tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Fahmi Hachicha <fahmi.hachi...@gmail.com>
Subject Re: Facelets webapp can't start on Tomcat 6.0.32
Date Wed, 27 Apr 2011 14:33:58 GMT
Hello,

The error is due to a missing class  "HtmlResponseWriterImpl.class" in
MyFaces JSF "myfaces-impl-1.2.9.jar" (I did not find it any where) in
MyFaces Jars !

Exception sending context initialized event to listener instance of class
org.apache.myfaces.webapp.StartupServletContextListener
java.lang.NoClassDefFoundError:
org/apache/myfaces/renderkit/html/HtmlResponseWriterImpl

I have change the JSF jars to use JSF 1.2 RI (Mojarra 1.2.15) and I
eliminate all listners in web.xml, the webapp starts but the templates are
not functional. (this seem to be as if facelets tags are not working (or in
action).


Regards
Fahmi

2011/4/27 Jakob Korherr <jakob.korherr@gmail.com>

> Hi,
>
> Please check your Tomcat log for the Exception report. There should be
> a message why it could not invoke MyFaces' startup listener ("SEVERE:
> Error listenerStart").
>
> Regards,
> Jakob
>
> 2011/4/25 Fahmi Hachicha <fahmi.hachicha@gmail.com>:
> > Hello,
> >
> > I am starting using Facelets. I prepare a simple webapp from a tutorial,
> > when deploying the webapp, Tomcat 6.0.32 can't start the webapp and
> reports
> > :
> >
> > INFO: Deploying web application archive FaceletTest1.war
> > 25 avr. 2011 18:53:08 org.apache.catalina.core.StandardContext start
> > SEVERE: Error listenerStart
> >
> > My archive contains in the lib directory the file
> jsf-facelets-1.0.10.jar,
> > the web.xml file contains :
> >
> > <context-param>
> >        <param-name>javax.faces.DEFAULT_SUFFIX</param-name>
> >        <param-value>.xhtml</param-value>
> > </context-param>
> >
> >
> > and the faces-config.xml contains :
> >
> >
> > <application>
> >    <locale-config>
> >      <default-locale>en</default-locale>
> >    </locale-config>
> >        <view-handler>com.sun.facelets.FaceletViewHandler</view-handler>
> >  </application>
> >
> >
> > How to eliminate this error so that the webapp starts correctly.
> >
> > Best regards
> > Fahmi
> >
>
>
>
> --
> Jakob Korherr
>
> blog: http://www.jakobk.com
> twitter: http://twitter.com/jakobkorherr
> work: http://www.irian.at
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message