tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From dennis ch <dennis.ch2...@gmail.com>
Subject Re: JNI error under tomcat: java.lang.UnsatisfiedLinkError
Date Mon, 05 Jul 2010 07:36:16 GMT
Ralph,

I got this error upon first deployment...

2010/7/4 Ralph Carlson <RACARLSON@mediacomcc.com>

> do you get this error upon first deployment or re-deploy?
> do you restart tomcat after you redeploy your jni app?
> ________________________________________
> From: users-return-214329-RACARLSON=mediacomcc.com@tomcat.apache.org[users-return-214329-RACARLSON=
> mediacomcc.com@tomcat.apache.org] On Behalf Of Shay Rojansky [
> roji@roji.org]
> Sent: Saturday, July 03, 2010 12:40 AM
> To: Tomcat Users List
> Subject: Re: JNI error under tomcat: java.lang.UnsatisfiedLinkError
>
> Hi Dennis.
>
> So do you see the "Load library successful" message?
>
> Also, if I remember correctly, the code in eval.java is not a safe way to
> load a native library. It's a very good idea to place the
> System.loadLibrary
> in a static { } block, instead of in a method. The way your class is
> written, it's possible for the run method to be executed more than once, in
> which case loadLibrary will be called more than once (and so will the
> native
> initModels). Not sure what the effects are and if it's related to your
> problem but it's a good idea to avoid trouble by fixing it.
>
> Shay
>
> On Fri, Jul 2, 2010 at 3:46 AM, dennis ch <dennis.ch2010@gmail.com> wrote:
>
> > Hi,
> >
> > I have a java class (eval.java) that invokes a native method in an so
> file
> > (libmodel.so, using SWIG 1.3.29 to generate JNI code/wrapper and compiled
> > the library). I can use System.loadLibrary() to load the libmodel.so
> > without
> > any error (-Djava.library.path=/usr/lib), and the native method
> initModel()
> > works fine as a standalone application.
> >
> > However, when I deploy it as a web service (tomcat 6.0.26 + axis2 1.5.1 +
> > eclipse jee helios) to call the native method, I got the following error
> > (the first line means the .so was successfully loaded):
> >
> > Load library successfully
> >
> > [ERROR] com.model.modelJNI.initModel()V
> > java.lang.reflect.InvocationTargetException
> >    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
> >    at
> >
> sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
> >    at
> >
> sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
> >    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
> >    at
> >
> org.apache.axis2.rpc.receivers.RPCUtil.invokeServiceClass(RPCUtil.java:194)
> >    at
> >
> org.apache.axis2.rpc.receivers.RPCMessageReceiver.invokeBusinessLogic(RPCMessageReceiver.java:102)
> >    at
> >
> org.apache.axis2.receivers.AbstractInOutMessageReceiver.invokeBusinessLogic(AbstractInOutMessageReceiver.java:40)
> >    at
> >
> org.apache.axis2.receivers.AbstractMessageReceiver.receive(AbstractMessageReceiver.java:114)
> >    at org.apache.axis2.engine.AxisEngine.receive(AxisEngine.java:173)
> >    at
> >
> org.apache.axis2.transport.http.HTTPTransportUtils.processHTTPPostRequest(HTTPTransportUtils.java:167)
> >    at
> > org.apache.axis2.transport.http.AxisServlet.doPost(AxisServlet.java:142)
> >    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:637)
> >    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
> >    at
> >
> org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
> >    at
> >
> org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
> >    at
> >
> org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
> >    at
> >
> org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
> >    at
> >
> org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:127)
> >    at
> >
> org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
> >    at
> >
> org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
> >    at
> >
> org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:298)
> >    at
> >
> org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(Http11Processor.java:852)
> >    at
> >
> org.apache.coyote.http11.Http11Protocol$Http11ConnectionHandler.process(Http11Protocol.java:588)
> >    at
> > org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:489)
> >    at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
> > Caused by: java.lang.UnsatisfiedLinkError:
> com.model.modelJNI.initModel()V
> >    at com.model.modelJNI.initModel(Native Method)
> >    at com.model.model.initModel(model.java:13)
> >    at com.webservice.run(EvalVita.java:763)
> >    ... 25 more
> >
> >
> > Below is the body of Eval.java:
> >
> > import com.model.*;
> >
> > public class Eval {
> >
> >  static void loadModel() {
> >
> >    try {
> >        System.loadLibrary("model");
> >
> >        System.out.println("Load library successfully");
> >
> >    } catch (UnsatisfiedLinkError e) {
> >
> >        System.err.println("Native code library failed to load." + e);
> >
> >    }
> >  }
> >  public void run() {
> >
> >    loadModel();
> >    model.initModel();
> >  }
> > }
> >
> >
> > Do I miss anything here?  Any input is appreciated!
> >
> > Dennis
> >
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message