tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Quentin Spencer <qspen...@gmail.com>
Subject Running Tomcat in Debug Mode on Windows 7
Date Thu, 07 Feb 2013 14:14:32 GMT
I want to run TomCat in debug mode so I can debug my servlet from Eclipse.

I installed TomCat 7 using the Windows Installer. It was installed as a
service, managed by the Commons Daemon Service Manager. It runs servlets
fine (i.e., no problems with normal TC operation).

I did the following:

1. Added "jpda start" as Arguments in the Startup tab in the Daemon Service
Manager.

2. Created a custom Debug Configuration in Eclipse (Java EE version, Juno
Service Release 1) with:

Connection Type: Standard (Socket Attach)
Host: localhost
Port: 8000
Allow termination of remote VM: unchecked

When I run this Debug Configuration I get "cannot connect to JVM,
connection refused".

In the Tomcat log file I see:

loading jvm 'C:\Program Files\Java\jre6\bin\client\jvm.dll'
[2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:660 ) Jvm Option[0]
-Dcatalina.home=C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0
[2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:660 ) Jvm Option[1]
-Dcatalina.base=C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0
[2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:660 ) Jvm Option[2]
-Djava.endorsed.dirs=C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat
7.0\endorsed
[2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:660 ) Jvm Option[3]
-Djava.io.tmpdir=C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0\temp
[2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:660 ) Jvm Option[4]
-Djava.util.logging.manager=org.apache.juli.ClassLoaderLogManager
[2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:660 ) Jvm Option[5]
-Djava.util.logging.config.file=C:\Program Files\Apache Software
Foundation\Tomcat 7.0\conf\logging.properties
[2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:660 ) Jvm Option[6]
-Djava.class.path=C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat
7.0\bin\bootstrap.jar;C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat
7.0\bin\tomcat-juli.jar
[2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:844 ) argv[0] = jpda
[2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:844 ) argv[1] = start

Any help would be appreciated. And yes, I have spent several hours googling
this issue but can't find a solution.

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message