tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Pid <...@pidster.com>
Subject Re: JasperException: The value for the useBean class ___ attribute is invalid
Date Wed, 18 Apr 2012 09:55:34 GMT
On 17/04/2012 17:29, Chris Patterson wrote:
> Hello, pls help with the following issue:
> 
> My JSP calls a Java Bean
> and works OK for both versions, Tomcat 5.5 and Tomcat 7.1

Cool!  Where did you get v7.1 from?
I've been waiting for that release.

On the other hand, you could tell us exactly which 5.5.x and 7.0.y
versions you are using, on which OS and with which version of Java.


> My problem is when I move that same JSP to a sub-directory,
> then I get the 500 error:

Which subdirectory, exactly?


> org.apache.jasper.JasperException: /StrBean.jsp(26,0) The value for the
> useBean class attribute
> jdbcbean.StringBean is invalid.
> 
> I think it could be solved changing the server.xml configuration
> described below (?)
> 
>     <Host name="domain.com" appBase="/home/serverhome/public_html">
>           <Alias>www.domain.com</Alias>
>           <Context path="" reloadable="true"
> docBase="/home/serverhome/public_html" debug="1"/>
>        </Host>

No, no & thrice no.

1. Don't define the Context in server.xml.
2. Don't set Host.appBase and Context.docBase to the same value.
3. debug is not valid here in 7.x

Please carefully read all of the following:

 - http://tomcat.apache.org/tomcat-7.0-doc/appdev/index.html
 - http://tomcat.apache.org/tomcat-7.0-doc/config/context.html

Then you'll know how to configure the ROOT application.


> Any ideas about where to fix the problem ?

How about in your JSP code, seeing as that's what Tomcat is telling you
is wrong.

Post the whole JSP in your reply.


p

> Wilhelm Colln
> www.Vittox.com
> 


-- 

[key:62590808]


Mime
View raw message