tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Oladapo Moshood <morec...@gmail.com>
Subject Re: SSL configuration on apache tomcat 6 - Oracle EL5
Date Thu, 08 Dec 2011 16:22:18 GMT
After the re-installation of the whole Apache Tomcat Native Library, I
still get:


Dec 8, 2011 12:25:28 PM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener init
INFO: Loaded APR based Apache Tomcat Native library 1.1.16.
Dec 8, 2011 12:25:28 PM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener init
INFO: APR capabilities: IPv6 [true], sendfile [true], accept filters
[false], random [true].
Dec 8, 2011 12:25:28 PM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener
lifecycleEvent
INFO: Failed to initialize the SSLEngine.
Dec 8, 2011 12:25:28 PM org.apache.coyote.http11.Http11AprProtocol init
INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-8080
Dec 8, 2011 12:25:28 PM org.apache.coyote.http11.Http11AprProtocol init
INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-8443
Dec 8, 2011 12:25:28 PM org.apache.coyote.ajp.AjpAprProtocol init
INFO: Initializing Coyote AJP/1.3 on ajp-8009
Dec 8, 2011 12:25:28 PM org.apache.catalina.startup.Catalina load
INFO: Initialization processed in 534 ms
Dec 8, 2011 12:25:28 PM org.apache.catalina.core.StandardService start
INFO: Starting service Catalina
Dec 8, 2011 12:25:28 PM org.apache.catalina.core.StandardEngine start
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/6.0.20
Dec 8, 2011 12:25:29 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive swt-web.war
Dec 8, 2011 12:25:30 PM org.apache.coyote.http11.Http11AprProtocol start
INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-8080
Dec 8, 2011 12:25:30 PM org.apache.coyote.http11.Http11AprProtocol start
INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-8443
Dec 8, 2011 12:25:30 PM org.apache.coyote.ajp.AjpAprProtocol start
INFO: Starting Coyote AJP/1.3 on ajp-8009
Dec 8, 2011 12:25:30 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 1411 ms

Do I need to do the rest of configuration using http server virtual host:
443 ?

When I implemented SSL last on Redhat 4, all i did was to configure
ssl.conf and use proxy reverse to instruct http server to service any
service from my web application.

Please assist to remind me on what to do.


Regards,

Moshood

On Tue, Dec 6, 2011 at 6:38 AM, Daniel Mikusa <dmikusa@vmware.com> wrote:

> On Tue, 2011-12-06 at 01:10 -0800, Oladapo Moshood wrote:
> > I think yes because I specified the library path. Or how can I confirm
> your
> > question on my server. see below what I have in the path
> >
> > [root@opt01 apr-httpd]# ll
> > total 16
> > drwxr-xr-x 2 root root 4096 Dec  2 12:27 bin
> > drwxr-xr-x 2 root root 4096 Dec  2 12:27 build-1
> > drwxr-xr-x 3 root root 4096 Dec  2 12:27 include
> > drwxr-xr-x 3 root root 4096 Dec  5 04:02 lib
> >
> > [root@opt01 apr-httpd]# cd lib
> > [root@opt01 lib]# ll
> > total 2932
> > -rw-r--r-- 1 root root   8351 Dec  2 12:27 apr.exp
> > -rw-r--r-- 1 root root 873264 Dec  2 12:27 libapr-1.a
> > -rwxr-xr-x 1 root root    831 Dec  2 12:27 libapr-1.la
> > lrwxrwxrwx 1 root root     17 Dec  2 12:27 libapr-1.so ->
> libapr-1.so.0.4.5
> > lrwxrwxrwx 1 root root     17 Dec  2 12:27 libapr-1.so.0 ->
> > libapr-1.so.0.4.5
> > -rwxr-xr-x 1 root root 594639 Dec  2 12:27 libapr-1.so.0.4.5
> > -rw-r--r-- 1 root root 879016 Dec  5 04:02 libtcnative-1.a
> > -rwxr-xr-x 1 root root    899 Dec  5 04:02 libtcnative-1.la
> > lrwxrwxrwx 1 root root     23 Dec  5 04:02 libtcnative-1.so ->
> > libtcnative-1.so.0.1.16
> > lrwxrwxrwx 1 root root     23 Dec  5 04:02 libtcnative-1.so.0 ->
> > libtcnative-1.so.0.1.16
> > -rwxr-xr-x 1 root root 604439 Dec  5 04:02 libtcnative-1.so.0.1.16
> > drwxr-xr-x 2 root root   4096 Dec  5 04:02 pkgconfig
> >
> > I also have the native library in /usr/lib:
> >
> > [root@opt01 lib]# pwd
> > /usr/lib
> > [root@opt01 lib]# ls -l libtc*
> > -rwxr-xr-x 1 root root 785200 Jan 10  2007 libtcl8.4.so
> > lrwxrwxrwx 1 root root     23 Dec  5 04:07 libtcnative-1.so ->
> > libtcnative-1.so.0.1.16
> > -rwxr-xr-x 1 root root 604439 Dec  5 04:06 libtcnative-1.so.0.1.16
> > [root@opt01 lib]#
> >
> >
> >
> > My tomcat startup variables are:
> >
> > Using CATALINA_BASE:   /home/oracle/apache-tomcat-6.0.20
> > Using CATALINA_HOME:   /home/oracle/apache-tomcat-6.0.20
> > Using CATALINA_TMPDIR: /home/oracle/apache-tomcat-6.0.20/temp
> > Using JRE_HOME:       /usr/java/jre1.6.0_17
> >
> > THa
> >
> > On Tue, Dec 6, 2011 at 12:12 AM, Pid * <pid@pidster.com> wrote:
> >
> > > On 6 Dec 2011, at 07:51, Oladapo Moshood <morechud@gmail.com> wrote:
> > >
> > > > Dan,
> > > >
> > > > This is what I actually have in my Oracle EL5. The other information
> I
> > > sent
> > > > on apache-tomcat-7 was done on my redhat 6 to see if the error i'm
> > > getting
> > > > is a bug in apache-tomcat-6, but got the same error.
> > > >
> > > > Here is how i installed it on Oracle EL5:
> > > > I have the native libraries in
> > > >
> /usr/share/apache-tomcat-6.0.20/bin/tomcat-native-1.1.22-src/jni/native
> > > to
> > > > install tomcat native.
> > > >
> > > > I Installed with "./configure --with-apr=/usr/local/apr-httpd/
> > >
> > > And is that location in the library path that Tomcat is looking in?
>
> This is an important question, what do you have set for
> "java.library.path"?
>
> If you don't know, run Tomcat and execute
>
>  jinfo <tomcat-pid> | grep java.library.path
>
> or look at the "VM Summary" tab in jconsole.
>
> Dan
>
>
>
> > >
> > > p
> > >
> > >
> > > > --with-java-home=/usr/lib/jvm/java-1.6.0-openjdk-1.6.0.0/"
> > > >
> > > >
> > > > Thank you
> > > >
> > > > On Mon, Dec 5, 2011 at 11:44 PM, Oladapo Moshood <morechud@gmail.com
> >
> > > wrote:
> > > >
> > > >> Dear Dan,
> > > >>
> > > >> I have the native libraries in
> > > >>
> /usr/share/apache-tomcat-7.0.23/bin/tomcat-native-1.1.22-src/jni/native
> > > to
> > > >> install tomcat native.
> > > >>
> > > >> I Installed with "./configure --with-apr=/usr/local/apr-httpd/
> > > >> --with-java-home=/usr/java/jdk1.7.0/"
> > > >>
> > > >> Thank you
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >> On Mon, Dec 5, 2011 at 2:23 PM, Daniel Mikusa <dmikusa@vmware.com>
> > > wrote:
> > > >>
> > > >>> On Mon, 2011-12-05 at 13:20 -0800, Oladapo Moshood wrote:
> > > >>>> Dear all,
> > > >>>>
> > > >>>> I have a very serious problem in making SSL work on apache
tomcat
> 6 on
> > > >>> my
> > > >>>> oracle EL5. I have been able to configure everything. If I
access
> > > >>>> http://localhost:8443 it works but if I change the http to
> https, it
> > > >>>> doesn't work. I check my catalina.out log to see with and
I saw:
> > > >>>>
> > > >>>> 5-Dec-2011 18:05:55 org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener
> > > >>>> lifecycleEvent
> > > >>>> INFO: Failed to initialize the SSLEngine.
> > > >>>>
> > > >>>> I see no other error apart from this error. What can I do?
I need
> to
> > > >>>> replicate this at a client site tomorrow - I have to make
it work.
> > > >>>>
> > > >>>>
> > > >>>> I WILL REALLY APPRECIATE ANY ASSISTANCE.
> > > >>>>
> > > >>>> Thank you
> > > >>>
> > > >>> Using the APR connector requires native libraries.
> > > >>>
> > > >>> 1.) Where did you get the native libraries?  distro package or
> compile
> > > >>> from source?
> > > >>>
> > > >>> 2.) What options were used to compile the libraries (i.e. if
> compiling
> > > >>> from src, please list your "./configure ..." command).
> > > >>>
> > > >>> Dan
> > > >>>
> > > >>>
> > > >>>
> > > >>
> > >
> > >  ---------------------------------------------------------------------
> > > To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> > > For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
> > >
> > >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message