tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Konstantin Kolinko <knst.koli...@gmail.com>
Subject Re: %{xxx}t not working
Date Tue, 21 Aug 2012 08:10:57 GMT
7.0.8 is out of question.

In 7.0.29 the pattern works.
server.xml:
[[[
        <Valve className="org.apache.catalina.valves.AccessLogValve"
directory="logs"
               prefix="localhost_access_log." suffix=".txt"
               pattern="%h %l %u %t &quot;%r&quot; %s %b
%{yyyy-MM-dd'T'HH:mm:ss,SSSZ}t" />
]]]

localhost_access_log.2012-08-21.txt:
[[[
127.0.0.1 - - [21/Aug/2012:12:08:35 +0400] "GET / HTTP/1.1" 200 11444
2012-08-21T12:08:35,375+0400
127.0.0.1 - - [21/Aug/2012:12:08:36 +0400] "GET /tomcat.css HTTP/1.1"
200 5926 2012-08-21T12:08:36,187+0400
127.0.0.1 - - [21/Aug/2012:12:08:36 +0400] "GET /tomcat.png HTTP/1.1"
200 5103 2012-08-21T12:08:36,218+0400
]]]

2012/8/20 John Byrne <john_byrne@apple.com>:
> I've tried both 7.0.29 and 7.0.8.
>
> Thank you for the help.
>
> John Byrne
>
>
> John Byrne
> System Administrator, IS&T
> john_byrne@apple.com
>
>
>
>
> On Aug 20, 2012, at 12:43 PM, Konstantin Kolinko wrote:
>
>> 2012/8/20 John Byrne <john_byrne@apple.com>:
>>>
>>>
>>>> I was wondering if you could help me with a server.xml log question.  I'm
trying to format the times that go into the logs but not having any success.  The output always
ends up as : ???.  I've read that any time format accepted by Java's SimpleDateFormat will
work but this one doesn't seem to be working.
>>>>
>>>> The time/date format is: %{yyyy-MM-dd'T'HH:mm:ss,SSSZ}t
>>>>
>>>> The whole log format line is:
>>>> <Valve className="org.apache.catalina.valves.AccessLogValve" directory="${splunk.accesslogs}"
prefix="${serviceName}_${port.http.nonssl}_access_" suffix=".log" pattern="%{yyyy-MM-dd'T'HH:mm:ss,SSSZ}t
thread=%I client=%a url=&quot;%r&quot; query=%q status=%s time=%D size=%B agent=&quot;%{User-Agent}i&quot;"
resolveHosts="false" />
>>>>
>>>> Everything works except the %{xxx}t "variable".
>>>> i.e. the output log line is:
>>>> ??? thread="http-bio-26258"-exec-10 client=17.169.48.254 url="GET /iTranslate/index
HTTP/1.1" query= status=200 time=449 size=8205 agent="Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS
X 10_7_4) AppleWebKit/536.25 (KHTML, like Gecko) Version/6.0 Safari/536.25"
>>>>
>>>> (notice the ??? -- that's where the time/date formatted output should go.
>>>>
>>>>
>>>> Can any one help me with this?
>>
>> Your Tomcat version = ?
>>
>> IIRC, support for %{xxx}t was added less than a year ago.
>>
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message