tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From ssmith <ssm...@agristats.com>
Subject Tomcat 5.5.28 Class loading issue
Date Tue, 26 Jan 2010 14:25:37 GMT

I have two filters within my web.xml--one uses a sitemesh plugin and the
other uses a wikiUrlSessionIdFilter plugin---from sitemesh.jar and
jboss-seam.jar respectively.  If I place the two jars in tomcat/common/lib
directory and start the server, I get ClassNotFoundExceptions when Tomcat
tries to create servlets for the filters.  If I move the jars to the
application's WEB-INF/lib directory, I get ClassCastException when Tomcat
tries to create servlets for the filters.  And yes this war works just fine 
under Tomcat 5.0.28---where both jars only reside in tomcat/common/lib.  
I have checked for multiple instances of these jars throughout the
application and there are none.  The jars do not exist in any other tomcat
directory.  The jars are not on the CLASSPATH either and from what I
understand, Tomcat 5.5 does not use the CLASSPATH anymore by default.  I
have checked that the jars are the latest version--good to use with Tomcat
5.5---and they are.  I have double and triple checked that these jars are
not being indirectly packaged in the war somehow.  I use Eclipse to do a
basic build of the war---same as I did for Tomcat 5.0---except now I deploy
to a Tomcat 5.5 server.  
So far, I have worked through several issues of migrating from Tomcat 5.0 to
5.5 (logging changes, class loading changes, dependent jar changes,
inconsisent jar issues, jasper jar issues, etc, etc, etc) and I am now
completely at a loss on this one.  I know it is some sort of class loading
issue, but I have no idea if I can solve it and how.  I cannot seem to
figure out what Tomcat wants.
Tomcat 5.5 acts as if he has to have the jars in the application lib, but is
confused when it uses those--like it alreay loaded the classes before, from
somewhere else.  In case it matters---I am starting Tomcat natively on
Windows using startup.bat
Anyone got any ideas on this---I could sure use some help?  

-- 
View this message in context: http://old.nabble.com/Tomcat-5.5.28-Class-loading-issue-tp27323388p27323388.html
Sent from the Tomcat - User mailing list archive at Nabble.com.


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message