tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Conrad Kostecki <koste...@his.de>
Subject Re: Tomcat slow during startup >= 7.0.28
Date Fri, 18 Jan 2013 08:54:20 GMT
Hello Stefan!

Am 15.01.2013 19:17, schrieb Stefan Mayr:
> Am 14.01.2013 15:11, schrieb Conrad Kostecki:
>> Hi!
>> I've noticed, that Tomcat got much slower during startup. When using
>> a Version > 7.0.27 (+ Oracle JDK 7), it takes much longer.
>> ...
>> After this Step, with a newer version, it can take several minutes,
>> until it continues.
>> During this "pause", I can see, that the disk i/o is pretty high.
>> When I switch back to an older version < 7.0.27, this goes much
>> faster. It just takes seconds.
>>
>> I am using a stock default config, only added "URIEncoding="UTF-8"".
>> Tested with Windows 7 Professional and Ubuntu 12.04.
>>
>> I don't know where to start for debugging this problem. Any Ideas?
>
> Is this a large webapp with many classes? I think around 7.0.29
> something changed with annotation scanning. There was much discussion
> about memory issues through some changed behaviour as well.
> Maybe you could try to check with metadata-complete from
> https://tomcat.apache.org/migration-7.html#Annotation_scanning
>
Yes its large. About 650 libs are included. I've checked the web.xml and
can see, that metadata-complete="true" is set.

Cheers, Conrad
>
> Bye,
>
>   Stefan
>
>
>
>
>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
>


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message