tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Daniel Mikusa <dmik...@vmware.com>
Subject Re: SSL configuration on apache tomcat 6 - Oracle EL5
Date Tue, 06 Dec 2011 14:38:14 GMT
On Tue, 2011-12-06 at 01:10 -0800, Oladapo Moshood wrote:
> I think yes because I specified the library path. Or how can I confirm your
> question on my server. see below what I have in the path
> 
> [root@opt01 apr-httpd]# ll
> total 16
> drwxr-xr-x 2 root root 4096 Dec  2 12:27 bin
> drwxr-xr-x 2 root root 4096 Dec  2 12:27 build-1
> drwxr-xr-x 3 root root 4096 Dec  2 12:27 include
> drwxr-xr-x 3 root root 4096 Dec  5 04:02 lib
> 
> [root@opt01 apr-httpd]# cd lib
> [root@opt01 lib]# ll
> total 2932
> -rw-r--r-- 1 root root   8351 Dec  2 12:27 apr.exp
> -rw-r--r-- 1 root root 873264 Dec  2 12:27 libapr-1.a
> -rwxr-xr-x 1 root root    831 Dec  2 12:27 libapr-1.la
> lrwxrwxrwx 1 root root     17 Dec  2 12:27 libapr-1.so -> libapr-1.so.0.4.5
> lrwxrwxrwx 1 root root     17 Dec  2 12:27 libapr-1.so.0 ->
> libapr-1.so.0.4.5
> -rwxr-xr-x 1 root root 594639 Dec  2 12:27 libapr-1.so.0.4.5
> -rw-r--r-- 1 root root 879016 Dec  5 04:02 libtcnative-1.a
> -rwxr-xr-x 1 root root    899 Dec  5 04:02 libtcnative-1.la
> lrwxrwxrwx 1 root root     23 Dec  5 04:02 libtcnative-1.so ->
> libtcnative-1.so.0.1.16
> lrwxrwxrwx 1 root root     23 Dec  5 04:02 libtcnative-1.so.0 ->
> libtcnative-1.so.0.1.16
> -rwxr-xr-x 1 root root 604439 Dec  5 04:02 libtcnative-1.so.0.1.16
> drwxr-xr-x 2 root root   4096 Dec  5 04:02 pkgconfig
> 
> I also have the native library in /usr/lib:
> 
> [root@opt01 lib]# pwd
> /usr/lib
> [root@opt01 lib]# ls -l libtc*
> -rwxr-xr-x 1 root root 785200 Jan 10  2007 libtcl8.4.so
> lrwxrwxrwx 1 root root     23 Dec  5 04:07 libtcnative-1.so ->
> libtcnative-1.so.0.1.16
> -rwxr-xr-x 1 root root 604439 Dec  5 04:06 libtcnative-1.so.0.1.16
> [root@opt01 lib]#
> 
> 
> 
> My tomcat startup variables are:
> 
> Using CATALINA_BASE:   /home/oracle/apache-tomcat-6.0.20
> Using CATALINA_HOME:   /home/oracle/apache-tomcat-6.0.20
> Using CATALINA_TMPDIR: /home/oracle/apache-tomcat-6.0.20/temp
> Using JRE_HOME:       /usr/java/jre1.6.0_17
> 
> THa
> 
> On Tue, Dec 6, 2011 at 12:12 AM, Pid * <pid@pidster.com> wrote:
> 
> > On 6 Dec 2011, at 07:51, Oladapo Moshood <morechud@gmail.com> wrote:
> >
> > > Dan,
> > >
> > > This is what I actually have in my Oracle EL5. The other information I
> > sent
> > > on apache-tomcat-7 was done on my redhat 6 to see if the error i'm
> > getting
> > > is a bug in apache-tomcat-6, but got the same error.
> > >
> > > Here is how i installed it on Oracle EL5:
> > > I have the native libraries in
> > > /usr/share/apache-tomcat-6.0.20/bin/tomcat-native-1.1.22-src/jni/native
> > to
> > > install tomcat native.
> > >
> > > I Installed with "./configure --with-apr=/usr/local/apr-httpd/
> >
> > And is that location in the library path that Tomcat is looking in?

This is an important question, what do you have set for
"java.library.path"?

If you don't know, run Tomcat and execute 

 jinfo <tomcat-pid> | grep java.library.path

or look at the "VM Summary" tab in jconsole.

Dan



> >
> > p
> >
> >
> > > --with-java-home=/usr/lib/jvm/java-1.6.0-openjdk-1.6.0.0/"
> > >
> > >
> > > Thank you
> > >
> > > On Mon, Dec 5, 2011 at 11:44 PM, Oladapo Moshood <morechud@gmail.com>
> > wrote:
> > >
> > >> Dear Dan,
> > >>
> > >> I have the native libraries in
> > >> /usr/share/apache-tomcat-7.0.23/bin/tomcat-native-1.1.22-src/jni/native
> > to
> > >> install tomcat native.
> > >>
> > >> I Installed with "./configure --with-apr=/usr/local/apr-httpd/
> > >> --with-java-home=/usr/java/jdk1.7.0/"
> > >>
> > >> Thank you
> > >>
> > >>
> > >>
> > >>
> > >> On Mon, Dec 5, 2011 at 2:23 PM, Daniel Mikusa <dmikusa@vmware.com>
> > wrote:
> > >>
> > >>> On Mon, 2011-12-05 at 13:20 -0800, Oladapo Moshood wrote:
> > >>>> Dear all,
> > >>>>
> > >>>> I have a very serious problem in making SSL work on apache tomcat
6 on
> > >>> my
> > >>>> oracle EL5. I have been able to configure everything. If I access
> > >>>> http://localhost:8443 it works but if I change the http to https,
it
> > >>>> doesn't work. I check my catalina.out log to see with and I saw:
> > >>>>
> > >>>> 5-Dec-2011 18:05:55 org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener
> > >>>> lifecycleEvent
> > >>>> INFO: Failed to initialize the SSLEngine.
> > >>>>
> > >>>> I see no other error apart from this error. What can I do? I need
to
> > >>>> replicate this at a client site tomorrow - I have to make it work.
> > >>>>
> > >>>>
> > >>>> I WILL REALLY APPRECIATE ANY ASSISTANCE.
> > >>>>
> > >>>> Thank you
> > >>>
> > >>> Using the APR connector requires native libraries.
> > >>>
> > >>> 1.) Where did you get the native libraries?  distro package or compile
> > >>> from source?
> > >>>
> > >>> 2.) What options were used to compile the libraries (i.e. if compiling
> > >>> from src, please list your "./configure ..." command).
> > >>>
> > >>> Dan
> > >>>
> > >>>
> > >>>
> > >>
> >
> >  ---------------------------------------------------------------------
> > To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> > For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
> >
> >
Mime
View raw message