tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Jorge Medina" <jmed...@e-dialog.com>
Subject RE: very slow class loading on initial JSP/servlet request after restart
Date Thu, 26 Feb 2009 16:13:13 GMT
Just for curiosity, Is  "/" included in your classpath ? 


-----Original Message-----
From: Sam Hokin [mailto:sam@ims.net] 
Sent: Thursday, February 26, 2009 10:59 AM
To: Tomcat Users List
Subject: Re: very slow class loading on initial JSP/servlet request
after restart

Sam Hokin wrote:
> Caldarale, Charles R wrote:
>>
>> I'll poke around in the webapp classloader to see if I can find 
>> anything interesting, but in the meantime, is there a /net directory 
>> on the problematic server?  If there is and it targets a remote file 
>> system, that might explain the long delay on these stat() calls.
> 
> You DA MAN, Charles! It exists, owned by root, created when the 
> machine was last booted, is empty and is currently locked.  One of the

> other, non-problematic, servers has a similar empty /net directory; 
> the other doesn't.

AND, I should add, the other two servers were NOT running autofs.  In
fact, autofs wasn't even installed on one of the other servers.  So on
the non-problematic server with a /net directory, it's just an empty
directory.  I'm totally convinced that autofs was causing the 3-second
delays on stat64 /net/* calls.

So the answer to our old question "what's different about the
problematic server?" is "it's running autofs, which is creating and
locking /net".  (I've now uninstalled autofs on all servers.)

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message