tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Daniel Mikusa <dmik...@vmware.com>
Subject Re: Running Tomcat in Debug Mode on Windows 7
Date Thu, 07 Feb 2013 14:27:40 GMT
On Feb 7, 2013, at 9:14 AM, Quentin Spencer wrote:

> I want to run TomCat in debug mode so I can debug my servlet from Eclipse.
> 
> I installed TomCat 7 using the Windows Installer. It was installed as a
> service, managed by the Commons Daemon Service Manager. It runs servlets
> fine (i.e., no problems with normal TC operation).
> 
> I did the following:
> 
> 1. Added "jpda start" as Arguments in the Startup tab in the Daemon Service
> Manager.

This is not right.  See the second bullet point listed here for the correct instructions.

  https://wiki.apache.org/tomcat/FAQ/Developing#Q1

Dan

> 
> 2. Created a custom Debug Configuration in Eclipse (Java EE version, Juno
> Service Release 1) with:
> 
> Connection Type: Standard (Socket Attach)
> Host: localhost
> Port: 8000
> Allow termination of remote VM: unchecked
> 
> When I run this Debug Configuration I get "cannot connect to JVM,
> connection refused".
> 
> In the Tomcat log file I see:
> 
> loading jvm 'C:\Program Files\Java\jre6\bin\client\jvm.dll'
> [2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:660 ) Jvm Option[0]
> -Dcatalina.home=C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0
> [2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:660 ) Jvm Option[1]
> -Dcatalina.base=C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0
> [2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:660 ) Jvm Option[2]
> -Djava.endorsed.dirs=C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat
> 7.0\endorsed
> [2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:660 ) Jvm Option[3]
> -Djava.io.tmpdir=C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0\temp
> [2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:660 ) Jvm Option[4]
> -Djava.util.logging.manager=org.apache.juli.ClassLoaderLogManager
> [2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:660 ) Jvm Option[5]
> -Djava.util.logging.config.file=C:\Program Files\Apache Software
> Foundation\Tomcat 7.0\conf\logging.properties
> [2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:660 ) Jvm Option[6]
> -Djava.class.path=C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat
> 7.0\bin\bootstrap.jar;C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat
> 7.0\bin\tomcat-juli.jar
> [2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:844 ) argv[0] = jpda
> [2013-02-07 08:13:13] [debug] ( javajni.c:844 ) argv[1] = start
> 
> Any help would be appreciated. And yes, I have spent several hours googling
> this issue but can't find a solution

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message