tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Tomislav Petrović <t.petro...@inet.hr>
Subject Re: Webapp reloading issue and intermittent 404 errors
Date Wed, 30 Jun 2010 10:59:24 GMT
Pid said on 29.6.2010 23:20:
> On 29/06/2010 19:29, Konstantin Kolinko wrote:
>> 2010/6/29 Caldarale, Charles R<Chuck.Caldarale@unisys.com>:
>>>> From: Tomislav Petrović [mailto:t.petrovic@inet.hr]
>>>> Subject: Re: Webapp reloading issue and intermittent 404 errors
>>>>
>>>> org.apache.catalina.util.RequestUtil.normalize(RequestUtil.java:131)
>>>
>>> IIRC, you are not the first person to report an exception at this spot in the
code.  (Unfortunately, I can't locate the other thread at the moment, but it was fairly recent.)
>>
>> That was
>> https://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=49488
>>
>>>   The code in question has been run through many test cases, inside and outside
of Tomcat, and does not appear to contain any errors (although it could be slightly more efficient).
> 
> Weird.  I couldn't find that in bugzilla.  Anyhow, it's Windows this
> time too.
> 
> 
> Tomislav: where is the Tomcat installation on the filing system, and
> where are the webapps being deployed from, if not tomcat/webapps?
> 
> What type of filing system is it?
> 
> 
> Also, did you manage to get hold of the config files yet?

Good news is when I put reloadable=false on context problem (both of them, intermittent 404
too) went away, so I have workaround. Bad news is server is going into production so no messing
with it no more.

Yes, this is same bug as one in bugzilla, don't know if what triggered is same.

Here is detailed info (my first suspect is <Resource>s in server.xml but this is only
my guess.

Tomcat is Apache Tomcat/6.0.24, running without tcnative-1.dll

Java version is: 1.6 update 18

Windows version: 2003 SP2 (32 bit)

NTFS file system is used, Tomcat is installed in "D:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat
6.0" folder, webapp is in "D:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 6.0\webapps\some_name"
folder.

This is content of server.xml, I believe that all other conf files are at their default values
(except for pwd in users file), feel free to ask for any other conf file.

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<Server port="8005" shutdown="SHUTDOWN">

  <Listener className="org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener" SSLEngine="on" />
  <Listener className="org.apache.catalina.core.JasperListener" />
  <Listener className="org.apache.catalina.core.JreMemoryLeakPreventionListener" />
  <Listener className="org.apache.catalina.mbeans.ServerLifecycleListener" />
  <Listener className="org.apache.catalina.mbeans.GlobalResourcesLifecycleListener" />

  <GlobalNamingResources>
    <Resource name="UserDatabase" auth="Container"
              type="org.apache.catalina.UserDatabase"
              description="User database that can be updated and saved"
              factory="org.apache.catalina.users.MemoryUserDatabaseFactory"
              pathname="conf/tomcat-users.xml" />
    <Resource name="jdbc/SomeDB" auth="Container" type="javax.sql.DataSource" 
		  maxActive="48"
		  maxIdle="10"
		  maxWait="10000"
		  driverClassName="com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver"
		  username="auser"
		  password="*********"
		  url="jdbc:sqlserver://**.***.*.**:1433;databaseName=SomeName;loginTimeout=5"
		  removeAbandoned="true"
		  removeAbandonedTimeout="60"
		  logAbandoned="true"
		  validationQuery="SELECT 1"/>
    <Resource name="jdbc/SomeDB2" auth="Container" type="javax.sql.DataSource" 
		  maxActive="48"
		  maxIdle="10"
		  maxWait="10000"
		  driverClassName="com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver"
		  username="auser2"
		  password="**********"
		  url="jdbc:sqlserver://**.***.*.**:1433;databaseName=SomeName2"
		  removeAbandoned="true"
		  removeAbandonedTimeout="60"
		  logAbandoned="true"
		  validationQuery="SELECT 1"/>

  </GlobalNamingResources>

  <Service name="Catalina">
  
    <Connector port="8080" protocol="HTTP/1.1" 
               connectionTimeout="20000" 
               redirectPort="8443" />
    <Connector port="8009" protocol="AJP/1.3" redirectPort="8443" />

    <Engine name="Catalina" defaultHost="localhost">

      <Realm className="org.apache.catalina.realm.UserDatabaseRealm"
             resourceName="UserDatabase"/>

      <Host name="localhost"  appBase="webapps"
            unpackWARs="true" autoDeploy="true"
            xmlValidation="false" xmlNamespaceAware="false">

        <Valve className="org.apache.catalina.valves.AccessLogValve" directory="logs" 

               prefix="localhost_access_log." suffix=".txt" pattern="common" resolveHosts="false"/>

	  <Context path="/some_webapp" docBase="/some_webapp" debug="0" reloadable="true" crossContext="true">
	    <ResourceLink global="jdbc/SomeDB" name="jdbc/SomeDB" type="javax.sql.DataSource"
/>
	    <ResourceLink global="jdbc/SomeDB2" name="jdbc/SomeDB2" type="javax.sql.DataSource"
/>
        </Context>
      </Host>
    </Engine>
  </Service>
</Server>

Let me know if I can provide any more info or update bugzilla (don't have acc but can open).

Thanks to all for your quick responses and help.
--
Tomy <t.petrovic@inet.hr>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message