tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Peter Crowther <peter.crowt...@melandra.com>
Subject Re: Apache Tomcat 5 does not work on port 80
Date Thu, 08 Apr 2010 15:38:19 GMT
Check you don't already have IIS running on port 80.  If you look in
Tomcat's logs, there should be a bind exception if that's the case.

Is there any reason you're using 5.0?  It's very old, and is no longer
supported.  This means that, for example, it has known security holes and
they will never be fixed.

- Peter

On 8 April 2010 16:33, Sulaiman Paperwalla <sul@fiu.edu> wrote:

> Hi,
>
>
>
> I have tomcat 5.0 installed on a windows server 2008 machine.  Tomcat is
> the
> only web server installed.  When I change the port to anything other than
> port 80, for example 8080, I can successfully access the website, but it
> does not work for Port 80.  I have made sure the port is open in the
> firewall and I can remotely telnet to port 80 with not problems.  Any
> suggestions on what I should be testing to resolve this problem?  I am a
> newbie to Tomcat.  Thanks!!  Here is the server.xml:
>
>
>
> <Server port="8005" shutdown="SHUTDOWN" debug="0">
>
>
>
>  <!-- Define the Tomcat Stand-Alone Service -->
>
>  <Service name="Catalina">
>
>
>
>
>
>    <!-- Define a non-SSL Coyote HTTP/1.1 Connector on port 8080 -->
>
>    <Connector port="80"
>
>               maxThreads="150" minSpareThreads="25" maxSpareThreads="75"
>
>               enableLookups="true" redirectPort="8443" acceptCount="100"
>
>               debug="0" connectionTimeout="20000" URIEncoding="utf-8"
>
>               disableUploadTimeout="true" />
>
>
>
>    <!-- Define a Coyote/JK2 AJP 1.3 Connector on port 8009 -->
>
>    <Connector port="8009"
>
>               enableLookups="true" debug="0"
>
>               protocol="AJP/1.3" URIEncoding="utf-8" />
>
>
>
>    <!-- Define the top level container in our container hierarchy -->
>
>    <Engine name="Catalina" defaultHost="localhost" debug="0">
>
>
>
>      <Logger className="org.apache.catalina.logger.FileLogger"
>
>              prefix="catalina_log." suffix=".txt"
>
>              timestamp="true"/>
>
>
>
> <Host name="localhost" debug="0" appBase="D:\Program Files
> (x86)\NetXposure\ImagePortal" unpackWARs="false" autoDeploy="true">
>
>                <Valve className="org.apache.catalina.valves.AccessLogValve"
> directory="D:\Program Files (x86)\NetXposure\ImagePortal\WEB-INF\logs"
> prefix="access." suffix=".txt" pattern="combined" resolveHosts="true" />
>
>                <Logger className="org.apache.catalina.logger.FileLogger"
> directory="D:\Program Files (x86)\NetXposure\ImagePortal\WEB-INF\logs"
> prefix="debug." suffix=".txt" timestamp="true"/>
>
>                <Context path="" docBase="D:\Program Files
> (x86)\NetXposure\ImagePortal" debug="0" antiJARLocking="true" crossContext=
> "true"/>
>
>
>
>    </Host>
>
>   </Engine>
>
>  </Service>
>
> </Server>
>
>
>
>
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message