tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Brian Braun <brianbr...@gmail.com>
Subject Re: java.lang.NoClassDefFoundError: javax/servlet/jsp/jstl/core/LoopTag
Date Thu, 19 May 2011 16:02:57 GMT
I think I just understood what was the problem: The file that was missing
contains all the intarfaces and abstract classes that declare what needs to
be implemented, and the other file (that comes from Apache) implements it. I
just downloaded the second file in the beginning.



On Thu, May 19, 2011 at 10:35 AM, Brian Braun <brianbraun@gmail.com> wrote:

> Thanks Mark, that was the problem! Now it runs.
>
> I'm starting to think that you know more about java than I do
> ;-)
>
>
>
> On Thu, May 19, 2011 at 10:33 AM, Mark Thomas <markt@apache.org> wrote:
>
>> On 19/05/2011 16:30, Brian Braun wrote:
>> > Hi Mark,
>> >
>> > Do I also need to deploy that file?
>>
>> Almost certainly since that is where I would expect to find the missing
>> class.
>>
>> Mark
>>
>> >
>> > On Thu, May 19, 2011 at 10:28 AM, Mark Thomas <markt@apache.org> wrote:
>> >
>> >> On 19/05/2011 16:26, Brian Braun wrote:
>> >>> I did.
>> >>
>> >> Isn't there a jstl-api-1.2.jar you need as well?
>> >>
>> >> Mark
>> >>
>> >>>
>> >>> On Thu, May 19, 2011 at 10:24 AM, Yucca Nel <yuccanel@live.co.za>
>> wrote:
>> >>>
>> >>>> Either that classis part of a lib that must be included in your
>> >> WEB-INF/lib
>> >>>> or in your $CATALINA_HOME/lib directory or it needs to be included
in
>> >> your
>> >>>> zipped up web app(.war).
>> >>>>
>> >>>> -----Original Message----- From: Brian Braun
>> >>>> Sent: Thursday, May 19, 2011 5:16 PM
>> >>>> To: Tomcat Users List
>> >>>> Subject: java.lang.NoClassDefFoundError:
>> >>>> javax/servlet/jsp/jstl/core/LoopTag
>> >>>>
>> >>>>
>> >>>> Hi,
>> >>>>
>> >>>> I feel like a rookie, But I will ask for help on this. I will swallow
>> my
>> >>>> pride.
>> >>>> I'm using Eclipe (latest version) to develop, and Tomcat 7.0.X both
>> in
>> >>>> development and in production. I started using JSTL1.2 today. When
I
>> run
>> >> my
>> >>>> app, I get this response:
>> >>>>
>> >>>> javax.servlet.ServletException: java.lang.NoClassDefFoundError:
>> >>>> javax/servlet/jsp/jstl/core/LoopTag
>> >>>> org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:343)
>> >>>> javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:722)
>> >>>>
>> >>>>
>> >>
>> org.tuckey.web.filters.urlrewrite.RuleChain.handleRewrite(RuleChain.java:176)
>> >>>>
>> org.tuckey.web.filters.urlrewrite.RuleChain.doRules(RuleChain.java:145)
>> >>>>
>> >>>>
>> >>
>> org.tuckey.web.filters.urlrewrite.UrlRewriter.processRequest(UrlRewriter.java:92)
>> >>>>
>> >>>>
>> >>
>> org.tuckey.web.filters.urlrewrite.UrlRewriteFilter.doFilter(UrlRewriteFilter.java:381)
>> >>>>
>> >>>>
>> >>
>> org.apache.struts.action.RequestProcessor.doForward(RequestProcessor.java:1056)
>> >>>>
>> >>>>
>> >>
>> org.apache.struts.action.RequestProcessor.processForwardConfig(RequestProcessor.java:388)
>> >>>>
>> >>>>
>> >>
>> org.apache.struts.action.RequestProcessor.process(RequestProcessor.java:231)
>> >>>>
>> org.apache.struts.action.ActionServlet.process(ActionServlet.java:1164)
>> >>>> org.apache.struts.action.ActionServlet.doGet(ActionServlet.java:397)
>> >>>> javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:621)
>> >>>> javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:722)
>> >>>>
>> >>>>
>> >>
>> org.tuckey.web.filters.urlrewrite.RuleChain.handleRewrite(RuleChain.java:176)
>> >>>>
>> org.tuckey.web.filters.urlrewrite.RuleChain.doRules(RuleChain.java:145)
>> >>>>
>> >>>>
>> >>
>> org.tuckey.web.filters.urlrewrite.UrlRewriter.processRequest(UrlRewriter.java:92)
>> >>>>
>> >>>>
>> >>
>> org.tuckey.web.filters.urlrewrite.UrlRewriteFilter.doFilter(UrlRewriteFilter.java:381)
>> >>>> I already added the file "jstl-impl-1.2.jar" to my "lib" path, which
>> is
>> >>>> "C:\EclipseTomcat7Labs\webapps\VistaControlador\WEB-INF\lib". I
>> >> confirmed
>> >>>> that when Eclipse is deploying my app, it is deloying the JST JAR.
I
>> >> also
>> >>>> put this declaration on top of my JSP file:
>> >>>> <%@ taglib prefix="c" uri="http://java.sun.com/jsp/jstl/core"
%>
>> >>>>
>> >>>> So how can that class not be found?
>> >>>>
>> >>>> Thanks in advace,
>> >>>>
>> >>>> Brian
>> >>>>
>> >>>> ---------------------------------------------------------------------
>> >>>> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
>> >>>> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
>> >>>>
>> >>>>
>> >>>
>> >>
>> >>
>> >>
>> >>
>> >> ---------------------------------------------------------------------
>> >> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
>> >> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
>> >>
>> >>
>> >
>>
>>
>>
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
>> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
>>
>>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message