tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Filip Hanik - Dev Lists <devli...@hanik.com>
Subject Re: NIO 100% CPU usage
Date Wed, 15 Oct 2008 18:22:43 GMT
ok, when you reproduce it, you don't really need a profiler,
you can do a top with threads on, or a ps -efL, and from those, you can 
look into a thread dump

I've never been able to reproduce the issue, so if you have a system, or 
if you want to work with me, ping me offline at fhanik at apache dot org

Filip


Matías Rojas wrote:
> It's 6.0.18
>
> -----Original Message-----
> From: Filip Hanik - Dev Lists [mailto:devlists@hanik.com] 
> Sent: miércoles, 15 de octubre de 2008 07:25 p.m.
> To: Tomcat Users List
> Subject: Re: NIO 100% CPU usage
>
> what version of tomcat are you using?
>
> Filip
>
> Matías Rojas wrote:
>   
>> Hi Filip,
>> Thanks for your response.
>> I can only reproduce it on production, where we are running a Linux 2.6
>> Kernel with JDK 6 update 7. After a high load it is still running at 100%
>> CPU usage (sometimes 200% or 300% taking 2 or 3 cores).
>> Today I'll try to do some profiling to detect the exact cause, but the bug
>>     
> I
>   
>> mentioned before sound like a possible cause to me.
>> I understand that you said that the bug is not fixed in JDK 6 update 7?
>> It's strange because here
>> http://java.sun.com/javase/6/webnotes/ReleaseNotes.html it says that the
>>     
> bug
>   
>> is fixed.
>>
>> Thanks,
>> Matías
>>
>> -----Original Message-----
>> From: Filip Hanik - Dev Lists [mailto:devlists@hanik.com] 
>> Sent: martes, 14 de octubre de 2008 08:16 p.m.
>> To: Tomcat Users List
>> Subject: Re: NIO 100% CPU usage
>>
>> hi Matías,
>>
>> I have not yet found a way to reproduce it to put in a work around so 
>> even though its not fixed in 1.5 and 1.6, we can make it work.
>> If you want to work with me, we can make that happen, assuming you have 
>> a way to reproduce this
>>
>> Filip
>>
>> Matías Rojas wrote:
>>   
>>     
>>> Hello,
>>>
>>> I'm experiencing a problem with NIO in Tomcat, maybe related to this
>>>     
>>>       
>> issue:
>>   
>>     
>>>  
>>>
>>> Selector doesn't block on Selector.select(timeout) (lnx) 
>>>
>>> http://bugs.sun.com/bugdatabase/view_bug.do?bug_id=6403933
>>>
>>>  
>>>
>>> I'm using JDK 6 update 7 and it seems not to be fixed, does anybody have
>>>     
>>>       
>> the
>>   
>>     
>>> same problem?
>>>
>>> When in heavy load, CPU usage goes to 100% and the only way to go back to
>>> normal is restarting Tomcat.
>>>
>>>  
>>>
>>> Thanks,
>>>
>>> Matías
>>>
>>>
>>>   
>>>     
>>>       
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
>> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
>> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
>>
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
>> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
>> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
>>
>>
>>   
>>     
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
>
>
>   


---------------------------------------------------------------------
To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message