tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From nch <underscore_...@yahoo.com>
Subject Re: Character encoding
Date Wed, 18 Jun 2008 15:09:53 GMT
There it goes.
I have a form that has an input field named "query". I type "piraña" an submit the form using
the GET method.
I can see the browser has encoded this parameter into the URI as query=pira%C3%B1a
I set a breakpoint into the filter so when the request hits the filter I can see getCharacterEncoding()
returns null. The filters sets it to "UTF-8".
Then the request gets to the controller where I can see the request parameter "query" is set
to "piraña". 
The controller tries to perform a text search using that query but, obviously, it doesn't
return any results. I can manually modify it while debugging and set it to "piraña", so the
controller returns several results.
BTW. I'm running Tomcat 6.0.13 on Sun JDK 1.6.0_06

Kind regards.


----- Original Message ----
From: André Warnier <aw@ice-sa.com>
To: Tomcat Users List <users@tomcat.apache.org>
Sent: Wednesday, June 18, 2008 4:29:54 PM
Subject: Re: Character encoding



nch wrote:
> Thanks, Christopher.
> This doesn't work either.
> 
Could you give an example of such a UTF-8 encoded URI ?
(and tell us what it should be decoded to)
Thanks


---------------------------------------------------------------------
To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


      
Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message