tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Edoardo Panfili <edoa...@aspix.it>
Subject can't find "jni.h" compiling jsvc on Mac Os X
Date Wed, 15 Dec 2010 20:47:44 GMT
I am trying to install tomcat 7.0.5 on Mac os X 10.6.5

but during jsvc build:
----------------------------
./configure --with-java=/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Home
make
[...]
$gcc -g -O2 -DOS_DARWIN -DDSO_DLFCN -DCPU=\"i386\" -Wall 
-Wstrict-prototypes 
-I/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Headers -c 
java.c -o java.o
java.c:24:17: error: jni.h: No such file or directory
[...]
----------------------------
the file "jni.h" is a dead link in 
"/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Headers" folder.

it is possible to compile the file using:
----------------------------
$cd native
$gcc -g -O2 -DOS_DARWIN -DDSO_DLFCN -DCPU=\"i386\" -Wall 
-Wstrict-$prototypes 
-I/Developer/SDKs/MacOSX10.6.sdk/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Headers

-c java.c -o java.o
$cd ..
$make
[....]
/usr/bin/ranlib: file: libservice.a(dso-dyld.o) has no symbols
ranlib libservice.a
ranlib: file: libservice.a(dso-dyld.o) has no symbols
gcc   jsvc-unix.o libservice.a  -o ../jsvc

-----------------------------

launching jsvc I can read this in catalina.err
-----------------------------
Cannot dynamically link to 
/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Home/../Libraries/libclient.dylib
dlopen(/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Home/../Libraries/libclient.dylib, 
10): no suitable image found.  Did find:
 
/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Home/../Libraries/libclient.dylib: 
mach-o, but wrong architecture
Service exit with a return value of 1
Cannot dynamically link to 
/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Home/../Libraries/libclient.dylib
dlopen(/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Home/../Libraries/libclient.dylib, 
10): no suitable image found.  Did find:
 
/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Home/../Libraries/libclient.dylib: 
mach-o, but wrong architecture
Service exit with a return value of 1
-----------------------------

I don't know if this problem is only on my machine, or what I am doing 
wrong.

thank you
Edoardo

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message