tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Shay Rojansky <r...@roji.org>
Subject Re: Tomcat 6.0.26
Date Mon, 28 Jun 2010 12:26:10 GMT
Hi John.

Both John and I were right... Moving your directory outside ROOT was the
first step.

Now, in your web.xml, the <servlet-class> element is wrong. It should
contain a servlet class that should be found under your WEB-INF/classes
directory. So if you want to reference the class that you have under
comlinks\WEB-INF\classes\com\mycompany\MyServlet.class, simply put
"com.mycompany.MyServlet" in the <servlet-class> element.

By the way, it's hard to tell what your class name and package actually are.
It's a good idea to follow conventions and place it in a package called
com.company.project

Shay

On Mon, Jun 28, 2010 at 5:11 AM, John Byrne <jbmultitel@gmail.com> wrote:

> Hi Shay
>
> copy of directory structure
>
> C:\Tomcat 6.0\webapps\comlinks\WEB-INF\classes>
>
> I have changed this it incorporate your suggestions.
>
> I attach a copy of web.xml
>
> many thanks for your help.
>
> Kind Regards
>
> John
>
> On 27 June 2010 15:54, Shay Rojansky <roji@roji.org> wrote:
> > John,
> >
> > Can you please send your web.xml as well? I would be it's a misconfigured
> > <servlet> in there (the WEB-INF should not be part of the class package
> > name, as it appears in your error log).
> >
> > Shay
> >
> > On Sun, Jun 27, 2010 at 7:55 AM, John Byrne <jbmultitel@gmail.com>
> wrote:
> >
> >> Hi
> >>
> >> Have installed tomcat 6.0.26 on windows 7.
> >>
> >> Have installed jdk1.6.0_20 to use with tomcat
> >>
> >> The javac and java commands both give correct response at dos prompt.
> >>
> >> The log for server start up reports no errors.
> >>
> >> The index page displays ok
> >>
> >> The manager page displays ok
> >>
> >> The example HelloWorld works ok
> >>
> >> The application webpages display ok.
> >>
> >> The problem appears to be with the servlet that reads the form data in
> >> html page.
> >>
> >> I use default install structure for tomcat.  I add a applications
> >> folder under TOMCAT 6.0\webapps\ROOT\myfoloder
> >> Also add classes folder under tomcat 6.0\webapps\ROOT\WEB-INF\classes
> >>
> >> I attach copy of server start up log and http 500 error text when I
> >> use the submit button on html page to activate servlet.
> >>
> >> would greatly appreciate your help.
> >>
> >> John Byrne
> >>
> >> --
> >> Mult-i-tel better by design.
> >>
> >> http://www.multitel.co.uk
> >>
> >> tel: 44(0)151 548 8122
> >> fax: 44(0)709 210 1464
> >> skype jcbyrne
> >>
> >>
> >> ---------------------------------------------------------------------
> >> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> >> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
> >>
> >
>
>
>
> --
> Mult-i-tel better by design.
>
> http://www.multitel.co.uk
>
> tel: 44(0)151 548 8122
> fax: 44(0)709 210 1464
> skype jcbyrne
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message