 6:31 PM, Sunil Dath wrote:
> Hello,
>
> I am using apache-tomcat-7.0.41 and I have downloaded the
>
>     - 64-bit Windows
> zip<http://mirror.cc.columbia.edu/pub/software/apache/tomcat/tomcat-7/v7.0.41/bin/apache-tomcat-7.0.41-windows-x64.zip>
>      (pgp<http://www.apache.org/dist/tomcat/tomcat-7/v7.0.41/bin/apache-tomcat-7.0.41-windows-x64.zip.asc>
>     , md5<http://www.apache.org/dist/tomcat/tomcat-7/v7.0.41/bin/apache-tomcat-7.0.41-windows-x64.zip.md5>
>     )
>
> binary distribution. I have copied it to C:\ directory on my Windows
> machine (which is running as a VM).
>
> I have installed jdk-7u25-windows-x64 for Windows.
>
> Before starting the Tomcat server, I created a file named setenv.bat under
> CATALINA_HOME/bin directory. The contents of the file are,
>
> set "JAVA_HOME=%ProgramFiles%\Java\jdk1.7.0_25"
> set "JRE_HOME=%ProgramFiles%\Java\jre7"
> exit /b 0
>
> Then, I launch the command window and went to "C:\apache-tomcat-7.0.41\bin"
> directory and ran "startup" script. But the script exits with the following
> error message,
>
> C:\apache-tomcat-7.0.41\bin>startup
> Using CATALINA_BASE:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
> Using CATALINA_HOME:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
> Using CATALINA_TMPDIR: "C:\apache-tomcat-7.0.41\temp"
> Using JRE_HOME:        "C:\Program Files\Java\jre7"
> Using CLASSPATH:
> "C:\apache-tomcat-7.0.41\bin\bootstrap.jar;C:\apache-tomc
> at-7.0.41\bin\tomcat-juli.jar"
>
> C:\apache-tomcat-7.0.41\bin>shutdown
> Using CATALINA_BASE:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
> Using CATALINA_HOME:   "C:\apache-tomcat-7.0.41"
> Using CATALINA_TMPDIR: "C:\apache-tomcat-7.0.41\temp"
> Using JRE_HOME:        "C:\Program Files\Java\jre7"
> Using CLASSPATH:
> "C:\apache-tomcat-7.0.41\bin\bootstrap.jar;C:\apache-tomc
> at-7.0.41\bin\tomcat-juli.jar"
> Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError:
> org/apache/juli/loggi
> ng/LogFactory
>          at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.<clinit>(Bootstrap.java:60)
> Caused by: java.lang.ClassNotFoundException:
> org.apache.juli.logging.LogFactory
>          at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
>          at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
>          at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
>          at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
>          at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
>          at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
>          ... 1 more
> C:\apache-tomcat-7.0.41\bin>
>
> I tried multiple options without any luck. Can someone please advise on how
> to get the Tomcat application server working?
>
> Thanks,
> Sunil.
>

Do you have the proper permissions? Normally, I don't think a normal 
user has the permissions to read/write, and execute on directories 
directly off the C drive.

I create a directory called Apache underneath my home directory 
(C:\Users\me\Apache). I then unpack stuff there. I run multiple versions 
of Tomcat with no problem, both from the .bat file and from within 
Eclipse and NetBeans.

just my two cents . . . .
/mde/

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message