tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Daniele Development-ML <daniele....@googlemail.com>
Subject Re: (newbie question) missing classs file?
Date Tue, 18 Aug 2009 18:51:11 GMT
Are you reloading the pages from the server with the shift key?

The pages might be locally cached from your browser.

Dan

On Tue, Aug 18, 2009 at 7:48 PM, Tena Sakai <tsakai@gallo.ucsf.edu> wrote:

> Hi,
>
> I am new to tomcat and jsp.  I appologize in advance my lack of knowledge,
> but I would appreciate some poninters.
>
> I am running tomcat 6.0.14 on redhat linux.
>
> After reading a few pages of documentation, I tried:
> http://localhost:8080/sample
>
> It rendered what's in $CATALINA_HOME/webapps/sample/index.html,
> which included 2 hyperlinks: "JSP page" and "servlet".  Both
> links worked fine.
>
> Then I found a file
> $CATALINA_HOME/webapps/sample/WEB-INF/classes/mypackage/Hello.class.
> I removed this class file and hit the same url as before (
> http://localhost:8080/sample),
> and each of the "JSP page" and "servlet", expecting the error from tomcat.
>
> To my amazement, they both worked.
>
> Question number 1: Where is the executable class file?
>
> Then I went on to modify hello.jsp in $CATALINA_HOME/webapps/sample
> directory.
> I added extra string "Hello!" to what used to be:
> <%= new String("Hello!") %>
>
> Tomcat gave me what I expected: double Hello's.
> I thought it might have generated a class file.  But there is no class file
> anywhere under $CATALINA_HOME/webapps/sample directory?
>
> Question number 2: Why does this work?
>
> Thank you in advance.
>
> Regards,
>
> Tena Sakai
> tsakai@gallo.ucsf.edu
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message